5 x waarom samenwonen met huisgenoten awesome is!

Ik woon nu drie jaar op mezelf. Mijn zelfstandigheid startte in Amsterdam, waar ik naartoe verhuisde vanuit een ieniemienie dorpje. Ik woonde in een zijstraat van de Kalverstraat en mijn voordeur zat naast een coffeeshop. Omdat ik er niemand kende voelde ik me ontzettend eenzaam. Ik stond op, ging naar mijn stage, kocht een maaltijd na werktijd en keek een serie (of zes) wanneer ik thuis kwam. Elke avond sliep ik om 10 uur en ik werd om 7 uur weer wakker. Zo zag mijn leven er een halfjaar uit en dat vond ik echt helemaal niks. Daarom besloot ik in Zwolle te gaan wonen, de beste keus die ik ooit heb gemaakt kan ik je vertellen! Ik woon nu met een vriendin en een jongen die een vriend werd, ik had  ineens gezellige huisgenoten en was (en ben) helemaal happy met ze. Zwolle was de tussenstop die ik nodig had. Daarom: 5 redenen waarom wonen met leuke huisgenoten zoveel beter is dan alleen.

Dinner party for two

Ben je zelf een held op sokken als het gaat om koken? En weet jij pas net hoe je überhaupt een ei moet bakken? Dan zijn huisgenoten erg handig, helemaal als je af en toe wat uitgebreider wil eten. Ze helpen je of leren hoe je een paar heerlijke gerechten maakt, of je gaat erbij zitten met een wijntje in je hand terwijl de ander kookt. Handig én gezellig. Kun je wel lekker koken? Dan is het natuurlijk heel chill om samen te kokkerellen met een foute playlist aan.

Bingen samen is een stuk gezelliger

Mijn guilty pleasures zijn ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the beach’. Mijn huisgenoten lachten mij uit en verklaarden me voor gek. Maar nu kruipen ze maar wat graag naast me op de bank. Dekentjes, fluffy socks, veel snacks en glazen wijn of halve liter koppen thee worden dan uit de keuken gehaald. Hoe leuk dat je samen andere mensen op TV kunt afkraken, veilig vanaf je bank. Niet zo’n bankhanger? Dan zijn er natuurlijk genoeg andere leuke dingen om samen te doen. Samen activiteiten ondernemen, bingen of bowlen, het schept hoe dan ook een band.

Wasn’t expecting that

Soms kan een eetfeestje heel lekker overgaan in een spelletjesavond of zelfs een stapavond. Bij het eten zijn al wat wijntjes en biertjes opgegaan en het is tijd om een spoedbezoekje aan de supermarkt in te lassen. Uren fanatieke potjes Kolonisten van Catan of Monopoly zijn het resultaat. Soms is eindigen in een slechte shotjesbar zelfs het verloop van de avond. Een andere keer sluiten andermans vrienden aan, waarvan in sommige gevallen dit ook jouw vrienden worden. Elk jaar vieren wij hier groot Bevrijdingsfestival en Koningsdag met zijn allen. Hoe tof dat iedereen elkaar al goed kent! Zo voelt het alsof je een grote vriendengroep hebt waar je flink een feestje mee kan vieren. Iedereen mag en kan altijd aansluiten.

Schoonmaakrooster zijn je redding

Hier thuis zijn wij niet zo’n fan van schoonmaakroosters. We hebben een intekenlijst. De dingen die moeten gebeuren staan hier op. Heb je een tijdje niks gedaan, dan valt het op en ga je (meestal) uit jezelf toch wel aan de slag. Ook hoef je geen rekening te houden met drukke weken, want als je dus bepaalde weken niet kan schoonmaken, doe je het andere weken wat meer. Doordat het vrijblijvend is lijkt het geen straf of moetje, je doet het wanneer je zin en tijd hebt. Het is in ieder geval heel fijn dat je met huisgenoten erbij niet het hele huis alleen hoeft schoon te houden. En ook hier doet de foute playlist weer leuk mee.

Sharing is caring

Spullen delen, bijvoorbeeld een keukenmachine, is handig. Maar hoe handig is het als je ook kleding en make-up van elkaar kunt lenen? Nog handiger: direct om kledingadvies vragen. “Hoe staat jouw jeans mij in combinatie met dit topje?” En als jouw tandpasta een keertje op is, is het ook best handig dat er nog andere tubes tandpasta zijn in huis. Daarnaast is het ook fijn dat je emoties met elkaar kunt delen. Wil je even een schouder om op te huilen? Dan huilt je huisgenoot met liefde met je mee. En onverwachts uren kletsen over Tinder-dates of leuke feestjes die je hebt gepakt zorgen voor een oneindige slappe lach.

Ik ben inmiddels al een jaar afgestudeerd en een tijd aan het werk, ik heb meerdere pogingen gedaan om met mijn vriend een appartementje te vinden. Maar toch vind ik het nog steeds te gezellig en te fijn om uit dit huis en bij mijn huisgenoten weg te gaan. Zo leuk kunnen huisgenoten je leven dus maken! Heb jij ook huisgenootjes? Wat is jouw leukste ervaring met hen?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.