Stil je Netflixhonger met deze 4 series voor foodies

Eten is een primaire levensbehoefte, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het ook mijn hobby is. Het eten van eten, eten bereiden, naar eten kijken en eten ruiken. Gek genoeg vind ik zelfs boodschappen doen leuk, omdat ik me dan alweer kan verheugen op het kokkerellen en dineren. Ik was dan ook heel blij dat Netflix documentaires en series publiceerde voor foodies. Ik zet mijn vier favorieten voor je op een rijtje. Waarschuwing: niet kijken met een lege maag.

1. Somebody Feed Phil

Een serie bedacht door de bedenker van ‘Everybody loves Raymond’ kan niet misgaan zou je zeggen, en dat klopt. Het leuke is dat Phil Rosenthal zelf de hoofdrol speelt. Eerder heette de serie ‘I’ll Have What Phil’s Having’, maar begin dit jaar kwam Netflix met een vernieuwde versie ‘Somebody Feed Phil’. De humor van Phil maakt deze foodserie anders dan anderen. Je ziet namelijk alsnog meestercreaties en restaurant met gave concepten voorbij komen, maar Phil gaat luchtig en met een lach het leven door en dat is een gouden combinatie. Pluspunt: zijn lach werkt aanstekelijk.

2. Jiro Dreams of Sushi

Ben jij fan van sushi? Ik wel. Ik kan drómen over sushi. Net als chefkok Jiro Ono, die er een serie over maakte. Hij staat bekend als werelds meest uitstekende sushi chef. Hij de eigenaar van Sukiyabashi Jiro, een restaurant met drie Michelin-sterren in het treinstation van Tokyo. Hij laat niet alleen de processen zien, maar ook hoe hij langzaam in de voetsporen van zijn vader treedt. Helaas zie je de keerzijde van onze flinke sushiconsumptie: de roekeloze overbevissing. Naast pure foodporn, krijg je ook een stukje cultuur mee, wat ik persoonlijk erg interessant vind. Jiro is grensverleggend en neemt je echt in zijn wereld mee.

Lees ook: Netflix keuzestress: hier komt het door en zo los je het op

3. Chef’s Table

Dit is toch wel de grootste favoriet. De crème de la crème van de chefs geven een kijkje in hun keuken en leven. De hoofdpersonen zijn super inspirerend en ik denk dat je zelfs al genoeg voldoening krijgt van de prachtig opgemaakte tafels en borden, al kijk je zonder geluid. Mijn favoriete aflevering is die over het restaurant Grant Achatz. De chef is een echte artiest en fijnproever, maar halverwege de aflevering vertelt hij over het verliezen van zijn smaak na ziekte. Meer ga ik niet verklappen want dat is zonde, kijken dus!

4. Somm: De Fles In

Bij een lekker maal, hoort een goed wijntje. Ik vond wijn altijd ‘gewoon lekker’, maar sinds ik in Kaapstad ben geweest en veel wijnproeverijen heb gedaan, ben ik me steeds meer aan het verdiepen in de soorten wijn. Ik zoek tegenwoordig wijntjes uit die passen bij het eten dat ik kook. Daarmee probeer ik smaken te combineren of te versterken. Deze serie mag dus niet in dit rijtje ontbreken. Deskundige wijnmakers en sommeliers verdiepen zich in de mysteries rond wijn: van de heerlijke kleurrijke geschiedenis tot hoe wijn wordt gemaakt en verkocht.

Lees ook: Deze 5 dingen kun je beter doen dan Netflix

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.