Wil je weer even ademhalen? Dit zijn de leukste natuurhuisjes in Nederland

Begrijp me niet verkeerd: ik houd van het stadsleven. Maar soms moet ik even tot rust komen tussen de bomen en het getjilp van vogels. En hoe degelijk het ook klinkt, een goede boswandeling kan mijn hoofd volledig leeg maken. Het leuke is dat je helemaal niet ver hoeft te reizen voor een goede retraite. Dit kan lekker binnenslands. Vind hieronder de 10 fijnste natuurhuisjes waar jij helemaal tot rust kan komen.

Natuurhuisje in Ouwerkerk

Dit vrijstaande natuurhuisje is volledig omringd door groen én daarbij waarschijnlijk het schattigste natuurhuisje van deze lijst. Het is klein maar fijn: geschikt voor twee personen. Super knus dus! Maar als het je even te klein wordt, ben je zo met de fiets in het Nationaal Park Oosterschelde. Ook is het eiland Schouwen-Duiveland in de buurt, waar je een gezellig stadscentrum vindt (om bijvoorbeeld een hapje te eten).

Natuurhuisje in Joppe

Hoewel de foto’s niet te wensen overlaten, weet ik wel zeker dat dit huisje in onze lijst hoort. Bijvoorbeeld omdat er veel natuur is, waar je volledig tot jezelf kan komen. Daarnaast is er een flink wandel- en fietsgebied en kun je verschillende musea bezoeken. Mis je het stadsleven toch te erg? Dan liggen de prachtige steden als Zutphen en Deventer vier tot negen kilometer verderop.

Natuurhuisje in Ruinen

Het vette aan dit natuurhuisje is dat je ook binnen ervaart dat je midden in de natuur bent. Door het bijzondere ontwerp – bedacht door een kunstenaar en uitgewerkt door een architect – kijk je constant naar buiten. Misschien ’s nacht een beetje eng, maar dan scheelt het dat je er met vier personen kan slapen.

Natuurhuisje in Graauw

Dit natuurhuisje is perfect als je van een beetje comfort houdt, maar ook graag de druppels op het tentdoek wil horen vallen als het regent. Je slaapt dus lekker in een bed, maar krijgt hier helemaal een kampeergevoel van. Je moet namelijk wel op pad voor de douches en de wc. Maar dat heeft ook wel wat.

Natuurhuisje in Warns

Aan originaliteit ontbreekt het niet bij dit natuurhuisje: het dobbert namelijk op het water. Daarbij brengt de schipper je met huisje en al naar de bestemming waar je heen wilt. En wees gerust: dit alles gebeurt hartstikke duurzaam en bewust, want de boot is zuinig in gebruik.

Natuurhuisje in Well

Dit knusse natuurhuisje was ooit een kippenhok, maar daar is nu nog weinig van te merken. Het bevindt zich in de 5000 m2 grote beeldentuin tussen rivier de Maas en Nationaal Park De Maasduinen. In deze beeldentuin vind je een prachtige boomgaard en een vijverpartij. Mocht je toch even naar het buitenland willen: de Duitse grens ligt op vijf kilometer afstand.

Natuurhuisje in Ermelo

Heb je een hond die je absoluut niet thuis wil laten? Dan is dit jouw match. Hier zijn huisdieren toegestaan en in de buurt is een hondenlosloopgebied. Zo is het voor je trouwe viervoeter ook een beetje vakantie. En mijn persoonlijke pluspunt: het huisje heeft boxspringbedden. Yay!

Natuurhuisje in Laren

Sprookjesachtiger dan dit natuurhuisje kan het eigenlijk niet. Door het prachtige uitzicht en de knusse inrichting lijkt het even alsof je je in Scandinavië bevindt. Daarbij heb je hier helemaal geen warm weer nodig om tot rust te komen: bedekt met sneeuw is het huisje nog adembenemender.

Natuurhuisje in Alphen

Wie dacht dat je van een steenoven geen knus natuurhuisje kan maken, had het even mooi mis. Omringd met bos en weilanden is dit huisje meer dan geschikt om even je hoofd leeg te maken. Dat kan wandelend, maar ook slapend in de hangmat in de bostuin. En als de rust je verveelt, ben je in een half uur in de Efteling (score!).

Natuurhuisje(s) in Oudendijk

Deze twee natuurhuisjes zijn helemaal top voor een vakantie met vrienden. Gezellig met zijn allen bord(lees: drank)spellen doen en daarna slapen in stapelbedden. Alsof je weer vijftien bent en op schoolkamp. Misschien niet de beste manier om tot rust te komen, maar zeker wel een goede manier om te ontspannen.

Natuurhuisje in Albergen

Aan ruimte geen gebrek: dit natuurhuisje bestaat uit 125 m2. Het is dan ook geschikt voor zes personen. Stuur snel een datumprikker naar je állerbeste vrienden en misschien hebben jullie in 2020 ergens een weekend dat jullie allemaal kunnen. Gelukkig maakt het seizoen geen bal uit, want dit huisje is leuk met sneeuw en zon.

Tip: boek je tripje via Natuurhuisje.nl. Deze site plant bomen voor elke nacht dat jij in een natuurhuisje verblijft. Vet milieubewust!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.