Het lekkerste vegan fastfood op een rij

Drie jaar geleden vonden mensen mij nogal een rare snuiter, maar wat bleek? Ik was gewoon een trendsetter! Veganisme is boo-ming. De vegan fastfoodtentjes poppen de grond uit en je hoeft je niet meer wezenloos te zoeken naar een vegaburger in de supermarkt. Omdat ik inmiddels wel ervaringsdeskundige ben op dit gebied, zet ik voor jullie de lekkerste vegan fastfoodtentjes én de lekkerste vegan fastfoodproducten op een rij! Gras eten? Dat laten we over aan de koeien 😉

De lekkerste vegan fastfoodtentjes

Oké, niet de lekkerste tentjes, maar je snapt wat ik bedoel. Wat ben ik jaloers op jou als je in Amsterdam of Rotterdam woont! Daar zitten echt alle hotspots waar ik elke dag wel zou willen gaan eten. Wat dat betreft is het voor mijn bankrekening maar goed dat ik in Limburg woon. Maar geloof me, bij deze tentjes moet je jezelf echt eens gaan uitleven!

Lees ook: Hoe de kleur van eten invloed heeft op de smaak ervan

  • Vegan Junkfood Bar

Sorry, maar als je nog niet van de Vegan Junkfood Bar hebt gehoord, dan heb je echt onder een steen geleefd. Ze gaan als een trein! Inmiddels hebben ze al drie locaties in Amsterdam en de vierde is onderweg. Seriously, ik hoop dat ze dichter bij mij in de buurt komen, want die ene keer dat ik er geweest ben was echt véél te weinig. Althans, het eten was gewoon te veel, maar ik heb nog laaaaang niet de hele menukaart geproefd. Daarnaast wil ik graag mijn hele familie meeslepen, om ze te laten proeven dat vegan fastfood dus echt goddelijk lekker is.

  • SNCKBR

Helaas pindakaas, hier heb ik zelf nog nooit gegeten. I wish! SNCKBR zit in Amsterdam, Utrecht maar ook in Eindhoven en is dus een 100% vegan snackbaar. Hoe geniaal! Ze maken bovendien best wel gezond fastfood. Matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en E-nummers en waar mogelijk ook nog eens glutenvrij en koolhydraatarm. Naar eigen zeggen zijn hun gerechten “altijd vrij van bullshit” en worden ze zelfs niet bereid in een omgeving waarin “bullshit verwerkt wordt”. Love it! Terwijl ik dit zo rond etenstijd schrijf loopt het water me al in de mond bij de Double Dutch Kapsalon, BBQ Peking Luck Pizza en Humble Apple Crumble …

  • Mastino V

Amo la pizza! Oftewel: ik hou van pizza! Het is dan ook een schande dat ik nog niet bij Mastino V ben geweest. Gewoon een freaking vegan pizzeria! Weer in Amsterdam, hoe kan het ook anders. En naast vegan, ook nog eens glutenvrij. Ik kan er zelf dus geen oordeel over vellen, maar ik heb me laten vertellen dat de pizza’s hier verdomd lekker zijn!

  • Domino’s en New York Pizza

Oké, dit zijn absoluut geen vegan fastfoodtenten, maar hier kun je dus sinds dit jaar wél terecht als vegan! Ik ben absoluut geen fan van eten afhalen of laten bezorgen, maar het feit dat het nu net als ieder ander wel kan, is zo geweldig! Mijn favoriet? De Spicy Vegan van Domino’s, die eet zelfs ik als Italiaanse pizzacriticus met plezier 😉

De lekkerste producten uit de supermarkt

Gelukkig voor mij zijn er inmiddels ook genoeg producten in elke supermarkt te vinden om thuis mijn eigen vegan fastfood te creëren. Wat dacht je van plantaardige shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus op basis van sojayoghurt? Een lekkere malse ‘biefstuk’ met frietjes? Soooo good! Een aantal van de toppers op een rijtje:

  • Shoarma (diverse merken)
  • Biefstuck (Vivera)
  • Nuggets (Vegafit)
  • Geraspte mozzarella (Violife)
  • Non-dairy Ben & Jerry’s

En dan heb je nog Remia Mayolijn 100% plantaardig, oftewel een doodnormale mayonaise die hartstikke vegan is! Ik eet ‘m zelf nooit omdat ik niet van mayonaise houd, maar vele medevegans zijn er dol op. Oh, en verse plantaardige burgers van Albert Heijn waar je zelf supersimpel vegan saucijzenbroodjes mee maakt! Echt, je kunt als vegan je hart ophalen bij het huidige supermarktassortiment en dat was in 2017 nog heel anders. Eten jullie wel eens vegetarisch of veganistisch?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook