Romee en Veerle

Van je hobby je werk maken? De Creators van de Jonge 100 flikten het

Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op de Creators van de Jonge 100. De veelbelovende jongeren uit deze categorie hebben namelijk van hun hobby hun werk gemaakt. Build a life you don’t need a vacation from, is van toepassing op de Creators. Dat betekent trouwens niet dat ze niet hard werken. Met bloed, zweet en tranen werken ze hun idee uit tot een bedrijf, een blog, een boek of een app. Even voorstellen: dit zijn de Creators van de Jonge 100 2017.

Meteen stemmen op jouw favoriet kan hier!

Stuk voor stuk zijn de Creators ondernemende creatievelingen, met een bijzonder idee of talent. Zo heeft Gershwin (24) zijn dyslexie omgezet in zijn kracht door een meesterdichter te worden. En bewijst de 17-jarige Joep dat haken niet alleen voor vrouwen en bejaarden is door 600 mutsen en sjaals per jaar te verkopen. Ook Wilma (23) is een haker, die Nederland en Amerika verovert met haar uitlegfilmpjes.

JoepJoep

Nederland (en soms zelfs de wereld) veroveren

De 24-jarige William is ook de wereld aan het veroveren en had al kunstgaleries in Parijs, Amsterdam, Miami, Londen, Rusland en Zwitserland. Georgy (23) is niet alleen producer, maar ook rapper en oprichter van kledingmerk SMIB. Daniël (23), Kevin (23) en Jeroen (24) verkopen horloges van hout en staan met hun webshop momenteel op nummer 3 in de Emerce top 50 van snelstgroeiende online winkels die minimaal een half miljoen omzet draaien. Bas (22) en Denzel (24) organiseren de vetste evenementen, festivals, bedrijfsfeesten en clubavonden. Boy (24) bedacht met Rick (26) een app voor caravangangers, waar ze kunnen controleren hoe vol de accu is bijvoorbeeld.

Bas en DenzelBas en Denzel

Digitale noobs helpen

Waar de generatie van onze moeders met één vinger hun smartphone bestuurt, zijn wij opgegroeid met technologie. Daarom helpen een aantal Creators op de lijst die generatie een handje. Tim (19) en Liam (20) bijvoorbeeld, zij maakten al Snapchatcampagnes voor Albert Heijn, RTL Nederland en Lowlands. Ook Max (20) en Stijn (17) weten hoe je een succesvol social mediakanaal opzet. Door hun bedrijf ‘STAX Social Media’ en het feit dat ze tegelijkertijd het vwo doen, is 24 uur in de dag eigenlijk niet genoeg voor hen. Diederik (25) stuurt dertien mensen aan om de tofste visuele campagnes te maken voor online en offline.

Alex en Ruben (allebei 21) beveiligden de IT-systemen van banken en verzekeraars. In 2017 bracht Richard (20) het boek ‘Internettaal’ uit, waarin hij de basiskennis voor beginnende website- en webwinkelondernemers heeft gebundeld. En Felix (22) bedacht bitcoin-alternatief, de Acoin. Een offline digitale munt, die bewaard wordt op een speciaal kastje.

Anderen vooruithelpen

Er zijn ook Creators die zich inzetten om anderen te helpen. Joost (20) richtte met zestien andere jonge creatievelingen TalentTreatment op, een platform om jonge talenten een podium te geven. Romee (24) en Veerle (23) verkochten meer dan 25.000 boeken in 2017. Hun bestseller van maar liefst 1200 pagina’s bevat álle medische kennis en helpt veel studenten en artsen. Ward (20) zette de ‘Ondernemers Olympiade’ op, waarbij jongeren in één dag alle stappen voor het opzetten van een bedrijf doorlopen. Bas (21) verbindt grote bedrijven en gevestigde ondernemers met waardevolle start-ups.

Ambitieuze meisjes

Van sommige meiden op de lijst bleek 2017 echt hun jaar te zijn. Sophie (25) begon in september met haar eigen ochtendshow bij 3FM. Ook Femke (25) is lekker bezig, ze schreef het boek ‘Fuck the quarterlife crisis’, om andere twintigers te helpen bij keuzestress, prestatiedruk en chronische twijfel. Juliette (24) lanceerde dit jaar haar eigen badkledinglijn. En de 20-jarige Emma-Sophie speelt in het JeudOrkest Nederland en hoopt met haar blog Bach, Zweet & Tranen meer begrip over klassieke muziek te creëren.

FemkeFemke

Jonkies

De Creators op de lijst laten zich niet tegenhouden door hun leeftijd. Dennis is pas 15 jaar, maar is al Influencer Manager, werkt bij het grootste muziek label Spinnin’ Records en heeft zijn eigen bedrijf. De jongste in de categorie is de 12-jarige Bas. Hij bedacht ‘MineVilla’, een digitale wereld in het spel ‘Minecraft’ waar bezoekers (ernstig zieke kinderen) van vakantieverblijf ‘Villa Pardoes’ elkaar opnieuw kunnen bezoeken. Met zijn partner Bart (20), handelt Max (17) verschillende soorten gin. De rechter besloot dat alhoewel Max zelf niet eens een biertje kan drinken in de kroeg, hij wél gin mag verkopen. En Jesse (19) is een jonge regisseur die een Nederlandse film over zinloos geweld maakte (Fataal). Vertoond in meer dan 70 landen, met een vervolg in musicalvorm in het vooruitzicht!

Lees ook: Dit zijn de 100 meest veelbelovende jongeren van 2017!

Hopelijk heeft dit voorstelrondje je geholpen een keuze te maken. Stemmen op jouw favoriet kan hier. Vergeet niet ook in de andere categorieën te stemmen!