Stedentripje Valencia geboekt? Deze plekken mag je niet missen

Stedentrips zijn chill en Valencia is tegenwoordig niet meer te missen. Uit cijfers blijkt dat er dit jaar een hoop Nederlanders een stedentripje naar Valencia boeken. Goed idee, vind ik. En dat zeg ik niet alleen omdat ik er sinds 6 maanden woon. Want Valencia heeft alles wat je zoekt op vakantie. Een heerlijke stad om in te (ver)dwalen én een lang uitgerekt strand om heerlijk op te relaxen. Daarnaast is de zee inmiddels flink opgewarmd en kun je dus een heerlijke duik nemen. Maar waar moet je nu écht zijn als je op stedentrip naar Valencia gaat? Een paar tips:

1. Paella aan het strand

De strandtentjes zien er misschien niet heel aantrekkelijk uit, maar de paella is hier héél goed te doen. Wist je dat paella uit Valencia komt? Nog een reden om dat hier te eten dus. Ga er vanuit dat je minimaal een half uur op de pan vol lekkers moet wachten, maar dan weet je in ieder geval wel dat het super vers is. Bij welk tentje je dit doet, maakt niet heel veel uit, maar mijn persoonlijke favoriet is La Murciana. Heerlijk eten, niet te duur en super lief personeel.

2. Tapas in Cabanyal

Cabanyal is de wijk aan het strand met prachtige vissershuisjes. De meeste huizen zijn stuk voor stuk kunstwerkjes met tegeltjes aan de buitenkant en daarom zeker een aanrader om hier doorheen te wandelen. Maar vergeet niet dat deze wijk ook flink wat armoede kent. Wel kun je hier heerlijke tapas eten bij verschillende restaurants, al kan dat in principe bij de meeste tentjes in Valencia. Mijn favoriet is Casa Montaña, waarbij je zeker in het hoogseizoen van te voren moet reserveren. Daarnaast kun je ook bij Espandan heerlijk eten én heeft deze tent een heerlijk groot terras. Handig als je klaar bent met het strand en een gezellig tentje zoekt.

3. Fiets door de stad

Van de stad door het Turia park naar de Stad van de Kunst en Wetenschap en door naar het strand. Fietsen kunnen we als Hollanders natuurlijk als geen ander, zo ook in Valencia! De hele stad – of bijna dan – is voorzien van fietspaden en daarom super fietsvriendelijk. Je betaalt zo’n 10 euro per dag om fietsen te huren en kunt op die manier alle kanten op. Vergeet vooral niet om door het prachtige Turia park te fietsen, want dat is best bijzonder: dit was eerst in een rivier die om Valencia heen ging. Na overstromingen is het drooggelegd en in de jaren ’80 is werd het park geopend.

4. De Stad van de Kunst en Wetenschap

Ofwel: la ciudad de artes y ciencias. Hier staan de bijzondere architectonische gebouwen die je altijd voorbij ziet komen op de vakantiekiekjes uit Valencia. En het is dan ook zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. De ‘moderne stad’ ligt in het Turia park en is gratis te bezoeken. Bovenaan vind je de prachtige fotogenieke tuin met palmbomen en beneden het iconische blauwe water met de gigantische gebouwen. Het voelt elke keer weer een beetje alsof je een filmset van een scifi film op loopt, en misschien dat het daarom wel zo bijzonder blijft.

5. Shoppen in de Mercat Central

Als je niet van shoppen houdt, kun je hier natuurlijk ook gewoon ronddwalen. De Mercat Central is de grootste overdekte markt van Valencia. Je kunt hier de echte Spaanse delicatessen vinden: van bieren en wijnen, tot verse ham en kaas. Maar ook de gigantische tomaten en de lekkerste Valenciaanse sinaasappels kun je hier natuurlijk vinden. Zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen, al is het alleen maar om een idee te krijgen van hoe de markt eruit ziet.

6. Wandelen door Ruzafa

De hipste wijk van Valencia is toch wel Ruzafa. Hier vind je gezellig barretjes, heerlijke ontbijtspots en de café’s en clubs om tot de vroege uurtjes door te blijven gaan. Als je in Valencia bent, is het zeker aan te raden om hier doorheen te wandelen. Bekijk de prachtige panden, de schattige straatjes met de gezellige boetiekjes en geniet van een lekker Spaans wijntje of biertje op een van de vele terrasjes. Er is genoeg te doen hier!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.