8 dingen die alleen Nederlanders doen

Van boeren en slurpen tot het eten met stokjes en je dag beginnen met rijst als ontbijt. Overal in de wereld zijn andere dingen normaal. En hoewel wij Nederlanders graag doen alsof onze cultuur de norm is, hebben wij zelf ook wel wat gekke gewoontes. Neem bijvoorbeeld hagelslag en haring eten, alles op de fiets doen, Koningsdag vieren en blokjes kaas serveren op verjaardagen. Deze acht dingen doen alleen rasechte Nederlanders en vinden mensen in het buitenland nogal.. eigenaardig:

  1. Schelden met ziektes

Tyfus, tering, pest: in Nederland schelden we graag met ziektes. En hoewel je misschien denkt dat dit doodnormaal is, kijken veel buitenlanders er nogal van op. Iemand uitschelden voor een ziekte? Nee daar noemen ze je liever een hoer.

  1. Beschuit met muisjes

Hoera een meisje! Als er in Nederland een kindje wordt geboren vieren we dat met beschuit met muisjes. Maar op kraamvisite in het buitenland hoef je niet op deze lekkernij te hopen, het is typisch Nederlands.

  1. De snackbar

Even lekker na het stappen een kroketje uit de muur trekken. Typisch Nederlands! Van frikadellen en bamischijven tot nasiballen en kroketten: in het buitenland kom je ze niet tot amper tegen.

  1. Tweede kerstdag

Omdat wij kerst zo’n leuk feest vinden hebben we in Nederland nog een extra dag kerstfeest. In het buitenland vieren ze deze dag niet óf wordt het Boxing Day genoemd.

  1. Drie kussen

Het is en blijft een van de ongemakkelijkste dingen: iemand kussen bij de begroeting. Want geef je nou één, twee of drie zoenen? Wij Nederlanders zijn eigenlijk de enige die drie kussen willen geven. Dus in het buitenland valt die optie (gelukkig) al af.

Lees ook: De ongemakkelijke etiquette van begroeten: zoen je één, twee of drie keer?

  1. Iedereen feliciteren met de jarige

Op verjaardagen iedereen in de ruimte feliciteren met de jarige.. typisch Nederlands! Een tijdrovende en nogal ongemakkelijke gewoonte.

  1. Verjaardagskalender op de wc

Lekker tijdens het kakken kijken wie er jarig is de komende maand. In Nederland hangen we graag een verjaardagskalender op de toilet. Een attribuut dat je alleen op Nederlandse wc’s zult tegenkomen.

  1. Prakken, prakken, prakken

Hutspot, spinaziestamppot, andijvie, zuurkool: in Nederland zijn we gek op stamppotten. En het liefste prakken we alle ingrediënten nog even extra na op ons bord. Lekker stukjes vlees prakken met jus en aardappeltjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.