Tessa Ham

Ik ging naar de workshop Vinger- en Aftrekwerk en leerde verrassend veel

Toen ik de seksshop Mail & Female binnenstapte, voelde ik me een beetje een kleuter die op zijn eerste dag het klaslokaal wordt binnen geschoven door zijn moeder: ergens ben je wel nieuwsgierig, maar eigenlijk wil je ook gelijk weer naar buiten hollen. De moeder, in dit geval hoofdredacteur Agnès, spoorde me aan om te gaan toen we de uitnodiging voor de workshop Vinger- en Aftrekwerk van het seksspeeltjesmerk Fun Factory kregen. Omdat ik, de ongemakkelijkste persoon ter wereld, het afgelopen half jaar wat minder een pussy (pun intended) probeer te zijn, zei ik enthousiast ja. Daar tussen de dildo’s, vibrators en dingen waar ik niet eens van kon raden waar ze precies voor bedoeld zijn, dronk ik een kopje thee en probeerde ik in alle macht mijn gezicht in de plooi te houden. Voor me lagen een pluchen vagina en een wiebelende piemel (een neppe, schrik niet), flesjes glijmiddel en een tissuebox. Waar ben ik beland, dacht ik, en wat kan ik nou nog leren op het gebied van aftrekken en vingeren? Véél, blijkt al zodra de ‘juf’ haar eerste zin heeft uitgesproken.

Ik kan alvast verklappen dat er bijvoorbeeld twaalf stappen nodig zijn voor de ultieme aftrekbeurt (mama, papa, rest van de familie, klik dit alsjeblieft weg – het is nog niet te laat om onze relatie te redden en niet voor altijd te beschadigen). Goed, ik nam plaats aan tafel met twee andere persmeisjes, een groep vriendinnen en één jongen én een 40-jarige man (schat ik zo) die op de website had gezien dat de workshop er was en op het allerlaatste moment besloot te komen. “Willen jullie iets leren over vingeren of aftrekken?” vraagt juf Madeleine van de Love Academy als we allemaal zittten. “Beide”, mompel ik, een beetje achter mijn hand.

“Oké”, zegt ze, en ze pakt de pluchen vagina op. Ze vertelt dat je voor de meest geweldige vingerbeurt van je leven glijmiddel nodig hebt, en geen olie (want daar kan de vagina niet zo goed tegen). Een beetje giechelend leren we dat je een vrouw eerst moet masseren, want, vertelt ze:

Een man kun je opwinden door je aandacht te richten op het kruis, maar bij een vrouw moet je echt in haar hoofd komen.

Vingeren

Ik voel me inmiddels trouwens best op mijn gemak. De juf gebruikt humor en ik heb inmiddels wel door dat ik een enorme noob ben op het gebied van vingeren. In mijn hoofd maak ik mental notes (met uitroeptekens). Dat gevoel is trouwens pats boem weg als ze zegt dat we een beetje glijmiddel moeten pakken en de vinger van onze buurman of buurvrouw moeten masseren. Ik hoop dat mijn hoofd niet de kleur aanneemt van een Britse jongen die te lang in de zon heeft gezeten. De ongemakkelijkheid. Maar het schept wel een band.

De juf verkondigt dat we elkaars vinger nog een keer moeten masseren, maar dan aandacht moeten geven aan elk stukje vinger en onze beweging helemaal moeten afmaken naar boven. De boodschap: voordat je ook maar aan het vingeren begint, masseer je de hele vagina en niet alleen de clit. Zo is de huid van de schaamlippen qua gevoel te vergelijken met de ballen van een man.

Foto: Tessa HamFoto: Tessa Ham

Pro tips

Wil jij ook een echte pro worden (of je vriend)? Het antwoord is ja. Vergeet niet een kussen onder de heupen te leggen. Daarna moet je de volgende stappen volgen:

 • Na het masseren ga je de vagina binnen met twee vingers. We kennen allemaal de ‘kom hier’-beweging wel, maar je zoekt de G-spot (heeft een beetje een walnoot-structuur) en maakt een draaiende beweging.
 • Als je het gevoel krijgt dat je lekker bezig bent, kun je gaan tellen. Dat klinkt niet sexy, maar werkt super goed. Hierbij maak je wel de wenk-beweging. Negen keer zacht, de laatste keer harder. Dat doe je dan tien keer achter elkaar. Grote kans dat ze na die tiende keer klaarkomt.

