Michel Klink Fotografie

Actrice en presentatrice Ingrid Jansen (34): “Ik zoek overal een challenge in”

Ingrid Jansen is een echte aanpakker. Ze begon rond haar 18e met professioneel dansen, maar inmiddels kan ze zichzelf ook actrice, presentatrice én radio-dj noemen. Ze is radio dj bij FunX, won het programma Dancing Queen, speelde de hoofdrol in de Nederlandse film Body Language en presenteert verschillende programma’s. Ze is misschien ietwat perfectionistisch en houdt niet van opgeven, en dat bewonderen wij alleen maar aan haar. Omdat haar instelling perfect bij de Jonge 100 past, vroegen we haar als jurylid in de categorie Idols. We stelden haar een paar vragen:

Hoe zijn jouw passies voor acteren, dansen en presenteren ontstaan?

“Ik was geloof ik pas vijf jaar toen ik mee mocht doen met mijn allereerste dansles. Eigenlijk was ik nog te jong, maar ik ging mee met mijn buurmeisje. Ik vond het geweldig en ben hierna nooit meer gestopt met dansen. Pas toen ik rond de 18 jaar was, kwam ik erachter dat er daadwerkelijk een school voor dansen bestond. Daar ging ik toen heen om er echt mijn beroep van te maken. Ik heb de Dansacademie gevolgd en ben daarna fulltime gaan dansen. Toen ik eenmaal bekender werd in deze wereld, kon ik gemakkelijk connecties leggen. Ik kwam de juiste mensen tegen en kreeg de kans om te gaan presenteren en hierna volgde ook het acteren.”

Je bent danseres, presentatrice, actrice én radio-dj: wat vind je het leukst om te doen?

“Dansen is echt mijn passie en dat zal ook altijd mijn allergrootste passie blijven. Ik zou dat nooit kunnen loslaten. Nu heb ik een manier gevonden waardoor ik het nog steeds kan blijven doen, maar mezelf ook kan blijven uitdagen. Ik zoek overal een challenge in. Op het dansgebied kreeg ik het gevoel dat ik alles had gedaan wat ik kon doen. Dat klinkt heel luxe, en dat is het eigenlijk ook. Maar ik had een nieuwe uitdaging nodig om mezelf te blijven ontwikkelen. Daarom ben ik naast uitvoerend danseres gaan choreograferen en workshops gaan geven. Zo kan ik iets van mijn ervaring over geven aan (nieuw) talent”.

Yeah! Nieuw seizoen @dance2perform Teens!

A post shared by Ingrid Jansen (@ingridjansen21) on

Wat vind je ervan om bij de Jonge 100 betrokken te zijn om zo jongeren te inspireren en motiveren?

“Te gek! Ik was vorig jaar ook aanwezig en wat ik heel tof vind aan de Jonge 100, is dat jongeren nu veel meer kunnen doen ten opzichte van vroeger en dat ze hier het podium krijgen dat de jongeren verdienen. Er zijn nu veel meer mogelijkheden om je eigen passie te volgen, zoals door te vloggen of andere video’s te maken op YouTube.”

Ik vind het echt heel goed dat iedereen op deze manier zijn eigen talent kan ontdekken.

“Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat iemand doet wat hij of zij echt leuk vindt. Ik geloof dat je daar dan ook heel goed in kunt worden. Zo heb je niet meer het gevoel dat je ‘moet werken’, maar eerder het gevoel van je passie volgen. De Jonge 100 past daar volledig bij!”

Lees ook: Ze hebben bakken vol talent: de Idols van de Jonge 100

Wij geloven erin dat je van fouten maken het meest leert. Wat is jouw grootste fout geweest?

“Ik heb niet echt één grote fout gemaakt die ik kan benoemen, maar van nature ben ik heel perfectionistisch. Ik vind het daarom heel moeilijk om fouten te maken. Dan heb ik het over bijvoorbeeld verkeerde danspasjes of blunders. Maar deze angst om fouten te maken houdt me wel heel scherp. En daar heb ik nu heel veel aan op de radio. Ik leer hier weer zoveel nieuwe dingen en dat maakt het voor mij best spannend. Ik ben dan zo blij met feedback, want uiteindelijk leer je wel van alle fouten die je maakt. Nou ja fouten, ik ben zoals gezegd een perfectionist dus het kan gewoon altijd beter, haha.”

Wat wil je jongeren meegeven?

“Het allerbelangrijkste: blijven geloven.

Het is geen makkelijke wereld en je krijgt heel wat tegenslagen.

Er zijn periodes dat het helemaal niet lekker gaat, en die heb ik ook zeker gekend. Als mensen dan zeggen dat je beter iets anders kunt gaan doen, is het best makkelijk om je droom te verliezen. Maar blijf juist in jouw droom geloven en vertrouw erop dat het gaat lukken, want alleen dan kan het. Wees niet bang voor tegenslagen om het daardoor op te geven, je kunt namelijk al heel dichtbij je einddoel zijn!”

Benieuwd welke veelbelovende en inspirerende jongeren er dit jaar op de Jonge 100 staan? Klik hier en stem per categorie meteen op jouw favoriet!