Unsplash

Weinig Nederlandse jongeren hebben meerdere scharrels tijdens vakantie

Op schoolreis naar Mallorca of twee weken met vrienden naar de camping in Italië om lekker los te gaan voor een zon-zee-strand-zuipvakantie. Die avond na het uitgaan ben je net iets té dronken en besluit je om het bed in te duiken met je fling van de avond. De volgende avond weer een nieuwe prooi? Nee, niet als het aan Nederlandse jongeren ligt. Over het algemeen delen zij tijdens hun vakanties niet snel de lakens met meerdere bedpartners.

Onderzoekers van Testalize.me keken in hoeverre Nederlandse jongeren flink van bil gaan op vakantie met verschillende mensen. Ze hielden een onderzoek onder 1.050 jongeren tussen de achttien en vijfendertig jaar. Wat blijkt? Slechts zestien procent van de singles heeft seks met meer dan één scharrel tijdens zijn/haar zomervakantie. Netjes! Overigens heeft tweeënzeventig procent van de jongeren die in de zomer op vakantie gaat een vaste relatie.

Safety first

Verder blijkt uit het onderzoek dat de meeste single jongeren tijdens hun avontuurtje op reis een condoom gebruikten, in 78% van de gevallen gebeurt dit meestal of altijd. Van de ondervraagden geeft nog wel 13% aan meestal geen condoom te gebruiken en slechts 8% doet dit helemaal niet.

Bedpartners natrekken

In Nederland vinden we het heerlijk om even sneaky je crush te googlen en alles over hem of haar te weten te komen. Dan moeten we alleen wel oppassen dat we niet per ongeluk een foto uit 2009 liken, oeps! Maar hoe zit dat met die leuke meid of jongen die we tijdens onze vakantie tegenkomen? Willen we daar ook alles van weten, inclusief het aantal bedpartners? ‘Nee,’ zegt 52%, ‘Ik hoef écht niet te weten met hoeveel partners hij of zij al seks heeft gehad tijdens deze vakantie. 22% van de jongeren vindt het wel belangrijk en 25% maakt het niets uit. Zou het jou boeien?

En dé vraag der vragen: maakt het uit hoe lang je je scharrel kent voordat je met hem of haar het bed induikt? Het grootste gedeelte van de jongeren, zo’n 45%, hecht hier geen waarde aan. 23% wacht minstens een dag. Een kwart wil zeker meerdere dates en een schrale 5% wacht gerust de hele vakantie. Ieder zijn ding.

Advies

Conclusie: over het algemeen houden Nederlandse jongen zich prima in tijdens hun zomerse reis en duiken ze niet met Jan en alleman het bed in. Hoera! Maar omdat toch niet iedereen veilig seks heeft, is het des te belangrijker dat je je na afloop laat testen… Uit het onderzoek blijkt dat maar 14% zich daadwerkelijk altijd laat testen en 44% (!) doet dit zelfs helemaal nooit. Kom op jongens, schaam je! Je hebt maar een lichaam, dus zorg daar goed voor. Eén keer onveilige seks kan gebeuren (hoewel ook nog vrij dom), maar laat je dan alsjeblieft even testen bij de GGD. Chlamydia, wil je echt niet hebben, dan ben je nog verder van huis. Dus bij deze: je bent gewaarschuwd!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.