De leukste nieuwe kerstfilms die je op Netflix moet gaan zien

Hebben jullie ze al gespot? De vele kerstfilms die op Netflix staan? LOVE IT! Onlangs was ik een weekje ziek en heb ik ze gebingewatched. Sorry, not so sorry! Ik vind het stiekem heerlijk om die films te kijken en zo al in de kerstsfeer te komen. Al is de realiteit vaak niet zo mooi als in die films, ze zijn zo heerlijk om bij weg te zwijmelen. Omdat ik inmiddels wel een beetje klaar ben met Home Alone en Love Actually, zet ik mijn favoriete nieuwe kerstfilms voor je op een rijtje!

The Holiday Calendar

Tot nu toe mijn absolute favoriet is The Holiday Calendar. Hierin erft een fotografe die niet echt iets met kerst heeft een antieke adventskalender van haar overleden oma. Haar opa lijkt meer te weten over deze wel hele speciale kalender, maar zij moet er aanvankelijk niets van weten. Totdat blijkt dat de adventskalender over een voorspellende gave beschikt! Dat zorgt voor een aantal vervelende situaties, maar uiteindelijk levert de kalender haar de allermooiste kerst ooit op!

Christmas Inheritage

Ook een heerlijke zwijmelfilm is Christmas Inheritage. In deze film mag een rijkeluisdochter het bedrijf van haar vader overnemen, maar pas als ze een belangrijke taak voor hem heeft volbracht. Elk jaar brengt hij zelf een kerstkaart naar zijn vroegere compagnon in een klein dorpje ver van huis. Dit jaar stuurt hij zijn dochter! Zij weet niet wat haar te wachten staat tussen al deze mensen ‘beneden haar stand’, maar blijkt hier volledig op te bloeien! En natuurlijk zou het geen zwijmelfilm zijn als er geen ware liefde om de hoek kwam kijken 😉

A Christmas Prince

Oké, deze film blijkt niet helemaal nieuw te zijn. Vorig jaar verscheen A Christmas Prince al op Netflix en sinds 30 november staat er blijkbaar een vervolg van online. Mooi, die ga ik dus ook kijken! A Christmas Prince vond ik namelijk ook al zo’n heerlijke film om bij weg te dromen. Een jonge journaliste krijgt in deze film eindelijk een echte klus als ze naar Aldovië af mag reizen voor de primeur van de eeuw. Wanneer de hele pers wordt afgewimpeld met een slap excuus, laat zij het er niet bij zitten. Maar goed ook, zo blijkt later, want prins Richard en zijn zusje zijn dol op haar! Oeee, ik ben nu al benieuwd naar het vervolg …

Christmas with a view

Deze film gaat over een sterrenchef die na het winnen van een bekend televisieprogramma aan de slag gaat bij het restaurant waarvan Clara de manager is. Zij is als enige niet direct ondersteboven van zijn komst, maar de twee blijken voor elkaar gemaakt te zijn! Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot en komen er veel lieve mensen bij kijken om hen de juiste weg te wijzen. Ik heb weer even een traantje weggepinkt, hoor!

A Dogwalker’s Christmas Tale

Ook deze film blijkt dus niet nieuw te zijn, al is 2015 voor een kerstfilm toch best recent 😉 In deze film zorgt een rijke student een week lang noodgedwongen voor de hond van een koppel in de straat, omdat ze de limiet van haar creditcard heeft bereikt en haar ouders met kerst niet thuis zijn. Zoals je verwacht haat dit verwende nest haar baantje aanvankelijk, maar verandert ze gedurende de film in een spontaan en liefdevol meisje. Uiteráárd niet zonder dat de liefde daar een handje in heeft geholpen!

Oh, zo kan ik wel even doorgaan! Er blijven maar kerstfilms verschijnen en dat vind ik helemáál niet erg. Al vind ik ze niet allemaal even succesvol, maar ze blijven fijn om in die knusse sfeer te komen. Aangezien kerst maar een paar dagen duurt, is het maar goed dat al die films nu al online staan want zoveel krijg ik er niet gekeken tussen alle etentjes door!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.