Deze fouten wil je niet maken op je cv

Op het internet vind je genoeg tips en tricks over wat er in een cv moet staan. Maar wat zijn de dingen die je beter niet kunt doen bij het maken van een cv? In onderstaande video vertellen de recruiters van YoungCapital het je.

Hieronder nog even vier no-go’s op een rijtje.

Oneindig lange teksten

Maak je cv kort en krachtig. Ellenlange teksten met veel vage woorden horen hier niet in. Het belangrijkste is dat de recruiter een goed beeld krijgt van de kennis en ervaring die je al hebt, en het talent dat je nog kunt ontwikkelen. Schrijf dus alleen het belangrijkste op. Een goed cv is maximaal twee A4’tjes. Heb je nog niet veel ervaring, dan is één A4’tje prima.

Jargon of afkortingen

“Belangrijk binnen mijn baan was UGC. Verder kreeg ik te maken met CRM, EPC, SERM…” De lezer heeft waarschijnlijk geen idee waar je het over hebt. Probeer daarom afkortingen en jargon te vermijden. Als jij niet de moeite neemt om vaktermen te vertalen naar begrijpelijke tekst, dan doet de lezer dat ook niet.

Liegen

Je wilt jezelf van je beste kant laten zien. Je cv hier en daar iets aandikken? Mag best, maar weet wel: recruiters zijn getraind om daar doorheen te prikken. Maak van je cv dus geen literaire fictie.

Niet inspelen op de vacaturetekst

Dat de perfecte kandidaat niet bestaat, weet elke recruiter. Maar je kunt wel in de buurt komen. Hoe? Door je cv zo te schrijven dat deze aansluit op de baan waarop je solliciteert.

Benadruk in je cv de belangrijkste eigenschappen uit de vacaturetekst. Staat er in de vacature dat je stressbestendig moet zijn? Zet dan vooral werkervaring op je cv die laat zien dat jij in stressvolle situaties op je best bent. Doe je dit niet? Dan laat je een unieke kans liggen om jezelf te onderscheiden.

Nog meer do’s and don’ts voor je cv? Bij YoungCapital, hét uitzendbureau voor jongeren, delen we alles wat je moet weten. Lees verder op youngcapital.nl.