Pexels

Het is ongemakkelijk, maar nodig: zo onderhandel je over je salaris

Een vrouw hoort niet alleen achter het aanrecht thuis. Daar zijn we gelukkig (bijna) allemaal van op de hoogte inmiddels. Toch verdienen vrouwen in 2017 nog altijd minder dan mannen. Zo’n 3.662 euro op jaarbasis, volgens het College voor de Rechten van de Mens. Waar vrouwen gemiddeld 18 euro per uur verdienen, krijgen de mannen 22 euro per uur. Eén van de verklaringen voor het verschil in salaris is dat vrouwen niet genoeg onderhandelen over hun salaris, zegt het College. Onderhandelen over geld voelt best wel ongemakkelijk, ook voor mannen. Want wanneer moet je er over beginnen en hoe kun je dat het beste aanpakken?

Wanneer begin je over geld?

Begin in ieder geval niet over je salaris tijdens het eerste gesprek. Zorg eerst dat ze overtuigd zijn van je kwaliteiten. Want als ze je in hun hoofd al hebben gekozen, zullen ze eerder willen onderhandelen. Zo weet je zeker dat ze de keuze maken zonder jouw salaris eisen in hun achterhoofd. Het beste is te wachten tot je potentiële werkgever erover begint. Mocht de werkgever al in het eerste gesprek bijvoorbeeld naar je salaris vragen, kun je volgens experts het beste niet een bedrag noemen. Want waarom ook eigenlijk? Je salaris zou toch moeten worden bepaald aan de hand van je taken en verantwoordelijkheden? Als hij of zij tijdens het eerste gesprek een bod doet, zeg dan dat je erover na moet denken en dat je erop terugkomt. Dat is helemaal niet raar, dat staat juist professioneel.

Hoe bepaal je met welk bedrag je moet onderhandelen?

Bedenk van tevoren wat voor salaris je zou willen ontvangen en bepaal daarna je minimale grens. Natuurlijk zou iedereen miljoenen euro’s willen verdienen, maar wees daarbij realistisch en kijk naar wat je waard bent aan de hand van kennis en ervaring. Zet op een rijtje wat je allemaal gedaan en bereikt hebt, eigenlijk redenen waarom je werkgever jou wel móét aannemen. Dat is ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen!

Daarnaast kun je via een online salariskompas zien wat het gemiddelde salaris is voor de functie die je gaat uitvoeren. Laatste tip: als je bang bent dat je te laag zal inzetten, kun je er ook op sturen dat je werkgever eerst een bod doet.

Lees ook: Jouw uurtarief als freelancer bepalen? 4 tips om tot de beste prijs te komen

Oké, je hebt een bod gekregen! En nu?

Zelfs als het bod stiekem hoger is dan je had verwacht, is het belangrijk dat je een tegenbod doet. Degene met wie je onderhandelt heeft namelijk vrijwel altijd rekening gehouden met wat ruimte in het budget. Het openingsbod is daar dan ook op afgesteld. Doe daarom een tegenbod dat iets hoger ligt. Voel je niet schuldig als je een hoger tegenbod doet, jij gaat het bedrijf natuurlijk ook geld opleveren! Blijf na het tegenbod niet drammen om meer, want dat geeft natuurlijk de verkeerde vibe. Het zou je niet alleen moeten gaan om het geld, maar ook om de inhoud van de baan. Bedenk je bovendien dat je niet alles kunt krijgen wat je wilt en wees bereid compromissen te sluiten.

Is het bedrag het enige waar ik over moet onderhandelen?

Je kunt natuurlijk ook vragen naar de secundaire arbeidsvoorwaarden en daarover onderhandelen. Zeker als de werkgever niet wil onderhandelen over het bedrag. Misschien kun je daarnaast wel een opleiding doen op kosten van de baas, of kun je extra vakantietijd krijgen. Veel is mogelijk, maar dan moet je er natuurlijk wel over beginnen. Dit is niet het juiste moment om bescheiden te zijn! 😉 Bevestig alle afspraken die je hebt gemaakt daarna per mail. Dan heb je namelijk ook een schriftelijke bevestiging.

Succes!