Ik ben in de 20 en mijn knuffel ligt nog steeds in bed, kan dat?

Een knuffel geeft een kind een stukje troost, veiligheid en ontspanning. Volgens verschillende onderzoekers kunnen knuffels ervoor zorgen dat kinderen onafhankelijker worden. Ze hebben namelijk niet altijd meer hun moeder nodig om rustig te worden, maar weten door hun knuffel algauw zelfstandig dat ‘het wel goed komt’. Maar wat betekent het als je als volwassene nog met een pluchen beest in bed ligt?

Ja, hier komt dus mijn bekentenis: Ik ben eind twintig (dus al aardig ‘volwassen’) en ik slaap nog met een knuffel. Correctie: het zijn er zelfs twee, een echt duo. Een klein konijn (althans, wat daar nog van over is) genaamd Dinges en de hond Ben. En ja, ze liggen al jaren iedere avond weer in bed op me te wachten.

Misschien dat ik ze eens in contact moet brengen met de scenarioschrijvers van The Bold and the Beautiful, want die twee hebben veel meegemaakt. Zij vingen de tranen op als mijn hart was gebroken en sleepten me door spannende periodes heen. En dat allemaal zonder ongevraagde adviezen of rollende ogen.

Oké, best gênant dit om dit zo wereldkundig te maken.

Foto: FleurFoto: Fleur

Bedgeheimen

Ergens weet en voel ik dat het best wel gek is om nog met een knuffel te slapen. Omdat de wereld van de ‘volwassen knuffel’ een geheime wereld is. Het is natuurlijk ook niet echt een onderwerp waar je met je vrienden over praat als je een beetje de bink wilt uithangen in de kroeg. Ook heb ik in mijn omgeving nog nooit van iemand gehoord dat-ie met een pluchen beest slaapt. Maar volgens onderzoek schijn ik helemaal niet de enige te zijn. Sterker nog, het komt nog best vaak voor dat volwassenen nog met een knuffel in bed liggen.

Lees ook: Slaapverlamming: je ergste nachtmerrie

Wat zegt het?

Daarnaast beweren sommige slimme koppen dat het gebruik van een knuffel ‘op leeftijd’ helemaal niet zo erg is. Volwassenen kunnen zelf profiteren van hun pluchen bed-accessoire, omdat het hen vroeger en ook nu door moeilijke tijden heentrekt. Ook voor volwassenen kan een knuffel dus nog troost en een houvast bieden, zonder dat je daarvoor bij iemand anders hoeft aan te kloppen. En nog een belangrijk detail, sommige knuffels liggen gewoon lekker en fungeren als extra kussen of warmtebron. Niks geks dus.

Voor zoiets onschuldigs hoef ik me dus niet echt te schamen. Een fetisj als Autonepeofilie (volwassenen die zich aankleden als baby) of Dendrofilie (opgewonden worden van bomen) gaat toch een niveautje hoger. Maar ik (en Ben en Dinges) zullen vooral niet over je oordelen.


Dit artikel werd al 21 keer gedeeld.