Zo maak je zelf de meest geniale adventskalenders ooit

Adventskalenders, ik vind ze ge-wel-dig! 24 dagen lang die spanning van elke dag weer een vakje openmaken. Elke ochtend enthousiast uit je bed springen omdat je weet dat er weer een verrassing op je wacht! Natuurlijk werkt dat niet met die saaie kalenders vol chocolaatjes. Lekker, maar daar kom ik m’n bed niet voor uit. Nee, dat doe ik alleen voor geniale adventskalenders! De leukste? Die maak je zelf! Wel voor iemand anders natuurlijk, anders is de spanning eraf 😉

24 dagen lang aftellen

Even iets heel belangrijks: adventskalenders moet je dus wel vóór kerst geven. Het idee is namelijk dat je 24 dagen lang aftelt naar kerst. Dat betekent dat je adventskalender op 1 december begint. Vier je Sinterklaas zo rond die tijd? Dan is het natuurlijk ideaal om als Sinterklaas-surprise een adventskalender te geven! Al doe je dat op 5 of 6 december: dan mag de gelukkige gewoon op dag één alvast een paar extra vakjes openmaken en kan het aftellen daarna beginnen.

Leuk, maar duur!

Het leuke van zelf een adventskalender voor iemand maken is dat je deze kunt personaliseren. Zo zie ik de laatste tijd regelmatig een gesponsord bericht op Facebook over een adventskalender met speciaalbieren. Geweldig idee voor mijn schoonvader, maar €70,- vind ik wel behoorlijk veel voor een adventskalender. Net zoals die adventskalenders van bijvoorbeeld Rituals of The Body Shop. Heerlijk om elke dag een verwenproduct te krijgen, maar wel erg prijzig! Het grote nadeel is bovendien dat je vooraf niet weet of je wel alles leuk vindt wat erin zit …

Maak je zelf een adventskalender voor iemand die je goed kent, dan bespaar je veel kosten én zorg je ervoor dat er elke dag echt iets leuks in zit! Inspiratie nodig? Ik geef je een aantal ideetjes!

Bierliefhebber

Voor een bierliefhebber kun je dus zo’n adventskalender van € 70,- kopen, maar je kunt ook gewoon een bierkratje (met 24 flesjes, hóe toevallig) vullen met verschillende biertjes. Zo kun je afwisselen tussen wat duurdere speciaalbieren en gewone pilsjes, om de kosten te drukken. Met een plank of stuk karton maak je het krat dicht en dan kun je boven elk flesje een rondje zagen of snijden waar het flesje uitgehaald kan worden. Plak het vakje weer dicht met een stukje hout of karton en knutsel er een cijfertje op. Klaar is je bierkalender!

Wereldreiziger

Maak je een adventskalender voor iemand die graag reist of dagjes op stap gaat? Dan kun je bijvoorbeeld ook een rugzak vullen met cadeautjes. De ene keer misschien een waardebon voor een avontuurlijk dagje uit, de andere keer een setje wasknijpers om op reis was op te kunnen hangen. Door van alles wat te combineren hou je de kosten weer laag én is het elke dag echt een verrassing wat je vriend(in) uit de rugzak haalt!

Bullshit

Houden jij en je vrienden elkaar altijd voor de gek en kopen jullie nooit serieuze cadeautjes voor elkaar? Tja, dan vraag je om een adventskalender vol bullshit. Wellicht kun je het extra leuk maken door bij elk stompzinnige cadeautje een briefje te plakken. ‘Sterk spul, hè?’ bij een zakje Fisherman’s Friend en een pakje zakdoekjes of ‘Don’t let him die!’ bij een nepplantje. Heel flauw, I know.

Sportfanaat

Sport je vriend of vriendin veel? Dan kun je wellicht een sporttas maken op diverse plekken vullen met cadeautjes! In elk vakje of achter elke rits passen wel een paar cadeautjes. Nummertjes erop en gaan! Een flesje sportdrank, een paar sportsokken, een handdoek en ga zo maar door. Allemaal spullen die vast wel eens van pas gaan komen!

Spelletjesgek

Ken je iemand die dol is op spelletjes en raadsels? Dan is het een geniaal idee om je adventskalender als spel te verpakken! Daarmee bedoel ik niet als één spel dat je zo kunt geven, maar als enorme grote puzzel! Zo moet je vriend(in) elke dag op zoek gaan naar het volgende cadeautje. Misschien ligt het ergens in huis, maar misschien ligt het ook wel ergens anders in de stad of zelfs ergens anders in het land! Ontzettend leuk om iemand zo helemaal gek te maken en van hot naar her te sturen. Oh, ik krijg er nu al zin in!

Je ziet: met een vleugje fantasie kun je echt voor iedereen een passende adventskalender maken. Het hoeft niet eens veel geld en tijd te kosten! Kleine investering, groot succes 😀 Heb jij al iemand op het oog?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.