Vind jij de vrienden van jouw vriend(in) leuk? Foto: Unsplash

De vrienden van je partner vind je helemaal niks: wat doe je eraan?

Heb je (na jaren zoeken) eindelijk een leuke guy of een toffe chick aan de haak geslagen, kun je totaal niet omgaan met zijn of haar vrienden. Je vindt deze mensen meer dan verschrikkelijk en bent nog liever bij de suffe zus van de oma van je buurvrouw op de koffie.

Als je de vrienden van je partner niet leuk vindt, kan je relatie hieronder lijden. Uit onderzoek blijkt dat stellen, bij wie dit voorkomt, twee keer zoveel kans hebben om uit elkaar te gaan. Niet helemaal de bedoeling, natuurlijk. Het is dus zaak om zo’n situatie met veel beleid te overmeesteren, voordat het daadwerkelijk alles verpest.

Hoe kan dit?

Dit heeft verschillende redenen. Zo vertrouwt een man vaak op zijn vriendin voor emotionele steun en waardeert hij het niet als er geroddeld wordt (lees: vrouwen vertellen elkaar alles). Vrouwen worden echter sneller jaloers en voelen het als concurrentie wanneer de man meer tijd aan vrienden besteedt.

Wat doe je om dit gevoel te overmeesteren?

Heeft je partner verschrikkelijke vrienden en heb je geen idee wat je met de situatie aanmoet? De onderzoekers hebben hiervoor de volgende tips gegeven:

1. Erkenning

Acceptatie is alles. Erken dus in de eerste instantie dat vrienden een krachtige rol spelen in een relatie. Op deze manier speel je er beter op in en kun je af en toe je ogen dichtknijpen als er wéér een domme grap wordt gemaakt.

2 . Praat erover

Niet iedereen vindt het fijn om over problemen te praten, maar het kan behoorlijk opluchten. Vertel dus waar je probleem ligt: kun je echt niet met ze opschieten? Ben je jaloers dat jouw partner misschien meer aan zijn of haar vrienden vertelt dan aan jou? Gooi het eruit!

3. Stel je partner gerust

Laat je partner weten dat hij of zij altijd de hoogste prioriteit heeft. Zo voorkom je jaloers gedrag en weet je partner weer op welke plek je staat.

4. Het zijn niet jouw vrienden 

Onthoud een ding: jij hoeft geen vrienden te zijn met deze mensen, dus trek je er ook weer niet te veel van aan. Want laten we even eerlijk zijn… je eigen vrienden zijn toch veel leuker? 😉

Lees ook: Mannen overdrijven vaker over aantal bedpartners

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.