5 originele ideeën om Sinterklaas te vieren met je vrienden of familie

Zijn jullie ook zo dol op Sinterklaas? Als kind vond ik het natuurlijk fantastisch en dat werd nog leuker toen ik ‘het grote geheim’ kende, maar mijn kleine broertje nog niet. Maar ook nu ik volwassen ben vind ik het hartstikke leuk! Nee, ik zet m’n schoen niet en er klopt op 5 december niemand op het raam, maar we vieren het wel vaak gezellig met vrienden of familie! Hoe dan? Nou, zo bijvoorbeeld!

Surprise maar dan anders

Oké, heel cliché is natuurlijk de surprise. Je trekt een tijd van tevoren lootjes voor elkaar en maakt een ludiek knutsel voor degene wiens lootje jij hebt getrokken. Dat kun je natuurlijk ook net even anders doen! Wat dacht je van een hele dag met elkaar afspreken en geen cadeautjes voor elkaar kopen, maar belevenissen? Stel dat je met een groep van 6 personen bent, dan krijgt bijvoorbeeld iedereen anderhalf uur om iets voor een ander te organiseren. Zo gaan jullie misschien wel eerst met z’n allen ontbijten, vervolgens een escaperoom doen, daarna een potje karten, ’s middags ergens lunchen, een workshop taarten bakken volgen of lekker dobberen in het zwembad! Van tevoren weet je alleen wat je zelf hebt georganiseerd, dus buiten dat is het een complete dag vol verrassingen! Natuurlijk is het wel zo handig om vooraf even af te stemmen dat alle activiteiten in dezelfde regio plaatsvinden zodat de reistijd niet te lang is.

Pizzarette

Gourmetten jullie ook altijd zoveel rond de feestdagen? Er zijn jaren bij dat het lijkt alsof wij niets anders doen! Gelukkig is er daarom tegenwoordig een alternatief: de pizzarette! Geniaal, zelf je kleine pizza samenstellen en afbakken. Zo kun je ook heel gemakkelijk wat cadeautjes uitwisselen of gedichtjes voorlezen terwijl jullie pizza’s in de oven zitten!

Sinterklaas-workshop

Een van de leukste dingen van Sinterklaas is natuurlijk al dat lekkers. Waarom zou je dat kopen om het op te eten, als je het ook samen kunt maken? Er worden in deze tijd talloze workshops gegeven waarin je leert pepernoten te bakken, marsepein te boetseren of chocoladeletters te spuiten. Mmm!

Sinter-spelletjesavond

Je kunt met Sinterklaas natuurlijk een klassiek dobbelspel doen, maar je kunt ook gewoon een heuse spelletjesavond doen en bijvoorbeeld iedereen die een potje wint een cadeautje laten uitpakken! The winner takes it all 😉 Als je toch niemand met lege handen naar huis wilt laten gaan, geef je natuurlijk aan het eind iedereen alsnog een cadeautje. Wel zo gezellig!

Verstoppertje spelen

How about een combinatie van Sinterklaas en Pasen? Sinterkerst is tegenwoordig al helemaal hip, zodat je niet twee keer in één maand bij elkaar hoeft te komen (druk, druk, druk). Stel dat je dat niet eens haalt, dan ga je toch gewoon ergens tussen Sinterklaas en Pasen iets leuks doen samen? Al mag dit spelletje ook gewoon op pakjesavond zelf! Het idee? Je koopt gewoon allemaal een aantal cadeautjes voor een bepaald budget en verstopt die op een bepaalde locatie. Nu kunnen jullie een soort van paaseieren gaan zoeken, maar dan in cadeauvorm! Wie de meeste cadeautjes vindt, is de winnaar. Of hij of zij ze mag en überhaupt wil houden, mogen jullie samen uitvechten 😉

Weet jij al met wie en hoe je Sinterklaas dit jaar viert?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.