Tessa Ham

Hoe het opstellen van hilarische regels jullie vakantie nóg leuker maakt

Een data en bestemming vinden waar iedereen oké mee is, was een hele bevalling. Maar nu is het eindelijk zo ver! Wat je ook gaat doen en waar je ook heen gaat, een ding is zeker: deze vakantie wordt onvergetelijk. Al helemaal met deze 5 tips. Tips die helemaal gratis (of voor weinig geld) zijn uit te voeren, omdat wij ook wel snappen dat je waarschijnlijk on a budget bent. Toen ik op de redactie vertelde welke ‘regels’ mijn vrienden en ik hadden opgesteld op de onze, moest ik er een artikel over schrijven. Maak je borst maar nat:

Maak een buddy-schema

Hiermee bedoel ik niet dat je de hele dag de hand van je buddy moet vasthouden, of in de gaten moet houden of hij/zij wel het parapluutje in de menigte is gevolgd. Voor de vakantie verzint iedereen drie regels voor zijn buddy. Iedere dag is iemand anders van de vriendengroep je buddy. Voorbeelden van regels die wij voor elkaar hadden bedacht:

  1. Bonjour zeggen tegen iedereen die je tegenkomt (wij waren aan het road trippen door Frankrijk);
  2. Aan het begin van de dag een ritueel bedenken dat je voor elk biertje met je buddy doet, om de god Alcoholius te eren;
  3. Door een grasveld rennen alsof je in ‘The Sound for Music’ zit;
  4. Een half uurtje alone-time met je buddy om de positieve en negatieve dingen in je leven te bespreken;
  5. Vandaag een piraat zijn – waar je ook bent een piratenhoed op hebben en een zwaard bij je hebben.

Foto: Tessa HamFoto: Tessa Ham

Lees ook: Aan deze 5 dingen moet je denken als je met vrienden op vakantie gaat

Trek daarnaast twee algemene regels per dag

Ik hoor het je denken: 5 regels per dag?! Het valt mee, geloof me. Voor de vakantie verzint iedereen ook twee algemene regels, die in een pot/hoed/pet worden gedaan. Algemene regels zijn regels waar de hele groep zich aan moet houden. Hier worden dan elke dag twee regels uit getrokken. Zo trokken wij bijvoorbeeld de eerste dag dat we de hele dag het liedje ‘I’m gonna ba (500 miles)’ op repeat moesten draaien. We hebben het nog volgehouden ook! Iedereen die How I Met Your Mother heeft gezien, snapt dat dat beter is dan geen muziek. 😉

Vergeet trouwens niet dat dit een vakantie is. En dat het dus niet erg is als je je er niet de hele dag aan houdt. Het belangrijkste is dat je GENIET van je vakantie!

Zelf op de camping/in een park/op de hotelkamer iets typisch organiseren uit het land waar je op vakantie bent

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn dus echt een skere vriendengroep. We aten vaak stokbrood met knakworst of gebakken ei, omdat we een budget hadden. Echt geld om veel leuke dingen te doen hadden we dus ook niet. Vriendinnetje Roos bedacht een oplossing: toen we op een camping vlakbij Bordeaux stonden, organiseerden we zelf een wijnproeverij op de camping. We haalden drie flessen bij de supermarkt, één bij een wijnwinkel in Bordeaux en één aan de kant van de weg. Zorg voor lekkere hapjes/Franse kazen en klaar is kees!

Foto: Tessa HamFoto: Tessa Ham

Dit kan natuurlijk ook heel gemakkelijk in andere landen. Organiseer in Duitsland bijvoorbeeld een bierproeverij. Of als je naar Spanje op vakantie gaat: neem tapas hapjes mee naar het park en ga ‘picknicken’. Echt een tip, want veel van ons vonden dat het leukste wat we de vakantie gedaan hebben.

Lees ook: Dankzij deze 8 tips bespaar jij tientallen euro’s op vakantie

Houd een watergevecht (zo lang als de vakantie duurt)

Als jullie genoeg kleine waterpistooltjes meenemen voor iedereen, kun je een ‘watergevecht’ houden die de hele vakantie duurt. Hoe dat werkt? Iedereens naam moet twee keer in een pot worden gedaan. Vervolgens mag iedereen twee namen trekken. Die moet je dan ‘neer schieten’. Máár: niemand mag zien hoe je iemand uitschakelt. Dus je moet diegene alleen proberen te krijgen. Zodra je iemand hebt uitgeschakeld, krijg je één kaartje van diegene. Als allebei jouw kaartjes op zijn, mag je niet meer mee doen.

Foto: Annebel SmitFoto: Annebel Smit

Doe spelletjes in teams

Altijd leuk als je met meerdere mensen bent: spelletjes die je in teams doet. Let the best team win! Denk hierbij bijvoorbeeld aan flessenvoetbal/trefbal. Super leuk en lekker nostalgisch (tipje: doe dan geen jurkje aan, want dan ziet iedereen je kont). De app Picolo (drinking game) kende je vast wel, maar voor weinig geld (helemaal als je het door het aantal personen deelt), kun je ook Picolo War spelen. Dan moet je naast ‘Ik Hou van Holland’-achtige opdrachten, ook opdrachtjes doen om te testen hoe goed iedereen elkaar kent.

Weet jij nog iets wat echt niet in deze lijst mag ontbreken? Laat het weten in de Facebook-reacties!