Unsplash

5 studententypes die je vast herkent

De één studeert in Maastricht en de ander in Rotterdam. En hoewel de omgevingen er anders uitzien, is de kans groot dat de soorten studenten die je er tegenkomt overeenkomen. Waar de lolbroek je soms aan het lachen maakt, kun je een andere keer de bijdehante opmerkingen niet uitstaan. Omdat herkenbaarheid fijn is: zet ik vijf verschillende studenten voor je op een rij. Neem ze wel met een korreltje zout. 😉

Main bitch

Ze draagt altijd de nieuwste modetrends en is vaak meer bezig met het bijwerken van haar make-up dan met de les. Op een andere dag zit ze eindeloos te kletsen met zo’n beetje elke jongen in de klas. Niet raar dus dat haar cijfers vaak onvoldoende zijn. Zodra het een 4,9 is, loopt ze direct naar de docent toe om haar cijfer te verhogen. “Het is toch bijna een voldoende? Kun je dat antwoord niet goed rekenen?” *Slijm* In de pauze paradeert ze op veel te hoge hakken door de kantine waarna ze aanschuift bij haar vriendinnen. Die vervolgens al haar verhalen – uiteraard over jongens – aanhoren. Elke keer als haar vrienden ook wat willen zeggen worden ze onderbroken. Ze heeft vaak iemand in de klas die het slachtoffer is van haar nare opmerkingen. “OMG, heb je dat haar gezien?” of “Dat T-shirt had ze gister ook al aan…” Vaak zit deze main bitch zelf niet lekker in haar vel en dat reageert ze af op anderen. Niets van aantrekken dus. Mocht je er last van hebben, zoek dan een vertrouwenspersoon op!

Nerd

Twintig minuten voordat de les begint, staan ze al voor het lokaal of  de collegezaal. Als de deuren opengaan, nemen de nerds zo snel mogelijk plaats op de eerste rij. Een les op school is voor hen zeker zo leuk als een optreden van een wereldster. Ondertussen vertellen ze aan de docent dat ze niet alleen de les van vandaag hebben voorbereid, ook die van de komende weken. De rest van de studenten kijkt elkaar aan terwijl ze diep zuchten. Deze wizzkids vinden het nodig om zoveel mogelijk vragen te stellen. Begrijp me niet verkeerd: met vragen stellen is niets mis, het is alleen niet altijd handig als de docent nog middenin een uitleg zit. “Maar dit is echt mijn laatste vraag,” en vervolgens komt er weer één. Na de vragenronde zitten ze in een volledige focus, klaar om te werken. Maar op het moment dat je iets aan de nerds vraagt, zijn ze uiterst vriendelijk en willen ze je natuurlijk helpen.

Lees ook: Deze type backpackers wil je sowieso ontwijken op reis

Het buitenbeentje

Tijdens college heb je dat éne klasgenootje die altijd alleen zit in een hoekje. Diegene staart uit het raam en zit heerlijk te dagdromen. Zodra de docent een vraag stelt, begint je klasgenoot te stamelen en loopt hij of zij rood aan. Als er groepjes van twee worden gemaakt valt het buitenbeentje altijd buiten de boot. En wanneer er wordt gevraagd wie het groepsproject gaat presenteren, weet je al van tevoren dat diegene het niet gaat doen. Hij of zij kijkt naar de grond en wacht net zolang tot iemand anders zegt: “Ik.” “Maar zou het niet goed zijn om het ook eens te proberen?” vraagt het hele groepje dan. Waarop je klasgenoot vasthoudend antwoordt “Nee.” Dat komt er vaak net iets botter uit dan diegene bedoelt. Maar alleen al bij het woord presentatie, krijgt diegene buikpijn. Wees vooral lief voor ze en maak één-op-één een praatje met hen!

De luie student

Deze ghost zie je zelden in de lessen. Is hij er wel? Dan zit hij tijdens de colleges in negen van de tien gevallen onderuit gezakt, uitgebreid te appen. Deze student staat halverwege de les op om vervolgens keihard te gaan praten op de gang. En als de docent vraagt of het huiswerk is gemaakt, is het antwoord altijd: “Nee.” Maar komt er een tentamen aan dan slaat de paniek toe en verschijnen er berichten in de groepsapp: “Heeft er iemand nog een samenvatting van vak X en Y, o ja, ook nog van Z? Na het tentamen gaat het zo. “Het ging echt slecht man.” Als de docent de cijfers opleest, blijkt dat diegene een 8 heeft. “Ik wist het wel.” Voor de rest van de studenten is het een raadsel hoe dat iedere keer weer mogelijk is.

De lolbroek

De lolbroek wil altijd de lessen overnemen en de boel op stelten zetten. Is de docent er nog niet? Deze student neemt alvast plaats in diens stoel. Vaak ligt de hele klas dan in een deuk. Mr. Funny is extreem oplettend. Zodra een docent zich verspreekt, volgt er gelijk een gevatte opmerking. Een enkeling irriteert zich eraan en denkt: heb je hem weer… Iedereen weet van tevoren al dat deze student ook nog eens overal mee wegkomt, want zelfs de docent moet om hem lachen. Ik gun iedereen zo’n lolbroek, want hij maakt je dag én dat levert vaak hilarische verhalen op.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.