Defensie

Vier redenen waarom werken bij Defensie niet alleen voor mannen is

Veel vechten? Alleen maar schieten? Werken bij Defensie lijkt misschien een mannelijk beroep, maar niets is minder waar. Het heeft veel méér te bieden. Wij vrouwen willen vaak niets liever dan onze talenten benutten, en daarom zijn wij meer dan geschikt voor dit werk. Niet overtuigd? Vier redenen waarom je als vrouw solliciteren moet.

1. Doen waar je goed in bent

De formule om ongelukkig te worden is werk doen wat je niet ligt, of waar je gewoon niet zo goed in bent. En er vervolgens geen plezier uithalen. Het is dus gewoon hartstikke belangrijk om na te denken over waar je goed in bent. En nog belangrijker: kijk naar wat je leuk vindt. Veel vrouwen denken dat werken bij Defensie draait om ‘alleen maar oorlog voeren’, maar er zijn meer dan alleen gevechtsfuncties. Heb je al eens gedacht aan werken in de techniek, logistiek, bouw, ICT of bijvoorbeeld de zorg? De kans is dus zomaar aanwezig dat er iets tussen zit waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

2. Geen dag is hetzelfde

Iedere dag naar kantoor gaan en deze veertig uur vervolgens vertoeven onder steeds weer dezelfde TL-buis? Niet iedereen droomt hiervan. Daarbij wil je misschien wel veel nieuwe mensen ontmoeten, erop uit gaan en zoveel mogelijk uit je dag halen. Defensie is zo’n fijne werkplek: je werkt met een team, je komt overal, het is dankbaar werk en je blijft leren. En daarnaast zitten er gewoon ook hele stoere functies tussen. Wat dacht je van bestuurder van een Pantservoertuig? Wedden dat jouw dag er heel anders uit ziet dan wanneer je een burgerbaan zou hebben?

3. Je draagt daadwerkelijk iets bij

“Wat voeg ik nou eigenlijk toe aan de wereld?”. De kans dat deze gedachte door je hoofd spookt lijkt onwaarschijnlijk als je werkt bij Defensie want je draagt gewoon iedere dag iets bij aan de wereld. Je helpt mensen wanneer dit maar kan en de kans dat je jezelf ietwat nutteloos gaat voelen, is niet echt aanwezig.

4. Improve your skills

Leer niet om te werken, maar werk om te leren. Bang dat je te lang in dezelfde functie blijft hangen? Heb je het idee dat hogerop klimmen bij jouw baas absoluut niet gaat lukken? Dan is het belangrijk een werkplek te vinden waar ze richten op groei en ontwikkeling. En waar kan dat nou beter dan op de werkplek waar je zowel fysiek als mentaal uitgedaagd wordt?

Onzeker?

“What if you fail? Oh but darling, what if you fly?” is een quote die internet over vliegt waar menig vrouw iedere dag even naar moet kijken! Om bij Defensie te kunnen werken is het wel belangrijk om stevig in je schoenen te staan, want laten we eerlijk zijn: het is een mannenwereld. Maar dat moet geen reden zijn om je te laten afschrikken. Natuurlijk zul je ook wel eens bang zijn, want je komt soms in spannende of onbekende situaties terecht. Maar een beetje angst is goed. Dat geeft je adrenaline en houd je scherp. Dat geldt voor alle situaties in het leven, zoals beginnen aan een nieuwe studie, verhuizen naar een andere stad of werken in het buitenland.

Dus kop op, borsten vooruit en ga je dromen achterna. Daar heeft nog nooit iemand spijt van gehad! Meer inspiratie opdoen over werken bij Defensie? De dames in de video hieronder kunnen je daar vast bij helpen.

 

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.