Unsplash

Hoe deal je als jongste op kantoor? Een paar handige tips

Als je ooit eens stage hebt gelopen, dan weet je al zeker hoe het is om de jongste te zijn op kantoor. Je snapt de grappen misschien niet, je kunt niet meepraten met de moeders die niet kunnen stoppen met kletsen over hun kinderen. Maar vooral: je hebt nog niet de ervaring die zij wel hebben. En dat kan het soms nogal lastig maken. Op een stage ben je natuurlijk om te leren, dus niemand zal het je kwalijk nemen. Maar hoe zit dit dan als je de jongste op kantoor bent?

Hoewel de millennials vaak als ‘lui’ worden beschreven – want ze zijn alleen maar met hun telefoon bezig. Blijkt dat niet helemaal waar te zijn. Millennials zijn juist de workaholics die druk zijn en stress voelen door de prestatiedruk. Veel jonge werknemers hebben de drang om zich te bewijzen tegenover de rest van het kantoor. En daar is natuurlijk niets mis mee. Laat maar zien dat je het wel weet en dat ook jij, als jongste, kan rocken op kantoor. Een paar tips om dit extra goed aan te kunnen pakken:

Bereid je goed voor

Als je een pitch moet doen voor de rest van het team, zorg er dan voor dat je altijd goed voorbereid bent. Vind je het eng om je verhaal te doen voor de rest van je collega’s? Vraag dan eens aan je baas wat de beste manier is om een idee te pitchen. Op die manier weet je precies wat deze van jou verwacht en kun je daarvoor je best doen.

Laat je social media voor wat het is

Hoewel we allemaal lichtelijk verslaafd zijn aan social media, is het niet altijd zo gepast om ook op je werk hiermee bezig te zijn. En waarschijnlijk zullen veel gesprekken via mail of een chatdienst gaan, toch is het goed om zo nu en dan eens een face-to-face gesprek te hebben. De toon waarop jij iets zegt is in een mail niet te lezen, en zo kan het dus ook eerder verkeerd opgevat worden. Loop dus eens wat vaker naar een collega toe in plaats van reageren via de mail. Leer je ze meteen ook beter kennen.

Doe iets met feedback

Je bent er tenslotte om te leren. Als je dan feedback krijgt van iemand, probeer je dan vooral niet aangevallen te voelen. Neem het mee en doe hier iets aan. Dit is niet alleen voor jou prettig – want zo groei je alleen maar verder – maar ook voor je collega’s. Op deze manier is het voor hen ook makkelijker om jou aan te spreken op bepaalde punten.

Doe je werk

Tenslotte gaat het er natuurlijk vooral om dat jij je werk doet zoals je het moet doen. Doe het dan ook zo goed dat ze je niet meer kunnen missen op kantoor. Laat zien dat je er graag bent en dat je bepaalde projecten met liefde wil aanpakken. Vergeet vooral ook niet om dit tegen je collega’s te zeggen. Want zij kunnen niet raden wat jij het liefste doet.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.