Foto: Pexels

Zo kan je extra geld verdienen en is het makkelijker om wat over te houden

Op de één of andere manier heb ik altijd twee baantjes gehad. Of een stage met daarnaast nog een baan. Want ja: ik moest wel geld overhouden om in het weekend uit te kunnen geven natuurlijk. En nu ik eindelijk ben afgestudeerd en het werkende leven mij heeft gevonden, heb ik nog steeds twee banen. De één bij Ondertussen.nl, de ander in een vintage kledingwinkel. En dat is echt ideaal. Ik krijg namelijk niet op dezelfde dag uitbetaald en als ik aan het eind van de maand al denk dat mijn salaris helemaal op is gegaan aan alle vaste lasten, krijg ik later gewoon nog het salaris van mijn andere baan binnen. Beter kan bijna niet.

Lees ook: Van investeren in deze 5 dingen krijg je zeker geen spijt

Maar ik begrijp wel dat niet iedereen tijd (en zin) heeft om twee banen aan te nemen, terwijl het toch zo fijn is om verschillende bronnen van inkomen te hebben. En nee, dan heb ik het natuurlijk niet over je studentenlening. 😉 Er zijn ook andere oplossingen om ervoor te zorgen dat er maandelijks meer geld binnenkomt:

Verhuur je kamer/woning via AirBnB

Als je een andere plek hebt waar je een paar dagen in de maand kan logeren (bijvoorbeeld bij je ouders), dan is dit de perfecte uitkomst. Er zijn namelijk altijd wel toeristen die op zoek zijn naar een goedkope woning om te overnachten, dus waarom stel jij je kamer niet beschikbaar? Moet je natuurlijk wel eerst even goedkeuring aan je huisgenoten vragen (als je die hebt), wel zo netjes.

Word freelancer

Als freelancer kun je je voor heel wat dingen in laten huren. Kan je goed schrijven? Stuur je cv naar verschillende bedrijven en vraag of je artikelen voor hen kunt schrijven. (Wist je dat Ondertussen.nl ook op zoek is naar Freelancers? Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een even een mailtje.) Ben je handig met het maken van apps? Ga dan hierin op zoek naar opdrachten. Goed in vormgeven? Laat het aan iedereen weten! Er zijn ook veel Facebookgroepen met opdrachtgevers voor kleine (of grotere) klussen.

Verhuur je spullen

Heb je veel spullen of gadgets die je écht niet elke dag gebruikt? Waarom verhuur je deze dan niet gewoon? Via Peerby kan je ‘huren van je buren’ en dat is hartstikke handig! Het is natuurlijk niet alleen een goed idee om een beetje bij te verdienen, maar als jij nou een dagje iets nodig hebt, kun je dit ook gemakkelijk huren. En als je in het bezit bent van een auto, zou je deze zelfs ook nog kunnen verhuren via SnappCar. Hoeft dat ding niet de hele dag op een dure parkeerplek te staan. 😉

Leer anderen iets

Ben jij heel goed in een bepaalde taal, wiskunde, sport of iets anders? Doe er iets mee en help anderen bijvoorbeeld met huiswerkbegeleiding. Het is niet alleen handig omdat je hier zelf iets aan verdient, maar je leert een ander ook nog iets en dat is natuurlijk ook wel wat waard.

Begin een webshop

Af en toe is het tijd om je hele kast eens door te gaan. Waarschijnlijk hangen er behoorlijk wat kledingstukken tussen die je eigenlijk nooit meer draagt. Of waarvan je was vergeten dat je ze had. Zonde! Maak er een foto van en verkoop de boel online. Dit kan via Marktplaats, maar je kan het natuurlijk ook groter aanpakken en een eigen webshop beginnen. Tegenwoordig wordt dit ook veel via Facebookgroepen en Instagram gedaan.

Neem een tijdelijke extra bijbaan

Er is altijd wel een periode waarin je wat minder druk bent. Mocht je nou wat tijd over hebben, meld je dan eens aan bij een uitzendbureau of evenementenbureau. Je bepaalt zelf wat voor werk je doet en kan hier een aardig extra zakcentje mee verdienen. Een andere optie is oppassen. Als je geluk hebt slapen de kinderen al en kun je lekker chillend geld verdienen. 😉