Foto: Pexels

Een ode aan de meest geweldige tijd in je leven: de middelbare school

Hoe ik jaren geleden zeurde dat ik zó graag van de middelbare school af wilde, zou ik nu willen dat ik nog een paar jaar te gaan had. Hoe mooi was het dat je élke dag al je vrienden zag in de pauze, dat je de halve school kende, dat als je niet op tijd in de les was, je een ‘te-laat-briefje’ moest halen en dat als je een 8 haalde voor je SO, je wist dat het geen probleem was als je jouw proefwerk compléét verknalde. Om nog even in deze waan te blijven, blik ik terug naar de mooiste momenten uit deze tijd.

Anderen lazen ook: Selfmade: Waarom ik niet ging studeren na het vwo

Foto: Facebook/Cals College be LikeFoto: Facebook/Cals College be Like

1. Op de middelbare school had je altijd honderden vrienden

Ik voelde me écht een koning op mijn school. Ik had onwijs veel vrienden (dacht ik), mijn kluisje zat tussen die van al mijn andere klasgenoten en ik liep nóóit alleen op de gang, nooit. We gingen nog net niet met zijn allen naar de wc. Maar nu, wanneer ik met mijn vriendinnen van de middelbare school wil afspreken, moeten we eerst een stuk of zestig datumprikkers aanmaken voordat we überhaupt een glimp van elkaar kunnen opvangen (no offense, ladies).

2. Je speelde spelletjes op je grafische rekenmachine

De grafische rekenmachine is misschien een groot en duur ding, hij was wel verdomd handig. Zo had ik hele samenvattingen in mijn rekenmachine staan (drie keer hoera voor vakken als MNO, Economie en Wiskunde) en kon ik er de hele les Snake op spelen. Voor als jij héél toevallig nog iemand kent die op de de middelbare school zit:

3. Je ging samen fietsen naar school

Grote kans dat je middelbare school bij jou in de buurt zat – tenzij je in een boerengehucht woonde, en samen naar school ging fietsen. Dan sprak je om, bijvoorbeeld, tien over acht af bij ‘de lantaarnpaal’ om vervolgens met een hele stoet de fietsenstalling te betreden. Als het regende had je een verschrikkelijke regenbroek aan en je ergerde je dood als iemand te laat op de afgesproken plek stond – voor je het weet moest je nog een ‘te-laat-briefje’ halen, of kreeg je straf.

4. De tussenuren waren fantastisch

Tussenuren waren de beste tijden. Of je ging de rest van de dag spijbelen, of je gaf je lichaam een suikerboost door naar de Appie te gaan en alles te kopen wat maar ook een béétje ongezond was. Zo zaten we regelmatig te chillen bij de kluisjes (of welke andere plek dan ook) met wat energyblikjes, zakken chips en frikandelbroodjes. Waar hadden we het over? Vooral over hoe irritant de ene leraar was, en hoe lekker de ander.
Foto: Facebook/Cals College be LikeFoto: Facebook/Cals College be Like

5. Verplicht bewegen: gym

Gym was naar mijn mening het enige minpunt van de middelbare school. Het was één grote geforceerde ellende. Voor mijn gevoel gingen we ook altijd hockeyen, maar we hebben vast ook wel eens basketbal gedaan. In ieder geval allemaal in hetzelfde kleur shirt, en als je die niet mee had, kreeg je een aantekening. Sommige mensen hadden altijd een gekneusde pols, en die mochten dan aan het eind van het jaar een werkstuk over hun favoriete sporter maken. Ik was daar altijd strontjaloers op.

Een ode aan de middelbare school

De vierde klas van VWO heb ik nooit gehaald. Omdat ik wist dat ik niet veel beter ging worden in de vakken waar ik op gezakt was (economie en wiskunde) en ik geen zin had om nog drie jaar op die school te zitten, besloot ik vrijwillig naar de havo te gaan. Achteraf gezien snap ik hier helemaal niets van. Want ik had nog een jaar lang extra tussenuren kunnen vieren, Snake kunnen spelen en met de halve klas kunnen toiletteren. Want geloof me, dat kan echt niet meer als je eenmaal werkt. 😉

Foto: Facebook/Rosan de VosFoto: Facebook/Rosan de Vos

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.

Dit artikel werd al 46 keer gedeeld.