Verslaafd aan lippenbalsem. Hoe erg is het?

Op mijn bureau staan twee exemplaren, in mijn tas zitten er twee, in mijn sporttas zit er eentje, op de badkamer staat er eentje en op mijn nachtkastje staat de laatste. Althans, de laatste in gebruik. Uiteraard heb ik er genoeg op voorraad! Verslaafd aan lippenbalsem? Dat kun je wel zeggen!

Altijd en overal smeren

Ik moet altijd en overal mijn lippen kunnen insmeren. Misschien zou ik eens moeten tellen hoe vaak ik op een dag naar mijn lippenbalsem grijp. Hoewel, ik vrees dat ik van dat getal niet vrolijk word. ’s Ochtends als ik opsta en mijn gezicht heb gewassen begin ik al. Voordat ik de deur uitga smeer ik minimaal één keer en zodra ik ergens aankom meestal ook alweer, want dan zijn mijn lippen alweer droog geworden van het fietsen. Als ik in de sportschool werk haal ik mijn lippenbalsem altijd uit m’n tas en leg die op de balie, vlakbij mezelf in de buurt. Als ik thuis werk staan er sowieso twee tot mijn beschikking op mijn bureau en als ik in de woonkamer of keuken ben grijp ik naar een van de twee exemplaren in mijn tas. Ik moet altijd en overal kunnen smeren! Heb ik eens geen lippenbalsem bij als ik ergens een tijdje ben, dan word ik knettergek van de droge lippen. Luxeprobleem?

Gewoonte

Zo zou je het misschien wel kunnen noemen, want ik zal het probleem wel zelf in de hand hebben gewerkt. Volgens mij raak je gewoon verslaafd aan lippenbalsem als je het regelmatig gebruikt en kun je dan niet meer zonder. Ik merk dat ik vaak mijn lippen lik als ik even geen lippenbalsem kan gebruiken. Dan maak ik ze onbewust op een andere manier weer wat vochtig, al werkt dat meestal averechts. Ergens heengaan zonder lippenbalsem is voor mij dan ook echt not done. Gebeurt het wel eens, dan voel ik me echt niet op mijn gemak! Ik weet dat ik niet te lang weg kan blijven, omdat ik gek word van die droge lippen. Gelukkig heb ik eigenlijk altijd mijn tas wel bij me en daar zitten dus zowel een neutrale als een rode variant in.

Het lippenbalsemmeisje

Het grappige is dat ik de meeste van deze lippenbalsems niet eens zelf gekocht heb. Mensen in mijn omgeving weten inmiddels wel dat ik er verslaafd aan ben en ik krijg dan ook regelmatig een exemplaar cadeau. Wat voor lippenbalsem ik gebruik, maakt me immers niet zoveel uit. Nouja, hij moet natuurlijk wel prettig smeren, goed werken en niet te sterk ruiken. En als ik er zelf eentje koop, moet die wel veganistisch zijn en zo natuurlijk mogelijk! Oh, en ik wil wel altijd minimaal één rode of roze exemplaar hebben voor in mijn tas. Dan zijn mijn lippen toch een beetje ‘opgemaakt’ als ik de deur uitga 🙂 Hoewel ik ook wel eens lippenstift opdoe voordat ik wegga, maar die heb ik eenmaal op locatie binnen no-time alweer besmeurd met lippenbalsem. Dat werkt voor mij dus niet!

First world problems, dus. Herken jij jezelf hier stiekem wel een beetje in?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.