Unsplash

#2 Handleiding voor huisfeestjes: het moment suprême

Zoenende mensen op de trap, rode bekers met zoete meuk én de gastheer die braakt in de plantenbak van de buurvrouw. Dit kan niets anders zijn dan een huisfeest. Onlosmakelijk met elkaar verbonden als studenten en bier zijn ook studenten en huisfeestjes. Het is goedkoop, je huis is toch al versleten en je kunt al je vrienden tegelijk uitnodigen. Maar het is niet alleen maar lachen, gieren, brullen en pret. Na een huisfeest hoef je niet raar op te kijken als je kots vindt in de wasbak, boze buren hebt en getekende piemels tegenkomt op de muren. En nu, na weken aftellen is het moment eindelijk daar: feest! Het huis is versierd, het bier staat koud en jij hebt je mooiste outfit aangetrokken. Time to shine! Toch zijn er nog wat zaakjes die geregeld moeten worden. Daarom een paar tips waar je hopelijk iets aan hebt:

1. Muziek

Een goed feestje kan natuurlijk niet zonder muziek. Voor sommige mensen zijn huisfeestjes het moment waarop ze besluiten om een DJ-carrière te beginnen. Maar als je zeker wilt weten dat je niet de hele avond naar Frans Bauer hoeft te luisteren kun je als voorzorgsmaatregel ook een (bevriende) DJ vragen om plaatjes te komen draaien. Dan weet je tenminste zeker dat je de dansvloer vol staat. Een andere oplossing is om een Spotify-lijst te maken waar iedere huisgenoot zijn lievelings-hitjes in zet. Het nadeel daarvan is wel dat je moet luisteren naar de afschuwelijke muzieksmaak van je vrienden óf mensen die steeds jouw liedjes doorklikken.

PexelsPexels

2. Activiteiten

Natuurlijk zal er flink gedanst worden op je huisfeest, maar er zijn altijd rusteloze mensen die dingen willen doen. Zet daarom wat attributen voor drankspelletjes klaar zoals dobbelstenen of een pakje kaarten. Ook lachgaspatronen of een beerpongtafel zorgen voor simpel vermaak. Een beerpongtafel is makkelijk te maken van een eettafel of een deur op een tafel. Bij de meeste partywinkels kun je de klassieke rode bekertjes en pingpongballetjes kopen: succes gegarandeerd.

3. Late night food cravings

We kennen het allemaal: van al die uren dansen of interessant doen tegen de nieuwe buurjongen krijg je honger. Een late night snack zoals de budgettair verantwoorde broodjes knakworst of de vette hap uit de frituur is daarom altijd gewenst. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gewoon bakjes met borrelnootjes (doordrenkt in bier) en chips neer te zetten.

PexelsPexels

4. Goodie-bag

Het zakje snoep: kun jij je het nog herinneren van de kinderfeestjes van vroeger? Hoe leuk is het om je gasten voor (óf na) het feestje te verblijden met een goodie-bag. Hierin kun je dingen doen die te maken hebben met het thema. Denk aan snoep of een verkleeditem zoals een bril of hoedje. Of party attributen zoals vingerlampjes (action) of shotglaasjes.