Unsplash

Slechte nacht gehad? Zo kom je de dag door mét energie

Heb je een slechte nacht gehad en alleen maar liggen woelen en malen? Dan blijf je de volgende dag natuurlijk het liefst gewoon wat langer in bed liggen. Helaas werkt het niet zo makkelijk voor iedereen en wordt er – ook na een slechte nacht – toch iets van je verwacht. Je kunt je er daarom maar beter overheen zetten en hopen dat je de dag goed doorkomt om de volgende avond wél weer lekker te kunnen slapen.

Natuurlijk kun je de hele dag door koppen koffie weg gaan zitten slurpen om wakker te blijven, maar dat gaat je uiteindelijk niet de dag door brengen. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die er wel voor zorgen dat jij niet achter je bureau in slaap valt gedurende de dag.

#1: Sport

Grote kans dat jij hier totaal niet op zit te wachten als je zo moe bent. Maar door te sporten, kun je een flinke energie-boost krijgen. Zélfs na een nacht weinig slaap. Het is een van de makkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat jij scherp blijft.

Ik snap dat je geen zin hebt om een volledig rondje sportschool te doen. En gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Zorg er gewoon voor dat je hartslag even flink omhoog gaat. Dat dwingt je lichaam namelijk om wakker te worden. Een paar minuten jumping jacks en wat squads zijn dus perfect om de dag mee te beginnen.

#2: Drink

Nee, ik heb het hier niet over alcohol (helaas). Drink gedurende de dag flink wat water. Zorg ervoor dat je elk uur even opstaat om je glas weer te vullen. Dit zorgt er namelijk voor dat je scherp blijft. Het is ten eerste goed om af en toe even op te staan. Daarnaast zorgt het water in je lichaam voor meer energie.

#3: Eet

Eten is sowieso belangrijk, maar helemaal na een nacht weinig slaap. Het is dan alleen wel belangrijk dat je niet alles gaat eten wat los en vast zit, want daar krijg je niet bepaald veel energie van. Om het echt slim aan te pakken, vermijd je eten met veel koolhydraten. Door dit te eten moet het al helemaal goed komen:

Oude kaas
Met oude kaas kun je je brein letterlijk een beetje wakker schudden. In oude kaas zit tyramine, dat je hersenen stimuleren om scherp te blijven.

Pure chocola
Dit is het perfecte excuus om een hele reep pure chocola voor jezelf te houden. Hoe puurder hoe beter, in dit geval. Want dat zorgt voor meer energie. Daarnaast gaat de grote hoeveelheid cacao ook stress tegen. Zo kun jij de dag dus perfect doorkomen.

Amandelen
Een handje amandelen is niet alleen een super gezonde snack, het helpt ook tegen vermoeidheid overdag. In amandelen zitten onverzadigde vetten, die ervoor zorgen dat je energielevel steady blijft gedurende de dag.

Bananen
Uit een studie is gebleken dat je meer energie van bananen krijgt dan van een energiedrankje. Daar komt bij dat dit ook nog eens een stuk gezonder is. 😉 Ben je niet zo gek op bananen? Dan kun je ook voor peren kiezen, deze schijnen hetzelfde effect te hebben.