Deze vooroordelen over reizen met een cruiseschip zijn onterecht

Ben jij wel eens op vakantie geweest met een cruiseschip? Een van je eerste gedachten is vast: “Uh nee, dat is toch vooral voor bejaarde mensen, of voor van die echte kakkers?!” Toegegeven, dat dacht ik ook. Totdat ik een cruise maakte als huwelijksreis. Guess what? Dit jaar gaan we weer! Als er iets is dat ik geleerd heb, is het wel dat deze vooroordelen over reizen met een cruiseschip helemaal onterecht zijn!

Een typische huwelijksreis

Een paar jaar geleden maakten mijn moeder en haar vriend een cruise. Dat vond ik wel wat voor hen als 60-plussers en eerlijk is eerlijk: de foto’s zagen er fantastisch uit! Mijn moeder dacht dat het ook wel wat voor mij en mijn toenmalige verloofde zou zijn. Mijn reactie: “Nehh, dat vind ik nou alleen typisch zoiets voor een huwelijksreis!”. Oké, dat werd dus geregeld: van mijn moeder kregen we voor onze bruiloft een bijdrage voor onze huwelijksreis, mits we een cruise zouden maken. Onder het mom van “dan weten we ook weer dat dat niets voor ons is”, boekten we er eentje. Naar een paar landen die we wel héél graag wilden bezoeken: Cuba, Jamaica, de Kaaiman-eilanden en Mexico. Dat avontuur leek me fantastisch, maar die cruise zelf?

Verkocht

Serieus, al OP het schip was ik me aan het oriënteren op een volgende cruise, zo geweldig vond ik het! We waren nog geen twee weken thuis en ik had alweer de volgende cruise geboekt, waar ik nu al bijna een jaar naar aftel. Dit jaar vertrekken we in Hamburg en varen dan naar Noorwegen, Zweden, Estland, Rusland en Finland. Zó gaaf!

Vooroordelen

Er bestaan zoveel vooroordelen over cruisereizen, waarvan sommigen terecht, maar velen ook onterecht. Ik zet er een paar op een rijtje:

Alleen voor bejaarden

No way! Tijdens onze eerste cruise werden we zelfs aangesproken door een groepje jongeren die puur aan boord waren om zich elke avond te bezatten en ons uitnodigden mee te doen. Niet echt mijn ding, maar het toonde wel dat een cruise écht niet alleen voor bejaarden is! Cruiseschepen bevatten zelfs babyclubs, kinderclubs en tienerclubs zodat ouders hun kinderen ergens onderbrengen zodat zij vakantie kunnen vieren. En ja, ook voor ons jongere mensen is het prima vertoeven op zo’n schip! Elke dag of elke paar dagen een andere bestemming bezoeken en tussendoor lekker relaxen en feestvieren in het enorme drijvende hotel!

Duur

Ja, een cruise is meestal wel iets duurder dan een weekje in het goedkoopste hotel op Mallorca. Maar je kunt een cruise eenvoudig zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt! Ga je voor een hut met balkon en jacuzzi op het balkon, maak je op elke bestemming excursies en zit je de hele dag aan de cocktails? Begin dan maar alvast met sparen. Maar ga je, net als ik, voor een kleine binnenhut, drink je voornamelijk water en fris en ga je aan land zoveel mogelijk zelf op avontuur? Dan is een cruise prima te betalen! Zeker als je ook nog even gebruik maakt van een aanbieding: wij boekten onze cruise voor dit jaar met 50% korting voor de tweede persoon. Mooi meegenomen!

Cruises zijn voor kakkers

Als je mij een beetje kent, weet je dat dat vooroordeel niet klopt. Ik leef zo goedkoop en down-to-earth mogelijk. Maar ik vind cruises echter wel een ideale manier om de wereld te ontdekken! Je hoeft niet continu je koffer in- en uit te pakken en te reizen, maar wordt wel elke ochtend wakker in een ander land. Je vangt natuurlijk slechts een glimp op van iedere bestemming, maar als je net als wij vooral op vakantie gaat om te proeven van de natuur en cultuur van zoveel mogelijk diverse landen is het ideaal!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.