Waarom ik een hekel heb aan mijn kleren opruimen

Vraag jij je ook wel eens af of het niet anders kan: iedere keer als je je kleren één, twee of hoogstens drie keer hebt gedragen weer wassen, drogen, opvouwen en opruimen? Als je thuis woont heb je het nog gemakkelijk, maar er komt een tijd dat je het zelf moet doen. Ik hoopte – tegen beter weten in – dat het tegen die tijd wel een hobby van me zou worden, maar helaas. Ik heb nog steeds een hekel aan mijn kleren opruimen!

In de wasmachine, oké

Kleren wassen is niet zo’n moeite, dat doe ik wel graag. Dan is de wasmand weer een stuk leger en heb ik in ieder geval het idee dat ik weer frisse kleren heb. Bovendien kost het niet echt moeite: je pakt gewoon een stapel kleren op, gooit het in de machine met wat waspoeder en aanzetten maar. Kind kan de was doen, bij wijze van spreken!

De droger vind ik al iets meer een dingetje, en dan heb ik nog het geluk dat we er eentje hebben. Kleren ophangen, dat is zo’n gedoe! Ja, wel milieuvriendelijker, maar je moet dan echt in de gaten houden wanneer je was klaar is en het dan zo snel mogelijk uit de machine halen, anders gaat het stinken. Daarnaast worden je kleren nooit zo lekker zacht als met een droger, dat weet ik inmiddels maar al te goed. Maar goed, ook als je wel een droger hebt moet je vaak nog die lade met water leegmaken en stof verwijderen, zodat het ding niet in de fik vliegt. En als je net als ik altijd achterloopt met schone was opruimen, moet je ook nog eens eerst elke keer de droge was uit de droger halen voordat je er weer nieuwe was in kunt doen.

Lees ook: Hoe minder kleding, hoe beter?

Waarom zou je was vouwen?

Maar dan komt het ergste wat mij betreft: was opruimen. Ik heb er zo’n hekel aan dat ik in onze nieuwe kledingkast vrijwel alleen maar roedes wilde. Ik wil zoveel mogelijk kleren ophangen, zodat ik ze niet hoef te vouwen. Was vouwen vind ik zo’n onbevredigende activiteit! Je doet je best om iets netjes op te vouwen, pleurt het dan in een kast waarin vast weer alles verschoven wordt (of waarin je katten alles door elkaar gooien) en binnen een paar dagen trek je het weer aan. Daarnaast vind ik stapeltjes kleren maar irritant: je moet ze dan optillen om te zien wat er allemaal in het stapeltje ligt en tijdens het optillen raken sommige kledingstukken alweer helemaal hun nette vouw kwijt. Kun je weer opnieuw beginnen, aarrgghh!

Oké, dus ik gooi meer dan de helft van mijn schone was gewoon zo in de wasmand en zet die op de slaapkamer met het idee dat ik die was later wel in de kast ga hangen. Leuk bedacht, maar de uitvoering is anders. De werkelijkheid is dat ik vervolgens minimaal 3 dagen uit die wasmand leef. Ik graai erin naar alles wat ik nodig heb en pas als ik de wasmand al zo ongeveer voor de helft heb leeggeroofd, ruim ik de rest op in de kast. Lees: tegen de tijd dat ik die wasmand weer nodig heb voor nieuwe was. En dan begint het hele ritueel weer van voren af aan, zucht …

Lees ook: Waarom een sloddervos zijn niet alleen maar negatief is

Heb jij ook zo’n hekel aan je kleren opruimen?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.