Unsplash

Laat de mening van anderen alsjeblieft aan je reet roesten

Hoe vaak ik de zin “Wat maakt het nou weer uit wat zíj van jou vinden?” uitspreek? Ontelbaar. En misschien een beetje vermoeiend voor mijn naasten. Vooral mijn vriend kan deze zin denk ik dromen, maar luisteren: ho maar. Ik besef dat ergens genuine geen fuck om geven, niet voor iedereen weggelegd is. Vaker niet dan wél. Toch is het zaak dat je de mogelijke mening van anderen eens lekker aan uwe aars laat oxideren, om een ellendig, naar en negatief zelfbeeld te vermijden.

Dit is Gert en zijn mening

Waarom zijn we zo obsessed met de mening van anderen? Waarom is wat ons het meest op een dag bezighoudt, hetgeen dat zich andermans hoofd afspeelt? Meestal nog van een wildvreemde ook. Toch willen we graag dat Gert (27 jaar, student economie), woonachtig in Groningen en gepassioneerd Kolonisten van Catan-er positief denkt over die nieuwe streepjes broek van je. Get real: je komt Gert nooit meer tegen. En misschien heeft Gert helemaal geen smaak. Of hij is gewoon jaloers dat híj geen streepjesbroek heeft. En heb je hier al aan gedacht? Gert denkt helemaal niks van die streepjesbroek van je. Gert denkt namelijk aan zijn Kolonisten-tactiek voor vanavond.

Geef geen fuck om Gert

De wereld om je heen zit vol Gerten. Niet dat iedereen 27 is, economie studeert, in Groningen woont en Catan-gek is. Nee, daarmee bedoel ik dat er gewoon ontiegelijk veel mensen zijn die niet echt een mening hebben over jou. Uiteindelijk is degene die vooral een mening over jou heeft, uzelfe. En toch houden die gedachtes jou tegen in het leven. Die mening neigt nogal vaak naar het negatieve. En dat is gewoon vet naar voor jouw welzijn.

Elsa-style

Weet je hoe oneerlijk het is om tegen hetgeen dat jij bent – je keuzes, gedrag en lijf – te blijven scanderen dat het allemaal wel beter kan? Je lijf werkt enorm hard voor jou, iedere cel heeft als levensdoel om jou te laten floreren. En dan laat je dat dag in dag uit verpesten door EVENTUELE gedachtes die anderen over jou hebben. Elsa singing: let it go, let it goooooooo.

Ff lekker helemaal jezelf

Je hebt niet in de hand wat anderen over je denken. Tsja, sommigen zullen wel eens wat negatiefs over jou denken. Doe je niks aan. Stop met op voorhand al oncomfortabel zijn of god verhoedde: een bepaalde keuze niet maken uit angst voor wat anderen gaan denken. Trek die streepjesbroek aan, zet een verentooi op je hoofd, date wie je wilt, ga mediteren in Thailand (of ander land naar keuze), verhuis naar Timboektoe: als jij dat wilt, mens, ga er voor. Dat laat zien hoe awesome en onverschrokken je bent en doet eer aan al die cellen die dagelijks voor je sterven. En mega cliché maar waar: je bent op je mooist met een dikke vette laag zelfvertrouwen en zekerheid.

Nog niet overtuigd? Meer no-fuck-inspo nodig? Hoor het eens van een ander: hierrrr.