Unsplash

Deze type backpackers wil je sowieso ontwijken op reis

Als je gaat reizen kan je erop rekenen dat je elke dag een flinke dosis nieuwe vrienden ontmoet. Sommigen zijn extreem chill en daar breng je ongepland ineens twee weken mee door. Anderen daarentegen had je net zo lief niet willen ontmoeten. Neem bijvoorbeeld de backpacker die zo op zoek is naar zichzelf dat hij of zij alleen maar diepe gesprekken kan voeren. Of de luxe backpacker die money to blow heeft en daardoor jou in diepe schulden drijft. Nog vijf andere voorbeelden van typen backpackers waar je beter met een grote boog omheen kan lopen tijdens het hostel-ontbijt.

1. De vedette

In elk hostel vind je ergens verscholen in een hoekje wel de reis-vedette: een backpacker die al jaren van huis is en ongeveer de halve wereld al heeft gezien. Althans, dat wil hij of zij je doen geloven. Maak vooral niet de fout om de vedette mee te vragen op je uitstapje of tour. De kans is namelijk groot dat diegene de hele tijd blijft verkondigen hoe de tempels aan de andere kant van de wereld veel mooier waren en hoe saai het land is waar jullie nu zijn. Na het zien van zoveel dingen is de vedette namelijk niet snel meer onder de indruk. Soms is het gewoon écht de hoogste tijd om weer naar huis te gaan.

2. De zwaan-kleef-aan

Natuurlijk wil niemand de hele vakantie in zijn eentje doorbrengen. Maar pas op voor de zwaan-kleef-aan backpacker. Deze persoon is namelijk zo naarstig op zoek naar gezelschap, dat hij of zij je niet meer uit het zicht laat gaan. In het begin kan dit af en toe nog wel gezellig zijn, maar het fijne van alleen reizen is natuurlijk ook het feit dat je je eigen plan kunt trekken. Met je nieuwe vriend(in) op sleeptouw gaat dat natuurlijk niet lukken. En voor je het weet past diegene ook ineens zijn hele reisplannen aan die van jou aan. Ben je in ieder geval de komende drie maanden geen minuut eenzaam. Hoe blij je daarmee bent is de vraag..

3. De zuipende eindexamenkandidaat

Waar de gemiddelde 17-jarige na zijn eindexamens de Spaanse zon op zoekt, zijn er natuurlijk ook uitzonderingen. Voor sommige eindexamenkandidaten is dit te dicht bij huis en deze vliegen liever 11 uur naar Zuidoost-Azië. Maar daar komt geen tempelbezoek bij aan te pas! De zuipende eindexamenkandidaat ligt het liefste al na het ontbijt te relaxen in het zwembad. Activiteiten worden niet ondernomen, mits er alcohol bij komt kijken. Rond een uurtje of vier lijken deze backpackers nog gezellig gezelschap, maar rond zessen heeft het rustige borrelen plaats gemaakt voor ordinair zuipen. Met rondvliegende naakte lichaamsdelen, voedselgevechten én het in verlegenheid brengen van de lokale bevolking tot gevolg.

4. De Speedy Gonzales

Elke dag een ander plekje op de aardbol, de Speedy Gonzales wil het liefste alles zien in zo’n kort mogelijke tijd. Zorg dus dat je goed bent uitgerust als je met deze backpacker een dagje op pad gaat. Want 3 musea, 2 tempels, 4 bruggen en 1 markt bezoeken op een ochtendje schrikt de Speedy Gonzales niet af. En wie denkt dat deze backpacker weer vroeg onder de wol gaat heeft het mis. Hoewel de volgende ochtend de bus naar de volgende bestemming vroeg vertrekt; deze reiziger ontdekt natuurlijk ook even het nachtleven van de desbetreffende plek.

5. De skeere beer

Hoewel iedere backpacker op een budget reist, is de skeere beer zich hier extra bewust van. Deze probeert namelijk elke dag rond te komen met zo min mogelijk knaken. Daar is natuurlijk op zich niks mis mee, maar sommige gaan hier extreem ver in. Van aan het zwembad liggen in de regen omdat je al betaald hebt tot aan continu zonnebrand lenen omdat het te duur is om te kopen en de hele dag brood eten aan toe. Deze backpackers draaien elke cent om.

Succes met ontwijken!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.

Dit artikel werd al 51 keer gedeeld.