online kleding verkopen

Je portemonnee vullen met kleding doorverkopen? Zo houd je het leuk!

Je hebt hééél veel kleding, maar je hebt voor je gevoel nooit wat om aan te doen. Herkenbaar? Je bent uitgekeken op je huidige garderobe en wilt winkelen. Maar aan het einde van je geld heb je nog een heel stuk maand over. Tijd voor het goedkoopste studentenmaal dat er is: spinazie à la crème, met 30 cent spaghetti van de Appie. Extra uurtjes bijbaan zit je niet op te wachten, helemaal niet met dit mooie weer. Sinds een aantal jaar heb ik de perfecte oplossing gevonden en ik maak jou er blij mee. Je kleding doorverkopen op een leuke manier. Bijkomend voordeel: een beetje extra overzicht in je kast zou ook niet mis zijn.

Ik heb de ideale verkooptips en websites voor je. De manier waarop je iets aanbiedt zegt namelijk heel veel. Je moet rekening houden met kleine dingetjes, waardoor je zelf kunt onderscheiden als pro-verkoper, in plaats van de plank volledig mis te slaan.

Selfie

Mensen willen graag weten hoe kleding die ze gaan kopen eruit ziet. Verrassingen bij de ontvangst zijn een absolute NO GO. Maak dus duidelijke foto’s van alle kanten van het item. Vaak helpt het als je er leuke accessoires omheen doet. Style het item op een leuke manier (zoek bijvoorbeeld op Pinterest voor inspiratie) en maak een foto terwijl je het aan hebt. Zo kunnen mensen direct zien hoe het valt. Door deze styling zorg je ervoor dat het een item is wat mensen misschien al 10 keer bij de H&M hebben zien hangen, maar nu MOETEN ze het pas hebben.

Tot over mijn oren om van te horen

Vertel alles wat je erover weet: van maat tot de kleur, van merk tot materiaal en van oud tot vrij nieuw. Het is belangrijk(er dan je denkt) om te vertellen hoe het kledingstuk valt. Staat er een L in maar valt hij heel klein? Zet het erbij, anders heeft je koper er niks aan. Stuurt die het weer terug en zit jij er alsnog mee.

Explain

Leg uit waarom je dingen verkoopt, op deze manier is het voor mensen geruststellend. Was het niet wat je verwachtte? Waarom niet? Staat de kleur niet zo goed bij jouw huid? Dit zijn redenen die per persoon en kledingstuk kunnen verschillen.

No money, no deal

Eerst het geld, dan pas het pakketje op de post. Er blijven altijd mensen die misbruik maken van de situatie. Hierdoor loop je het risico dat je met lege handen komt te staan en geen geld ontvangt. Je bent in zo’n geval vaak zelfs geld kwijt door de verzendkosten. Gelukkig gebeurt dit maar zelden.

Stalker-alert

Zet je adres, telefoonnummer of rekeningnummer niet openbaar op het internet. Mensen maken hier misbruik van. Doe dit via een privé-berichtje of een e-mail.

Google is your bae

Check altijd de persoon met wie je onderhandelt op het internet, soms kom je informatie tegen waardoor je misschien je jouw items toch liever aan iemand anders verkoopt.

Surprise

Als je nou je kleding niet kwijt kunt omdat je bijvoorbeeld veel losse kledingstukken, topjes hebt is het veel gedoe om het allemaal apart te verkopen. Dus, wat doe je dan? Je maakt er een pakket van. Zoek dezelfde maten bij elkaar en verkoop het als een verrassingspakket. Wij vrouwen zijn dol op verrassingen. Maak er een leuk pakket van en gooi het online. Ik garandeer je: het gaat over de toonbank als warme broodjes. Voor een bedrag van rond de twintig euro ben jij een verhuisdoos vol met kleding kwijt. Win-win toch?

En mijn laatste tip, een lijstje met verkooppunten:
– United Wardrobe
– eBay
– We Love Swoppen
– ASOS Marketplace
– Dit werkt voor mij altijd het beste:Facebookgroepen (kleding aangeboden/gezocht)
– Last but not least: Marktplaats

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.