Unsplash

Stel deze sollicitatievragen om er achter te komen of het bedrijf bij jou past

Bij de term ‘sollicitatiegesprek’ krijg ik altijd een ouderwets beeld in m’n hoofd van een formeel gesprek, met lastige vragen die je eigenlijk niet ‘goed’ kúnt beantwoorden. Dat zal bij sommige bedrijven ook best de realiteit zijn, maar je moet je afvragen of je daar wel wilt werken. Als hoofdredacteur van Ondertussen.nl heb ik aardig wat sollicitatiegesprekken gevoerd, en ik maak er graag een soort koffiedate van. Zo leer je elkaar kennen, en voelen alle aanwezigen zich op hun gemak. Want een sollicitatiegesprek is er niet alleen om te bekijken of jij geschikt voor de functie bent, het is voor jou ook het moment om te bekijken of jij daar zou willen werken. Vergeet daarom nooit om zelf ook een aantal vragen te stellen.

Bereid een gesprek goed voor, en zet voor jezelf op een rij wat je belangrijk vindt in een bedrijf en functie. Beantwoord de volgende vragen zelf ook, voordat je ze tijdens het gesprek stelt. Zo weet je of de verwachtingen van het bedrijf matchen met die van jou, en sta je niet met je mond vol tanden als de vraag wordt teruggekaatst.

Wat wordt mijn rol?

In de vacature waar je op hebt gereageerd staat wel een functieomschrijving, maar door er tijdens het gesprek naar te vragen geef je je gesprekspartner de mogelijkheid deze toe te lichten. Waarschijnlijk worden er dan ook dingen benoemd die niet in de vacature staan, maar wel goed om te weten zijn.

Lees ook: De manieren van geld verdienen die onze ouders niet hadden

Welke vaardigheden heb ik nodig voor deze functie?

Eigenlijk vraag je hiermee hoe de perfecte kandidaat voor de functie eruitziet. Hierbij zullen waarschijnlijk ook vaardigheden naar boven komen waar jij niet over beschikt, maar daardoor kun je erover in gesprek gaan. Je laat zo zien dat je zelfkennis hebt, en openstaat om nieuwe dingen te leren. Als dit onbesproken blijft, kan dit later voor problemen opleveren en die ben je nu voor. Vraag ook zeker naar de sociale vaardigheden die goed bij het bedrijf en de functie passen.

Hoe wordt succes gemeten?

Door te vragen naar de prioriteiten van het bedrijf, weet je precies waar jij je op moet gaan focussen. Je ontdekt wat het bedrijf belangrijk vindt voor een succesvolle uitvoering van de functie. Hiermee laat je meteen zien dat je het professioneel aanpakt en een aanpakker bent. Vergeet ook niet te vragen wat er gebeurt als het niet lukt de doelstellingen te behalen.

Is er ruimte om me binnen de organisatie te ontwikkelen?

Hierbij kun je denken aan het intern groeien qua functie, maar ook aan of er budgetten beschikbaar zijn voor cursussen en trainingen. Dat zijn dingen die jou op de lange termijn gemotiveerd zullen houden. Je laat hier ook mee zien dat jij je graag wilt ontwikkelen en naar de lange termijn kijkt.

Hoe is de vrijdagmiddagborrel?

Vind jij het leuk om elke vrijdag na werk nog even te borrelen, om je collega’s over andere dingen dan werk te spreken? Dan is het handig om daarnaar te vragen. Ook als je dat juist niet leuk vindt. Het geeft namelijk aan hoe de sfeer binnen kantoor is en hoe collega’s met elkaar omgaan. Je kunt het ook iets algemener maken door naar de bedrijfscultuur te vragen.

Vergeet in ieder geval niet om jezelf te zijn, het wordt moeilijk volhouden als je wordt aangenomen op basis van een andere persoonlijkheid. Succes, you got this!