Unsplash

Reisbloggers bekennen: er zit ook een andere kant aan al dat reizen

Je baan opzeggen, de wereld rond reizen en daarvoor betaald krijgen. Dat is de droom. Uit onderzoek van Expedia blijkt dat millennials reizen belangrijker vinden dan het bezit van een eigen huis of auto. Niet gek, als je alle foto’s op Instagram en video’s op YouTube voorbij ziet komen. Je wordt overspoeld met de mooiste landschappen, de meest blauwe zeeën en de meest indrukwekkende zonsondergangen. Maar volgens sommige reisbloggers hoef je echt niet altijd jaloers te zijn en zit er ook een minder glamoureuze kant aan het reizen.

Teresa van Sixnie & Salt


“Reizen lijkt gewoon erg op het leven, met hoogte- en dieptepunten”, vertelt ze. “We delen vooral onze mooiste vakantieherinneringen, maar praten bijna niet over alle shit die bij het reizen komt kijken. Dit zijn de dingen die je niet op mijn blog hebt gezien:

  • Dat ik een voorhoofdholteontsteking kreeg in Engeland, Marokko én Noord-Vietnam.
  • De uren en uren die we doorbrengen in de rij op een vliegveld (en voor de wc).
  • Dat mijn creditcard werd geblokkeerd in verband met ‘verdachte activiteit’.
  • De tranen die komen als ik de telefoon ophang na een gesprek met mijn oma of beste vriendin.
  • Een vlucht met zo veel turbulentie dat de bagagekastjes boven onze hoofden opengingen en mensen begonnen te bidden.

En dan kan ik nog wel even doorgaan.”

Şölen Yücel van Eatravels


“De opmerking die ik het meest hoor van mensen: “Door jou kunnen wij ook een beetje reizen”. Het voelt soms alsof we geen recht hebben om te mogen klagen, omdat wij deze kans wel hebben gekregen”, zegt Şölen. “Dus lachen we naar de camera en zeggen we niks over de keren dat we bidden dat we niet midden op straat door een bacterie in onze broek schijten. We zeggen niets over de jeuk van de insecten, de keer dat mijn telefoon werd gestolen, het vele plannen en geen favoriet café hebben, waar je vaak met familie gaat brunchen. We zeggen niets over het realiseren dat je niet eens een bank hebt. Serieus, om dat laatste heb ik echt gejankt.”

Lees ook: Jennie (23) stopte met haar Instagram agency en ging bij een sapjesbar werken

Alyssa van My Life’s A Movie


“Mensen denken vaak dat dit de ultieme droombaan is, dat we zo veel geluk hebben”, zegt Alyssa. “En ik moet ook wel zeggen dat we het er zo uit laten zien. Maar ze weten niet dat ik de meeste tijd naar mijn computerscherm staar, ook als ik op zo’n droombestemming ben. Er is bovendien zoveel concurrentie. Mensen beoordelen je op één foto. Ze zien een foto voorbijkomen die ze niet leuk vinden en ontvolgen je. Er zijn genoeg anderen om te volgen.”

Bren van Bren On The Road


“Elke dag zie je nieuwe dingen, ontmoet je interessante mensen en eet je dingen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden”, vertelt Bren. “Maar een groot gedeelte van de tijd ben je alleen. Je vrienden en familie zijn thuis. Soms ontbijt je alleen in een druk zaakje. Soms lig je in bed en staar je naar het plafond. Je hebt honger, maar geen energie om de straten af te speuren naar een plek waar je kunt eten. Natuurlijk ontmoet je ook mensen. Soms voelt het alsof je mensen al kent vanaf hun kindertijd. Maar je zult weer afscheid moeten nemen. En elke keer afscheid nemen, dat doet pijn.”

Weet je dat ook weer als er nog eens zo’n jaloersmakende foto op je tijdlijn verschijnt. 😉 Elke baan heeft minder leuke kanten!


Dit artikel werd al 25 keer gedeeld.