Waarom ik niet meer zonder Google Calendar kan

Het is echt dé uitvinding voor mij: Google Calendar. Altijd en overal bij je agenda kunnen en ook nog eens agenda’s delen met anderen. Ik doe er werkelijk alles mee en gebruik dan ook maar liefst 10 verschillende kleuren agenda’s om diverse soorten taken uit elkaar te houden. Hoe dan?! En waarom? Ik leg het je uit.

Google Calendar

Voor wie het niet kent, wat ik me niet voor kan stellen: Google Calendar is dus een digitale agenda. Je kunt overal waar je maar wilt inloggen via Google en je agenda inzien. Je kunt er afspraken in plannen, herinneringen aanzetten, agenda’s delen met anderen, afspraken of taken laten herhalen en nog veel meer. Het biedt zoveel voordelen die ik echt nooit meer zou kunnen missen!

Altijd en overal beschikbaar

Misschien sleep jij je papieren agenda wel werkelijk overal mee naartoe, en werkt dat goed voor je. Ik deed dat dus niet en had regelmatig een probleem. Was ik een avondje bij vrienden en wilde ik een volgende date plannen, had ik geen idee wanneer ik iets in kon plannen. De uitspraak “dan kijk ik straks even in mijn agenda” is nu verleden tijd! Mijn telefoon heb ik namelijk wel al-tijd bij me. En mijn agenda dus ook. Vet handig als je details over een afspraak in je agenda zet: als ik twijfel of ik bij het juiste adres sta, check ik gewoon nog even in Google Calendar of het adres echt klopt.

Agenda’s delen

Handiger dan ik ooit had gedacht is ook de functie om agenda’s te delen met anderen. Zo heb ik een gezamenlijke agenda met mijn man en kunnen we ook beiden elkaars werk- en privéagenda inzien. Mocht het ooit nodig zijn dan weten we tenminste waar de ander uithangt of kunnen we gezamenlijke afspraken inplannen zonder eerst te overleggen.

Daarnaast hebben we ook een gezamenlijke agenda met mijn schoonouders en schoonzusje: voor de leaseauto van mijn schoonvader. Haha ja, zo ver kan het gaan inderdaad! Met de leaseauto rijden we gratis, dus wanneer mijn schoonvader hem niet nodig heeft en een van ons ver moet rijden, mogen we de auto lenen. In de agenda plannen we dan in wie de auto wanneer leent! I-de-aal toch!?

10 verschillende kleuren

Oké, niet schrikken, hè? Naast mijn privéagenda, de agenda van mijn man, onze gezamenlijke agenda en de agenda voor de leaseauto heb ik ook nog een sportagenda, een agenda voor Renmeisje (mijn blog), voor Schrijfmeisje (mijn tekstbureau), voor huishoudelijke taken, voor deadlines en voor onze tuin. Hoe ik die dan in hemelsnaam uit elkaar houd? Door verschillende kleurtjes! Mijn agenda is een wirwar van kleuren, maar zo kan ik wel duidelijk zien waar ik mijn tijd aan besteed! Aangezien ik maar 20 uur in loondienst werk en de overige tijd als ZZP’er, kan ik het grootste deel van mijn tijd zelf indelen. Ik blokkeer dan gewoon de tijd die ik inschat nodig te hebben voor en kan die precies zo verschuiven dat ik een strakke planning heb. En het leukste is: als iets af is verwijder ik het uit mijn agenda. Dat voelt zo bevredigend!

Gebruik jij nog een ‘ouderwets’ papieren exemplaar of ga je ook voor een digitale agenda-on-the-go?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.