Pexels

Zo maak je je telefoon slaaf van jou, in plaats van andersom

Ik ben verslaafd aan m’n telefoon. Mijn dag begint steevast met een slaapdronken rondje Facebook en ik merk zelfs dat als ik m’n telefoon niet bij me heb, ik dan lichtelijk onrustig word. Niet op de manier van zweten, trillen en hyperventileren, maar een ongemakkelijk gevoel wat me dan besluipt. Ik ben dus overduidelijk een slaaf van m’n telefoon, in plaats van andersom.

Het is hoog tijd om dat te veranderen en dat ding aan mij te laten gehoorzamen, dus zocht ik de handigste apps uit om mijn leven makkelijker te maken. Facebook en WhatsApp laat ik achterwege, want die ken je toch al en die maken je leven niet per se makkelijker… Misschien juist wel moeilijker.

Lees ook: Nomofobie: een paniekaanval krijgen als je geen smartphone bij je hebt.

Headspace

Omdat ik voor 43% besta uit piekeren en zenuwen, besloot ik dat het tijd was om mijn telefoon me juist rustiger te laten maken, in plaats van onrustig. Ik weet het, mediteren klinkt heel zweverig, maar het schijnt echt goed voor je te zijn. Met Headspace krijg je tien meditatielessen (van tien minuten, dus 100 minuten) gratis, daarna moet je betalen. Maar no worries, je kunt die tien gratis lessen eindeloos herhalen. Bonus: wanneer jij je abonneert op Headspace, geven zij gratis een abonnement weg aan iemand die het écht nodig heeft. Én je kunt nu een abonnement op Spotify + Headspace nemenVoor Android en iPhone.

Foto: UnsplashFoto: Unsplash

Lees ook: Smartphones geven ons eigenlijk veel stress, hoe gaan we hier het best mee om?

Bankieren

Een (ING) bankieren app op je telefoon is serieus handig spul. Sta je in de rij bij de supermarkt en heb je opeens geen saldo meer? No problemo, even snel wat geld van je spaarrekening op je betaalrekening zetten via je telefoon. Zo hoef je nooit meer een sprintje te trekken van de supermarkt vandaan (boodschappen laten liggen natuurlijk), omdat je je schaamt. Ik ben ook een stuk minder bang geworden om op m’n rekening te kijken (want: huh? €2,58? Er stond toch nog €100 op?!) Voor Android en iPhone.

Evernote

Een beetje geordendheid heeft nog nooit iemand pijn gedaan, ik kan het weten. Evernote helpt je je leven iets meer op de rails te krijgen, voor de echte sloddervos die overal notities laat slingeren en zo de belangrijkste dingen vergeet. In Evernote sla je notities, documenten, to-do lijstjes, foto’s, audio en nog meer op. Met Evernote kun je ook documenten en handgeschreven notities inscannen, geen gefrunnik meer met de computer. Voor Android en iPhone.

Lees ook: Dit artikel is voor iedereen die boos wordt na een bot bericht op WhatsApp.

Foto: PexelsFoto: Pexels

Hexlock

Dit is voor de mensen die echt lastig van hun telefoon af kunnen blijven. Of natuurlijk degenen die niet willen dat hun vrienden ‘haha ik draag nooit ondergoed’ op Facebook posten als je even naar de wc bent. Met Hexlock kun je individuele apps op slot zetten met een code zodat niemand erbij kan. Simpelweg de app Hexlock zelf verwijderen om de apps weer te ‘openen’ werkt niet, dan moet je ook de code invullen. Alleen voor Android.

Lees ook: Zo won ik de strijd met mijn telefoon en daar heb jij ook wat aan.

Lastpass

Ideaal voor de vergeetachtige sloddervos: Lastpass slaat al je wachtwoorden op én kan je helpen met het verzinnen van nieuwe, listige wachtwoorden. Geen zorgen wanneer je telefoon gestolen wordt, je moet de app zelf ook beveiligen met een wachtwoord. Zo hoef je nog maar één wachtwoord écht te onthouden. Voor Android en iPhone.

Met deze apps krijg je hopelijk weer wat grip op je leven, in plaats van die krachtige grip op je telefoon.