Unsplash

Seks op de werkvloer – van bil gaan in je 40-urige werkweek

Onder werktijd wegdromen naar een leeg kantoorhok waar een ‘zakelijke afspraak’ met je knappe collega leidt tot één hete vrijpartij? Helemaal geen gekke gedachte. Je ziet je collega iedere dag, je leert hem of haar steeds beter kennen en hij of zij wordt – voor je gevoel – iedere dag weer knapper. Fantaseren over hoe je jouw collega het liefst alle hoeken van het kantoorpand laat zien, kan zo een vaste plek op de agenda krijgen.

Herken jij je hierin? Dan kunnen we je gerust stellen: je bent niet de enige die over seks tussen 9-en-5 fantaseert. Eén op de vijf werknemers kan verder leven onder de noemer ‘boef’ en heeft wel eens geflikflooid met een collega op het werk.

GiphyGiphy

Seks op de werkvloer, is dat raar?

In veel gevallen zie je jouw collega waarschijnlijk vaker dan je eigen partner, en met een beetje effort slaat de vonk wel over in een 40-urige werkweek. Daarbij loopt werk en privé tegenwoordig steeds meer door elkaar heen: op zondagavond checken we regelmatig nog even de mail en niemand kijkt raar op als jij jouw collega nog een WhatsApp-bericht stuurt buiten werktijd om.

“Het begint met een gesprekje over het werk, maar loopt al snel over in privé-gesprekjes. Voor je het weet, wissel je grapjes uit en maak je seksuele toespelingen”, vertelt Ria Harmelink, schrijfster van het boek ‘Seks op het werk: Alles over liefde en relaties tussen 9 en 5’, aan Intermediair. “Heidagen, vrimibo’s en ‘bilaatjes’ bieden daarnaast ongekende mogelijkheden om van goede collega’s, héél goede collega’s te worden. Met alle moderne communicatiemiddelen van deze tijd is het een eitje om een relatie op het werk te beginnen.”

Wat is wijsheid?

Of je dit avontuurtje moet overslaan? Als er thuis iemand op je zit te wachten, is het verstandig om de handen thuis te houden. Grote kans dat het flink wat stress (oké, héél veel stress… en gezeur… en gedoe…) oplevert. Maar als je single bent, heeft het zo zijn voordelen. Na een vrijpartij op het werk voelen vrouwen zich beter gewaardeerd en worden mannen een stuk productiever. Bingo!

Waar hebben we het liefst seks?

Wil jij jouw collega graag ’n kunstje laten zien op het werk? Uit onderzoek blijkt dat mannen het liefst seks hebben in de opbergruimte, gevolgd door het eigen bureau, de vergaderzaal, het toilet en de lift. Vrouwen hebben het liefst seks in de vergaderzaal, vervolgens het eigen bureau, opbergruimte, de lift en last but not least: het toilet. Liever maak je geen wip in de keuken, het kopieerhok of de rookruimte: deze ruimtes staan zowel bij mannen als vrouwen op de laatste plek.

Alle hoeken van … ?

We hebben allemaal een beetje liefde nodig. Vergeet die schaamte, flirt een beetje en laat je collega alle hoeken van het kantoorpand zien. Ben je al bezet? Alle hoeken van de slaapkamer met je eigen partner is natuurlijk altijd beter.

Lees ook: Nee, je bent niet gek: dit zijn de 7 meest voorkomende seksfantasieën

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.