Unsplash

De beste hacks voor als je binnenkort het vliegtuig in stapt

Het is eindelijk zo ver: je gaat bijna weer op vakantie! Je kan natuurlijk niet wachten tot je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt en je koffer heb je in je hoofd al volledig ingepakt. We zijn allemaal super excited als ons ticket weer geboekt is, de voorpret is tenslotte begonnen. Maar eenmaal op het vliegveld is het toch altijd even slikken. Je bent niet helemaal goed voorbereid geweest en mist nu toch een aantal essentiële dingen in je handbagage. Dat kan gemakkelijk voorkomen worden dankzij deze handige travel hacks.

Wees kieskeurig met de zitplek (vooral op lange vluchten)

Bedenk wat jij het prettigst vindt om te zitten. Zit je het liefst bij het raam? Zodat je kunt genieten van het uitzicht en dit kan gebruiken als steuntje om tegenaan te slapen? Of kies je liever voor de middelste plek, zodat je je beide buddy’s naast je hebt. Anderen kiezen juist liever voor de plek aan het gangpad. Zo kun je opstaan om naar de wc te gaan wanneer je wilt, en hoef je daarvoor niet eerst iemand wakker te maken.

Rollen in plaats van vouwen

Als die vakantie dan toch echt dichterbij komt, is het natuurlijk tijd om je koffer in te pakken. Doe dit op de slimste manier: rol je kleding op in plaats van het op te vouwen. Zo past er namelijk een stuk meer in je koffer. Let er wel even op dat het op deze manier niet te zwaar wordt. 😉

Download je favoriete series

Waarschijnlijk ben je wel in het bezit van een Netflix-account én heb je nog een aantal series of films die je graag wilt zien. Download deze via de Netflix-app. Zo kun jij de hele vlucht lekker bingen.

Trek iets comfortabels aan

Je hoeft natuurlijk niet in je kloffie op het vliegveld aan te komen, maar het is toch wel erg lekker om iets comfortabels te dragen vooral als je lang moet vliegen. En denk daarbij ook aan het temperatuurverschil. Neem een warme trui mee als je van een warm land weer terugvliegt naar Nederland.

En dit mag absoluut niet ontbreken in je handbagage:

Snacks

Neem van te voren al een paar lekkere snacks mee. Op het vliegveld is alles namelijk een stuk duurder. Iets in het vliegtuig kopen kan natuurlijk ook, maar ook hier is het duurder. En onthoud: in de lucht kun je niet altijd pinnen, neem dus wat cash mee.

Leeg flesje

Je mag geen vloeistoffen meenemen door de douane (dus ook geen water). Maar je kunt natuurlijk wel een leeg flesje water meenemen en deze weer vullen als je de douane door bent.

Kauwgom

Als je last hebt van je oren tijdens het opstijgen en landen, dan kan kauwgom kauwen nog wel eens helpen. Het is sowieso wel fijn om kauwgom bij je te hebben voor een frisse adem. Wel zo aardig voor je medepassagiers.

Oordopjes

Onmisbaar voor als je serie wilt bingen natuurlijk. 😉

Oplader

Het kijken van die serie kan flink wat batterij kosten. Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen vlak voordat je het vliegtuig in stapt. Op de meeste luchthavens zijn genoeg stopcontacten te vinden.

Maskertje

Om het nou helemaal comfortabel te maken voor jezelf, kun je de tijd in het vliegtuig natuurlijk gebruiken voor een heerlijke beautybehandeling. Op Instagram zie ik steeds meer mensen met een maskertje in het vliegtuig zitten en ik moet zeggen: best slim. Je zorgt er in ieder geval voor dat je huid in ieder geval fabulous blijft, ondanks de droge lucht in het vliegtuig.