Funfact: de mannen mogen hard aan de slag. Vrouwen doen er gemiddeld twintig minuten over om klaar te komen, mannen maar zeven.

Anderen lazen ook: Waarom iedereen – ja, ook vrouwen – vandaag een orgasme moet krijgen

Foto: Tessa HamFoto: Tessa Ham

Aftrekken

Dan pakt de juf de wiebelpiemel. “Vroeger hebben jongetjes geleerd dat ze niet aan hun piemel mogen zitten”, vertelt ze. “Daarom masturberen mannen zo snel, omdat ze dat vroeger stiekem snel met een sok en de body lotion van hun moeder moesten doen. Maar vrouwen kunnen nooit aan diezelfde snelheid voldoen. We hebben daar niet de juiste hoek voor of krijgen snel een lamme arm.” Maar dat is niet per se slecht nieuws.

Vrouwen voelen een orgasme in hun hele lichaam, bij mannen stelt het niet zo veel voor.

Een pffftje en that’s it. Het enige wat de vrouwen (of mannen trouwens, als je daar op valt) hoeven te doen om daar verandering in te brengen is twaalf (!) stappen volgen. Terwijl de juf uitlegt wat de stappen precies inhouden, gluur ik naast me om te zien of de man naast me niet per ongeluk een boner krijgt. Hij houdt netjes zijn handen op zijn schoot.

De twaalf stappen:

 1. Glijmiddel (en veel ook): Dit zorgt er simpelweg voor, dat je zijn piemel niet zo snel pijn doet.
 2. Rock around the clock: ook bij de man richt je je niet alleen op de piemel. Strijk met twee handen vanaf de ballen naar de bovenkant van de penis en beweeg hem met de klok mee (pas op, als de penis hier al stijf is, krijg je hem niet meer alle kanten op).
 3. Cock Shiatsu: is een goede manier om de piemel hard te krijgen, omdat je het bloed naar boven duwt. Je geeft hierbij kleine kneepjes met twee vingers: van onder tot boven tot aan de eikel.   
 4. Ring rond de eikel: je stimuleert de eikelrand met duim en wijsvinger.
 5. Joy stick: draai met je duim zachtjes rondjes over de bovenkant van zijn eikel, de andere blijft stevig onderaan.
 6. Sinaasappelpers: leg je hand over de eikel met de vingers gestrekt, trek hem in een draaiende beweging van onder naar boven.
 7. Kommetje: beweeg met je hele hand over de eikel.
 8. Mandje: vouw je handen om de piemel en strijk beide duimen over het toompje.
 9. Vuurtje stoken: wrijf de penis tussen je handen of gooi hem over van de ene hand in de andere. Gebruik wel veel glijmiddel/olie.
 10. Snaveltje: strijk zijn hele piemel, ook zijn ballen en perineum (het gedeelte onder de ballen, richting de billen).
 11. Prikkeldraad: draai je handen in tegengestelde richting. Truc is om je ellebogen bij je te houden en bij de draai naar buiten te doen, dan gaat het bijna vanzelf.                                       Foto's: Love AcademyFoto's: Love Academy
 12. Aftellen: 10x naar boven, om en om met twee handen en vervolgens 10x naar beneden. Dan doe je hetzelfde met 9x, 8x, 7x etc. Bouw het tempel steeds verder op en wissel met je handen. Als de jongen denkt dat hij weet wat er aan de hand is, doe je het een keer minder of in een ander tempo.

Let wel op: als de jongen ‘ballet’-voetjes maakt, moet je het wat rustiger aan doen. 😉

Anderen lazen ook: Heroverweeg Valentijnsdag: het hoeft niet alleen stom en commercieel te zijn

Maak je vooral geen zorgen dat je de eerste paar keer er een paar vergeet. “Oh nee, ik ben stap 8 vergeten!!! Alles is verpest” is niet echt sexy natuurlijk. Geloof me, zelfs als je maar vijf stappen van de twaalf gebruikt, behandelen ze je de rest van de dag alsof je kanker hebt genezen.

Foto: Tessa HamFoto: Tessa Ham


Dit artikel werd al 64 keer gedeeld.