Iris

Ze hebben bakken vol talent: de Idols van de Jonge 100

De Idols van de Jonge 100 zijn de muzikanten waar we geen genoeg van krijgen, de acteurs die ons even in een andere wereld laten wanen en de modellen die het internationaal maken. Naast dat deze jongeren keihard werken, hebben ze bakken vol talent. Door hun prestaties inspireren ze andere jongeren om ook het beste uit zichzelf te halen.

Klik hier om alle jongeren op de Jonge 100 te checken! 

Er staan jongeren op de lijst die eigenlijk geen uitleg meer nodig hebben. Monica Geuze (22) bijvoorbeeld, die ken je natuurlijk van haar YouTube-kanaal, waar ze dagelijks vlogs deelt. Rapper Boef (24) tekende begin dit jaar een managementcontract bij Ali B. Met zijn album verbrak hij verschillende records op Spotify, zoals meest gestreamde album in Nederland in één dag. Ook Ronnie Flex (25) was dit jaar echt niet te negeren. In juni lanceerde hij zonder aankondiging zijn nieuwe album ‘Rémi’. Daarnaast ging hij samen met de Deuxperience Band het land door. Sigrid ten Napel (24) speelt in de tv-serie Penoza en deed dit jaar onder andere verder mee aan ‘Wie is de Mol?’.

Zangeres Maan (20) was ook lekker bezig dit jaar. Ze was te zien in het programma Beste Zangers en vormde samen met Kaj van der Voort een duo in Dance Dance Dance. Kaj (21) staat overigens zelf ook op de lijst. Boyband B-Brave (die vorig jaar een Jonge 100 award won) gaf aan te stoppen, maar Kaj gaat solo verder. Jonkie Shane Kluivert (9) is de jongste zoon van oud-topvoetballer Patrick Kluivert. Hij tekende een contract bij Nike, maakte de overstap naar de jeugdopleiding van FC Barcelona en heeft 166k volgers op Instagram. Maar de jongste uit deze categorie is Bibi (8). Zij plaatst video’s op YouTube waarin ze tips geeft hoe je zelf iets kunt maken, bakken of knutselen. In april had ze als jongste Nederlander ooit 100.000 abonnees!

ShaneShane

YouTubers zijn de nieuwe tv-sterren

Net als Bibi, maakt Nikkie (24) video’s op YouTube. Volgens Forbes is NikkieTutorials met haar 7 miljoen abonnees de op drie na grootste beauty-vlogger ter wereld.

Dylan (24) is videomaker en acteur en is op YouTube inmiddels de 1 miljoen gepasseerd.

De 14-jarige Joy heeft niet alleen 514.000 abonnees op YouTubekanaal BeautyNezz, ze presenteert ook haar eigen televisieshow ‘Joy & Bart’ op Nickelodeon. Ook Gina en Jade (12) zijn jong, maar hebben 151k abonnees op YouTube, 10k volgers op Instagram en een webshop met merchandise. Nina (13) heeft 360k abonnees op YouTube en 280k op Instagram, maar is vooral populair op de app Musical.ly (445k volgers).

DylanDylan

Hjalmar (20) zet zich in voor LHBT-rechten en probeert door middel van zijn YouTube-video’s jongeren die nog niet uit de kast zijn te helpen. Ook Dylan (20) wil anderen helpen. Hij zat met een hoop vragen toen hij van vrouw naar man wilde transformeren, maar kon op het internet niet veel info vinden. Daarom startte hij zijn eigen YouTube-kanaal. Iris (17) is actrice en speelt een transgender persoon in Spangas, wat ze in het echte leven ook is.

Naamgenoot Iris (23) is presentatrice en YouTuber. Ze presenteert verschillende shows op XITE en is sinds kort te zien op YouTube-kanaal Concentrate Bold. Sheling (25) sloot zich aan bij Concentrate Velvet en maakt daarnaast video’s over beauty en lifestyle op haar eigen kanaal ‘ShellingBeauty’. Ook Nesim (24) is vaste host van Concentrate, maar je kent hem en Quentin (25) vast van hun YouTube-kanaal Supergaande, waar ze de straat opgaan om vreemden bijdehante vragen te stellen. Samen maken ze ook muziek.

Bijzondere talenten

Maar niet iedereen in de lijst is YouTuber. 😉 De Sizoo Brothers zijn fotograferende broers. Bastiaan (20), Bob (18) en Willem (18) bereiken wereldwijd meer dan 370.000 volgers en hebben hun eigen fotografieboek uitgebracht. Sarah (24) werkt bij één van de grootste platenlabels ter wereld: EMPIRE. Zij is verantwoordelijk voor wat er met artiesten als Snoop Dogg, Mario en Chris Brown in Europa gebeurt. Kenzo (24) reist de hele wereld over en choreografeert de meest vette shows en workshops. En Lucie (17) speelt de blokfluit en debuteerde dit jaar als soliste in de VS. Ze scoorde een platencontract en bracht haar debuutalbum uit.

De Sizoo BrothersDe Sizoo Brothers

Het jaar van…

Ook Paul (21) bracht zijn debuutalbum uit. Niet klassiek, maar verfrissende en vernieuwende R&B. In april bracht ook Jonna (24) zijn debuutalbum uit. De boodschap: ‘Als ik het kan, kan jij het zeker ook. Blijf geloven in jezelf!’ Muzikant Mubarek (25) trad onder andere op het Encore Festival in Amerika op. Remy (20) is getekend bij Armada Music en behaalde in korte tijd met Afterglow 1,4 miljoen plays op Spotify. Ook Bryan (17) is DJ. Als Trobi tekende hij dit jaar bij Spinnin’ Records. Linde (24) is singer-songwriter en stond in juni dit jaar met haar eigen show in Paradiso.

Rein (18) zingt ook, maar is daarnaast acteur en presentator. Sommigen zullen hem misschien kennen van boyband MainStreet, maar hij heeft ook een hoofdrol te pakken in de nieuwe Net3-soap ‘De Spa’. Alkan (23) ken je onder andere van Vechtershart, Smeris én Goede Tijden Slechte Tijden. Ook Britt (20) is te zien in GTST, waar ze de rol van Kimberly Sanders vertolkt. Gijs (20) speelde dit jaar de hoofdrol in thriller Silk Road, maar is ook bezig met een zelfgeproduceerde film.

GijsGijs

Aan de weg aan het timmeren

Milan (19) is niet alleen acteur, maar is ook hard aan de weg aan het timmeren als model en presentator. Je kent hem misschien van Holland’s Next Topmodel. De 19-jarige Nabil doet ook veel dingen tegelijk: hij is comedian, filmmaker en beginnend dj. Op zijn Instagram doet hij grappige sketches voor zijn 270k volgers. Rijk (20) is nog relatief nieuw als influencer, maar verbond zijn naam al met de Vodafone Snapchat Crew en Proefkonijnen. Eentje om de gaten te houden dus!

Lees ook: Dit zijn de 100 meest veelbelovende jongeren van 2017!

Welke jongere op de lijst inspireert en motiveert jou? Hier kun je je stem uitbrengen op jouw favoriete idol. Vergeet niet ook te stemmen in de andere categorieën!