5 dingen die je dagelijks vraagt als je in een studentenhuis woont

Je studententijd, volgens veel mensen de allerleukste periode van je leven. Je hebt nog geen grote financiële verplichtingen, je kan onbeperkt bier drinken en ovenpizza’s wegwerken en je hoeft met niemand rekening te houden. Althans, niet met kinderen of je ouders maar wel met je huisgenoten. Want hoewel wonen met je beste vrienden of leuke huisgenoten de hemel op aarde lijkt, is het af en toe ook afzien. Want van wie is die rommel, dat geluid en die vieze geur? Deze vijf vragen stel jij sowieso elke week:

  1. Van wie is dit?

Van wie is.. deze afwas, deze rommel, de was in de wasmachine, deze verdwaalde jas én die lekkere taart in de koelkast? In ieder studentenhuis wordt deze vraag minstens één keer per dag gesteld.

  1. Wie is dit?

Wie is in hemelsnaam die jongen op de gang in de badjas van je huisgenoot? Een herkenbare vraag voor veel huisgenoten als er weer eens een scharrel mee naar huis is genomen. Maar ook zeker van toepassing als er leuke vriend(inn)en mee naar huis worden genomen.

  1. Wat is dit?

Tijdens je studententijd ontdek je automatisch een nieuwe wereld van eten, cultuur, vieze dingen en alcohol. Dankzij je verschillende huisgenoten maak je kennis met gerechten van bruinebonenstamppot tot super pittige curry’s en van pipa’s tot aan straaljagers. Maar ook waan je je in de wereld van onverklaarbare vieze dingen in de badkamer en keuken. Wat de fack is dit?

  1. Wie hoor ik?

In een studentenhuis hoor je vaak onverklaarbare geluiden. Is dit kattengejank van de huiskat óf van de nieuwe chick van je huisgenoot? En wie is in hemelsnaam diegene die elke ochtend zo hard de deur dichtslaat, ’s nachts zo lomp naar de wc loopt en om 8 uur ’s ochtends begint met stofzuigen?

  1. Wat ruik ik?

In een studentenhuis maak je kennis met een scala aan nieuwe en/of oude geuren. Van zwetende jongens die hun hele eerste jaar vergeten te douchen en hun bed nooit wassen tot de geur van de wc de dag na een huisfeestje. Wasknijpertjes zijn geen overbodige luxe.


Dit artikel werd al 176 keer gedeeld.