Dit moet je allemaal regelen voordat je op een lange reis gaat

Luieren op prachtige stranden, cocktails drinken op de vetste plekken, slapen in een boomhut, mysterieuze tempels bezoeken én natuurlijk lekker bijkleuren. In gedachten loop jij al met je backpack door een tropisch oord. Maar helaas, voordat jij je ultieme wereldreis kan maken moeten er eerst wat zaakjes geregeld worden. Want die reisverzekering, vaccinatie en visums fiksen zichzelf niet. Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen? Stap 1: lees onderstaand artikel.

Backpack

Het allerbelangrijkste tijdens backpacken is natuurlijk een goede backpack. Deze kolossale tassen heb je in alle soorten, maten én prijsklasse. Vraag daarom eerst eens rond in je vriendengroep of je een backpack van iemand kunt lenen. Kan jij op reis toch weer een paar cocktailtjes van betalen. Mocht je toch een eigen backpack willen aanschaffen, ga dan niet gelijk voor de goedkoopste versie. Je moet weken met dat ding rondzeulen: kies een goede. Je lijf zal je eeuwig dankbaar zijn!

Vaccinnaties

Als je niet van plan bent om je halve reis boven de wc of in het ziekenhuis door te brengen, is het slim om vooraf vaccinaties te halen. Het verschilt per land en periode welke medicijnen of prikken je nodig hebt. Wil je weten hoe je je vaccinaties het beste kan regelen? Lees dan: reisvaccinaties voor beginners

Creditcard

Hoewel we in Nederland bijna nooit betalen met een creditcard, is het slim om er toch eentje mee te nemen als je op reis gaat. In sommige landen, zoals Amerika, is betalen met een creditcard eerder regel dan uitzondering. Bovendien is dat kleine plastic kaartje ook extreem handig in noodsituaties.

Tip: Vergeet je pinpas niet op werelddekking te zetten. Veel banken hebben dit automatisch uitstaan, waardoor je de kans loopt dat je niet kunt pinnen buiten Europa. En dat is niet handig.

Verzekering

Verzekeringen: bestaat er iets suffers? Helaas heb je naast je basisverzekering ook een reisverzekering nodig. Check even bij je eigen verzekeringsmaatschappij wat zo’n reisverzekering kost en kies er eentje die bij jou past. Neem je bijvoorbeeld dure elektronische apparaten mee, ben je vaak ziek of ga je extreme sporten beoefenen? Verzeker je daarvoor en vergeet niet de voorwaarden goed door te nemen. Iets met addertjes onder het gras.

Ik baalde altijd van deze kostenpost, maar toen ik anderhalf jaar geleden plots van mijn vakantieadres naar huis moest vliegen door een overlijdensgeval, was ik blij dat mijn verzekering dit regelde en ik de onkosten vergoed kreeg.

Visum

Als Europeanen zijn we bijna niet meer gewend dat we een visum nodig hebben om te reizen. Maar toch moet je buiten de EU een papiertje hebben om legaal in het land te verblijven. Check daarom voorafgaand aan je reis even hoe je een visum kunt aanvragen voor je reisbestemming. Soms moet je dit vooraf in Nederland al regelen en andere keren kun je het juist pas goedkoop op de plaats van bestemming aanvragen. Op de website van de visumcentrale wordt alles haarfijn uitgelegd. Scheelt je weer een uitzetting.

Abonnementen

Niets is meer zonde dan je Nederlandse abonnementen door te laten lopen terwijl je ze zelf niet kunt gebruiken. Zet daarom eens al je abonnementen op een rijtje en bekijk of je deze (tijdelijk) stop kunt zetten, of over kunt dragen. Veel sportscholen en kranten geven je de keuze om je abonnement tijdelijk op een andere naam te zetten. Scheelt jou weer een aantal duiten!

Een goede voorbereiding is het halve werk 😉

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.