Unsplash

Een stappenplan om je baan op te zeggen

Er komt ooit een moment dat je van baan gaat switchen. Misschien heb je een leuker bijbaantje gevonden of ga je van weekendbaan naar een vaste baan die past bij je opleiding. Wat je situatie ook is, het switchen van baan is een proces waarbij je rekening moet houden met een aantal dingen. In dit stappenplan leg ik precies uit hoe dit in z’n werk gaat, wel zo fijn als je voorbereid bent natuurlijk!

Stap 1: solliciteren bij een andere werkgever

Misschien ben je ontevreden bij je huidige werkgever en vind je je baan niet leuk. Dan is het logisch dat je op zoek gaat naar vacatures. Je kunt natuurlijk ook prima op je plek zitten maar gevraagd worden voor een andere functie. Wat je reden ook is om over te stappen, er gaat een moment komen dat je op sollicitatiegesprek moet. En dat is vaak onder werktijd dus moet je een smoesje verzinnen. Een afspraak bij de dokter is een veilige optie. Je collega’s en manager gaan dan niet teveel details vragen en het is altijd een goede reden om vrij te krijgen. Voel je dus ook niet schuldig, dit hoort gewoon bij je volwassen leven en soms moet je even lekker aan jezelf denken.

Stap 2: je opzegtermijn

Als je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek dan vragen ze je vaak wat je opzegtermijn is, zorg dus dat je even je contract checkt. Meestal is je opzegtermijn een maand, tenzij je al langer dan vijf jaar in dienst bent en een vast contract hebt. Als je een bijbaantje wil opzeggen omdat je een vaste baan hebt gevonden, dan zijn de meeste bazen hierin best flexibel. Misschien moet je alleen nog de dagen werken die je ingepland staat of misschien moet je vervanging regelen voor die uren. Probeer dit met je baas te overleggen maar weet dat hij kan eisen dat je een maand uitwerkt. Een kalendermaand betekent overigens één volle maand. Zeg je op 2 oktober op? Dan is november pas de volle maand en kun je dus pas 1 december bij je nieuwe werk starten. Om snel te kunnen switchen is het dus het slimste om laat in de maand op te zeggen.

Lees ook: Is een 9-tot-5-baan iets voor jou?

Stap 3: officieel opzeggen

Uiteraard zeg je je huidige baan pas op als je het nieuwe contract hebt ondertekend. Je zou niet de eerste zijn die z’n oude werkgever moet smeken om z’n baan terug te krijgen omdat het contract op het laatste moment toch niet door ging. Het is wel zo netjes om je manager of baas mondeling te vertellen dat je gaat stoppen. Vraag een gesprek aan of neem je manager apart als je ’s ochtends binnenkomt.

Dat je een beetje zenuwachtig bent voor dit gesprek is normaal. Maar geloof me, je baas gaat echt wel chill reageren. Want boos worden heeft geen zin, jij hebt je beslissing toch al gemaakt. Maar alleen met mondeling opzeggen ben je er niet, als je een vaste baan hebt moet je ook een officiële brief of mail naar HR sturen. Ze moeten namelijk schriftelijk bewijs hebben van het feit dat jij je baan zelf hebt opgezegd. Dit is het moment om met je baas of manager te overleggen wanneer je laatste dag zal zijn. Als je een vaste baan hebt, moet je vaak je vakantiedagen nog opmaken. Doe dit ook, je kunt ze uit laten betalen maar daar betaal je zoveel belasting over dat het weinig zin heeft.

Stap 4: collega’s inlichten

Nadat het hoge woord eruit is en je manager of baas ervan af weet, is het natuurlijk ook belangrijk om je collega’s in te lichten. Overleg met je manager of baas wanneer je dat mag doen. Misschien moet je manager het eerst tegen zijn manager vertellen of misschien wil HR dat je het nog stil houdt. Uiteraard is het slim om je collega’s allemaal bij elkaar te roepen. Als dat niet gaat, begin dan met vertellen bij de collega’s die je het echt zelf wil vertellen. Want grote kans dat je collega’s het doorvertellen en dan weet straks de hele afdeling al van jouw vertrek terwijl je directe team nog niet was ingelicht. Dat is natuurlijk lullig.

Stap 5: uitwerken

Oké iedereen weet dat je weggaat en je kan je dus langzaam gaan verheugen op je nieuwe baan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je huidige baan geen aandacht meer verdient. Probeer dus zo goed mogelijk je best te doen om je taken af te ronden en over te dragen aan je opvolger of team. Met een beetje geluk heb je nog wat vakantiedagen en kun je dus af en toe een middag of dagje vrij nemen. Misschien is het handig om een aantal van je werkzaamheden op papier te zetten zodat jouw kennis nadat je weg bent niet verloren gaat. Spreek duidelijk af wanneer precies je laatste dag is.

Lees ook: 7 tips: van huilend op je baan, naar juichend opstaan

Stap 6: je laatste dag

Als je laatste dag is aangebroken dan heb je hopelijk een groot deel van je werk al gedaan. Je kunt misschien hier en daar nog wat taken afronden, maar het is natuurlijk niet logisch als je nog aan grote nieuwe projecten begint. Tijdens je laatste dag is het een mooi moment om bij al je collega’s aan te kloppen om een laatste praatje te maken. Vaak is een traktatie ook wel op z’n plaats, waarschijnlijk zijn er al eerder mensen weg gegaan dus dan weet je een beetje wat gebruikelijk is.

Als de werkdag voorbij is, wordt het tijd om afscheid te nemen. Bedank iedereen en zorg ervoor dat je al je persoonlijke spullen meeneemt. Met collega’s kun je natuurlijk contact houden via social media en zorg er ook voor dat je jouw directe manager en baas op LinkedIn hebt. Je weet maar nooit wanneer dat van pas kan komen.

Kijk nog een keer om als je de deur uitloopt maar kijk vooral vooruit. Op naar een nieuwe uitdaging!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.