Unsplash

Cadeaustress? 5 ideeën waar je punten mee scoort

Jongens, the most wonderful time of the year komt er weer aan! Warme choco met slagroom, ‘All I want for Christmas is you’ blèren (wat natuurlijk nergens naar klinkt), foute kersttruien, iedereen die nét een beetje liever is dan normaal en natuurlijk overal kerstlampjes tegenkomen. Wij Nederlanders hebben daarnaast nog eens het geluk dat Sinterklaas óók wordt gevierd in december, waardoor het dus dubbel feest is. Niet alleen omdat je er veertig kilo aan pepernoten en kerstkransjes bij je vetrollen vreet, maar ook om de cadeautjes. Persoonlijk vind ik cadeautjes geven nog veel leuker dan ze krijgen. Maar ja, wat moet je geven aan je familie of vrienden? Met jouw budget kun je niet iedereen een Xbox cadeau doen. Gelukkig is het in december het gebaar dat telt en zijn kleinere cadeautjes juíst heel leuk! Een paar cadeau-ideeën:

Kerstkaarten

Ik weet nog goed van vroeger hoe het hele huis in december altijd volhing met kerstkaarten. Zó leuk! En het is zo’n kleine moeite. Kies mooie of grappige kerstkaarten uit en schrijf voor iedereen een persoonlijk berichtje. Daar hoef je tegenwoordig niet eens meer voor van de bank af te komen, je kunt je kerstkaarten gewoon online bestellen en rechtstreeks laten bezorgen, of bij jou thuis laten bezorgen zodat je er eerst zelf iets op kunt schrijven. Het is ook leuk om een fotokaart te maken: hoe hilarisch is een parodie op zo’n foute kerstkaart met het hele gezin? Of gewoon een leuke foto voor je oma?

Foto: GreetzFoto: Greetz

Spelletjes

Koop een spel en geef dat cadeau aan de hosts van het kerstdiner. Lief omdat zij voor jou de hele dag in de keuken hebben staan zwoegen, maar ook leuk voor de rest omdat jullie het spelletje gelijk die avond kunnen spelen. De meeste kaartspelletjes als Black Stories en Weerwolven van Wakkerdam kosten nog geen tien euro. Maar ook bordspellen als 30 Seconds hoeven echt niet duur te zijn.

Mok met ingrediënten voor de ultieme warme chocolademelk

Bij december denk je toch gelijk aan warme choco terwijl je buiten de regen hoort kletteren en jij warm op de bank naar een zoetsappige kerstfilm zit te kijken? Koop voor iedereen een leuke mok! Geef je vader een mok met ‘Best Dad Ever’ en je zusje een mok met Justin Biebers hoofd. Doe in elke mok alle ingrediënten voor een heerlijke warme chocolademelk. Wat dacht je van mini-marshmallows? Of van karamel fudge? Het water loopt me al in de mond…

Lees ook: 12 tips om gemakkelijk geld te besparen (en ja, dat gaat ook jou lukken

Chocolade

Chocolade is altijd een goed idee, al zeg ik het zelf. De meeste mensen kunnen met Sinterklaas niet genoeg letters krijgen. Dus ook tijdens kerst gaan we gewoon vrolijk door met ons volstoppen met chocolade, want tja, de zomer is nog ver weg. 😉 Lekkere bonbons of een luxe chocoladeletter: als je toch je kerstkaarten online bestelt, kun je deze heerlijkheden gewoon tegelijkertijd in je winkelmandje droppen.

Foto: GreetzFoto: Greetz

Sokken

Iedereen draagt sokken, dus iedereen kan ze gebruiken. Volgens collega Avalon zijn nieuwe sokken het allerfijnst en allerzachtst. En je hoeft echt niet met een standaard grijs paar aan te komen zetten. Want hoe leuk zijn sokken met Kanye West, unicorns of ananassen erop?