Thomas Cox

Thomas Cox (27): “Ik doe nu wat ik echt leuk vind en waar mijn passie ligt”

Thomas Cox is bekend geworden met Zomaer, is één van de hosts van Concentrate en heeft zijn eigen YouTube-kanaal. Op tv was hij te zien als sidekick van Carlo Boszhard in Carlo’s TV Café, en voor EditieNL presenteerde hij items op locatie. Daarnaast heeft hij in verschillende producten, zoals dashcams, gehandeld. Thomas is een entertainer, ondernemer en bovenal doener. En daarom hebben we hem gevaagd de Jonge 100 awards van 2017 te presenteren!

Vorig jaar stond je met Zomaer op de Jonge 100, en dit jaar presenteer je het! Waarom ben jij bij de Jonge 100 betrokken?

“Ik vind het altijd geweldig als mensen zich niet laten tegenhouden door hun leeftijd. Ik snapte vroeger al nooit dat je van iedereen altijd eerst volwassen moest worden voor je serieus mee mocht doen. Ik heb vanaf mijn 12e al van alles gedaan en in van alles gehandeld. Ik verkocht playstationgames op school die ik via via goedkoop in kon kopen, ik had een DJ-drive-in show en op mijn 16e reed ik kampioenschappen in raceauto’s. Sindsdien heb ik nog talloze businesses opgezet.

Op een gegeven moment was ik de marktleider op het gebied van verkoop van dashcams in de Benelux. Het gaat echt alle kanten op en ondertussen ben ik nog steeds niet volwassen. Ik heb nog steeds veel respect voor mensen die op jonge leeftijd tegen het systeem in iets tofs bereiken, en daarom is de Jonge 100 zo mooi.”

Eind vorig jaar besloten jullie met Zomaer te stoppen. Jij ging solo verder met Concentrate en je eigen YouTube-kanaal. Waarom maakte je deze keuze?

“Er was veel gaande rond Zomaer. Bart, Robin en ik lagen niet meer in lijn met de mensen met wie we samen Zomaer hadden opgebouwd. Mede daardoor maakten we ook niet de muziek en content waar echt mijn passie lag. Toen we door contractuele onenigheid genoodzaakt waren ons eigen gebouwde schip te verlaten en de enige optie om opnieuw te beginnen was, zag ik dat niet meer zitten.

Bij RTL/Concentrate krijg ik de kansen om wel mijn dromen te verwezenlijken. Daarnaast had ik veel plannen voor andere dingen naast Concentrate die me ook heel leuk leken. Het was voor mij de juiste keuze. Ik doe nu echt wat ik leuk vind en waar mijn passie ligt. Dat is toch het allerbelangrijkst. Met Bart en Robin is alles gelukkig nog helemaal cool en ik ben ook heel blij om te zien dat ze met BENR nu alweer veel verder zijn dan waar we toen stonden. We zijn er allemaal beter en sterker uit gekomen.”

Wie kijkt er Grannies & Guys op @concentratevelvet?

A post shared by THOMAS COX (@thomascxx) on

Wat heb je sindsdien allemaal gedaan?

“Bij RTL natuurlijk Concentrate, maar ik heb ook items gemaakt voor EditieNL. Ik was iedere week vast te zien naast Carlo Boszhard in Carlo’s TV Café. Ik heb voor 3FM Serious Request een onvergetelijke reis gemaakt naar Noorwegen, om daar het noorderlicht te zien op de noordkaap. Heel veel te gekke andere reizen mogen maken en nu komt er een hele gave samenwerking aan met Autocar, waarmee ik een van mijn jeugddromen waar ga maken door een heel vet autoprogramma te maken.”

Lees ook: Hoe moeilijk is het om je boterham te verdienen met YouTube?

Je vertelde dat je bezig bent met een vernieuwing van je YouTube-kanaal. Wat kunnen we verwachten?

“Ik heb al heel lang plannen met mijn kanaal om ‘iets met auto’s’ te doen. Auto’s, vooral de snellere, zijn een grote passie van me en ik wil dat heel graag naar YouTube brengen. Ik heb geprobeerd om dit zelf op te zetten, dat vorderde al goed maar toen kwam ik in contact met Autocar. Zij lanceren het nieuwe automagazine in Nederland met daarbij mooie videocontent. Een gouden samenwerking dus.

Heb je niet zoveel met auto’s, klik dan niet meteen weg! Het boeit mij namelijk ook geen fluit hoeveel beenruimte een Opel Astra achterin heeft en hoeveel pakken melk er in het dashboardkastje passen, het gaat meer om de beleving. En ik neem er andere YouTubers en BN’ers in mee. Mijn kanaal wordt veel meer dan auto’s alleen. Als je benieuwd bent kun je alvast op YouTube kijken: Thomas Cox.”

Wij geloven erin dat je van fouten maken het meest leert. Wat is jouw grootste fout geweest, en wat is de les die je daar uit hebt getrokken?

“Heb je even? De grootste die ik heb geleerd, is dat je ervan uit moet gaat dat niemand te vertrouwen is. Dat klinkt pessimistisch, maar ik heb al zo vaak meegemaakt dat mensen in mijn gezicht liegen en bedriegen. Vaak ging dat gepaard met geld. Zodra mensen het gevoel hebben dat ze je kunnen oplichten, zullen ze dat ook proberen. Die ellende heeft me veel nachten wakker gehouden maar het hoort erbij.

Je zal in je leven meerdere keren worden belazerd, maar van iedere keer leer je weer.

Daarnaast, ook al is het een beetje tegenstrijdig met wat ik net zei; je kunt niet alles alleen doen. Je hebt mensen om je heen nodig die je kunt vertrouwen. Als jij hen helpt waar je kunt, zullen zij dat doen waar zij kunnen. En dan bijt je af en toe even in een rotte appel maarja, zoals gezegd, dat hoort er ook bij.”

Nieuw huis en een nieuwe leeftijd! #feest #party #jarig #27 #taart

A post shared by THOMAS COX (@thomascxx) on

Wat wil je andere jongeren meegeven, die eenzelfde carrière willen als jij hebt? 

“Probeer alles! En probeer vooral alles wat jij leuk vindt en waar jij in gelooft! De beste dingen die ik heb bereikt, zijn de dingen waarvan iedereen zei dat het niets zou worden. Ik kan me nog goed herinneren dat mensen tegen me zeiden ‘Wat doe je nou met dat YouTube joh? Moet je niet een baan zoeken?’, ‘Dashcams? Dat koopt toch niemand!?’ en ‘Ga je nou zingen? Je kunt voor geen meter zingen?’. Dat soort dingen. Natuurlijk trok ik me daar wel iets van aan.

Maar als ik iets geleerd heb en een advies mag geven, is dat dat je echt schijt moet hebben aan die mensen.

Als jij erin gelooft, doe het dan gewoon. Ook al faalt het idee, dan heb je nog altijd 1.000 keer meer geleerd dan de mensen die het nooit hebben geprobeerd.”

Benieuwd wie er dit jaar op de Jonge 100 staan? Klik hier en stem per categorie meteen op jouw favoriet!