Vier manieren om je maandag dragelijker te maken. Foto: Unsplash

Vier manieren om je maandag dragelijker te maken

Het weekend is meer dan fantastisch (lees: kroeg, drankjes, vrienden, familie, scharrels en lekker weer), tot de zondagavond aanbreekt en je baalt als een stekker: het is nog maar een paar uurtjes tot het weer maandag is. Maar is deze eerste werkdag van de week echt zo naar? Ligt het niet aan je eigen mind-set? Speciaal voor de weekendliefhebbers: vier manieren om je maandag dragelijker te maken.

1. Benut de zondagavond optimaal

Een goed begin is het halve werk, dus zorg ervoor dat je je zondagavond klaarmaakt voor de dag erna. Maak je huis helemaal schoon, pak alvast je tas in voor de volgende dag en zet op een rijtje wat je die week allemaal wil afronden. Wat ook altijd fijn is: plan op zondagavond je ‘zorg-voor-jezelf’-moment in. Ga uitgebreid douchen, doe een haarmasker in of knip je nagels: wat jij fijn vindt. Het voordeel? Je wordt de maandag wakker met een rustig en opgeruimd gevoel.

2. Start je maandag alsof het weekend is

Gezien je zondagavond al een sprint hebt gemaakt, kun je de maandagochtend gebruiken voor iets leuks. Plan dit ook echt: ga ’s ochtends vroeg naar je favoriete koffietent, ga een rondje hardlopen (als je daarvan houdt dan) of kijk juist ’s ochtends die laatste aflevering van die spannende serie (niet gaan bingewatchen dan, hè). Heb je gelijk een briljante reden om met je goede been uit bed te stappen.

3. Verander je mind-set

De maandag vervelend? Juist niet! Bedenk dat je eindelijk weer kunt doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En kijk je altijd op tegen de maandag? Misschien toch maar eens bedenken of je misschien niet iets anders moet gaan doen. Dat is niet iets om je voor te schamen, want daar hebben we allemaal wel eens last van.

4. Maak er een feestweek van

Een etentje met je vrienden, borrel in de kroeg of een bezoekje aan oma: het hoeft niet allemaal in het weekend. Waarom zou je die borrel niet op maandagavond plannen? Of dat etentje met je vrienden: kan toch prima woensdagavond? Sporten met je vrienden is gezond én gezellig en als je de volgende dag vroeg op moet kun je ook best een theetje met je vrienden drinken.

Want als je tijdens je weekend uitkijkt naar de aankomende dagen, weet je dat je het echt goed geregeld hebt.

Precies dat ️

Een bericht gedeeld door ROSAN DE VOS (@rosandevos) op

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.