Flickr/jbatteh

Deze types komt iedereen tegen bij het doen van een spelletje

Hartstikke gezellig, een spelletje doen met de familie of met je vrienden. Ten minste, dat denk je op voorhand. Op de één of andere manier hebben vorige spelletjesavonden geen trauma’s opgeleverd en zijn we vergeten dat je iedereen aan tafel elke keer weer de ogen wil uitsteken. Dat ligt natuurlijk niet aan jou, maar aan de volgende zes spelers. Deze types komt iedereen tegen bij het doen van een spelletje… Mét tips hoe je ervoor kunt zorgen dat zo’n spelletjesavond niet uitdraait op de Derde Wereldoorlog.

De valsspeler

Dit zijn de personen die het blijkbaar nooit echt in het leven winnen en het daardoor nu zo hard nodig hebben, dat ze zonder schaamte oma en tante Bep bedonderen door vals te spelen. Tip: als de valsspeler weer eens vals speelt, bedenk dan waarom je ook alweer vrienden bent geworden met deze persoon of waarom je zielsveel van dit familielid houdt. Herhaal dit tien keer in je hoofd en wie weet heb je dan geen zin meer om deze speler een rechtse hoek te verkopen.

De verliezen is geen optie-speler

Deze persoon kan zo slecht tegen zijn verlies, dat iedereen een beetje spijt heeft dat ze ooit ja hebben gezegd op een potje Kolonisten van Catan of Monopoly. Het is ook de persoon die altijd chagrijnig moppert dat het andere team de makkelijke kaartjes heeft bij 30 Seconds. Kim Jong-un lijkt zelfs een gezellige gozer vergeleken met de woede-uitbarstingen van deze speler. Iedereen hoopt dat ze niet bij deze fanatieke speler in het team komen, want dan krijg je gegarandeerd tien keer “HOE KON JE DAT NOU NIET BEGRIJPEN?” naar je hoofd geschreeuwd. Ultieme tip: zeg nooit “Het is maar een spelletje hè”, want alhoewel je het goed bedoelt, gooi je er alleen maar olie mee op het vuur.

De persoon die altijd wint

Het is bijna niet meer leuk om een spel met deze persoon te spelen. Deze speler lijkt altijd de makkelijke opdrachten te krijgen, nooit op de dure straten met hotels te komen en altijd nét goed te gooien met de dobbelstenen. Tip: neem deze persoon eens mee naar het casino. Dan vind je het de volgende keer vast minder erg om te verliezen bij Risk.

De master manipulator (“Als ik jou was…”)

De master manipulator geeft constant (ongevraagd) advies aan de rest van de spelers. Heel toevallig is het altijd advies dat hem of haar óók uitkomt. Tip: geef ongevraagd slecht advies aan de master manipulator, dan begrijpt de speler wel hoe irritant hij of zij is.

De persoon die er niet zoveel van begrijpt

Welk spelletje je ook doet, deze persoon begrijpt er geen snars van. Soms líjken ze het te snappen, maar kom je er halverwege het spel achter dat hij of zij nog steeds het doel van het spel niet begrijpt. Als er even niets gebeurt in het spel en iemand vraagt: “Wie is er aan de beurt?” dan is het ook altijd deze persoon die wakker schrikt. Laat deze persoon misschien eerst in een team spelen. Als niemand dat wil, onthoud dan dat als je schreeuwt de boodschap niet beter binnenkomt…

De persoon die er eigenlijk geen zin in heeft

Terwijl de rest van de familie of de vriendengroep enthousiast opspringt na het voorstel om Mens erger je niet! te doen (omdat ze blijkbaar zijn vergeten dat bovenstaande types ook allemaal meedoen), zegt deze persoon: “Moet dat nou?” Met tegenzin schuift deze speler zijn stoel aan en gaat vervolgens anderhalf uur met een chagrijnige kop naar het spel zitten staren. Dit is de persoon die uitermate geschikt is om de drankjes in te schenken en de chips aan te vullen. Geloof me, dan willen ze opeens wel meedoen.

Je hebt bovendien ook de personen die deze categorie pas halverwege het spel worden, als er geen enkele kans meer is dat ze de winst gaan pakken… Zie de tip bij de verliezen is geen optie-speler. 😉

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.
Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.