Chiem Balduk

De mooiste studentenstekkies van Nederland: Linda weet wel wat sfeer is

Op kamers gaan is een feest! Dat zal iedere uitwonende student bevestigen. Een eigen stekkie bezitten is het leukste wat er is. Jammer alleen dat het een vermogen kost. Een paar honderd knakies voor een paar vierkante meter is eerder regel dan uitzondering. Maar goed, het is dan wel joúw stekkie, dat je volledig naar eigen voorkeur kunt beheren.

Ik kom graag in andermans stekkies. Niet alleen voor de gezelligheid of het gratis meedineren, maar ook om even lekker binnen te loeren. Het is dan niet zozeer ‘Wie heeft de grootste?’, maar wel ‘Wie heeft de mooiste?’. Die vraag wil ik de komende tijd beantwoorden met een zoektocht naar het mooiste studentenstekkie van Nederland. We beginnen deze speurtocht bij Linda (20), student aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht (HKU).

Foto: Chiem BaldukFoto: Chiem Balduk

Wonen in het decor van een horrorfilm

Linda is één van de 192 bewoners van een voormalig schoolgebouw aan de Archimedeslaan (‘Archi’) aan de oostkant van de stad. Het is nogal een intrigerend pand, dat zonder bewoning een perfect decor voor een horrorfilm zou zijn. Gelukkig zorgen de inwoners ervoor dat het een levendige mini-stad is, met lange schoolgangen als straten waaraan de kamers huisvesten. Wandjes zijn in de klaslokalen geplaatst, zodat er zoveel mogelijk studenten in passen. Voordeel van de voormalige klaslokalen is de hoogte, waardoor er eigenhandig een verdieping in gecreëerd kan worden. Linda’s voorganger heeft dat zijn vader laten doen, met wat eenvoudige planken en stalen palen. Het design zou je post-industrieel kunnen noemen. Het zorgt in ieder geval voor veel ruimte.

Lees ook: Op kamers: ik betaal €79 per vierkante meter per maand

Foto: Chiem BaldukFoto: Chiem Balduk

Nooit af

Linda’s kamer is nooit af. Continu blijft ze op zoek naar snufjes, accessoires en wereldse vintage. Zonder Marktplaats en Xenos zou haar kamer er niet zijn. Werkelijk ieder item in haar kamer heeft een verhaal. Het witte kleed tegen de muur om mee te knuffelen, de vele lampjes en kaarsjes voor de sfeer en natuurlijk ‘dingen’ om in te hangen.

Foto: Chiem BaldukFoto: Chiem Balduk

Haar lievelingsobject is dit bijzettafeltje anex poef anex kastje in de vorm van een olifant. Juist de vaagheid van het object maakt het voor haar zo’n favoriet. Uiteraard via Marktplaats verkregen. Op de achtergrond is het tropische hoekje te vinden.

Foto: Chiem BaldukFoto: Chiem Balduk

Lees ook: Tips van degenen die hospiteeravonden organiseren: zo krijg jij die kamer

Woon jij ook in een super bijzondere kamer, die een plekje in deze rubriek verdient? Stuur ons dan een mailtje: redactie@ondertussen.nl.