Marco Buddingh

Even voorstellen: dit zijn de Visionairs van de Jonge 100 2018

Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op de Visionairs  van de Jonge 100. Ze durven out of the box te denken en vullen een gat in de markt op met hun bedrijf en ideeën. Ze zijn niet bang om onbekend terrein te betreden of om hun ideeën met anderen te delen. Het liefste ontwikkelen ze reeds bestaande visies nog een beetje door. We stellen ze graag aan je voor!

Wilma Westenberg (23)

Wilma praatte als kind liever niet over de goedaardige tumor in haar wang. Maar toen ze op haar twaalfde begon met een eigen website over haar leven en haar ziekte trad ze meer op in het openbaar. Ze vertelde onder andere in een TED Talk haar verhaal. In januari 2018 besloot ze haar baan in de communicatie op te zeggen en zich volledig te richten op het ontwerpen van haakpatronen die zij deelt op wilmamade.com.

Iris Amber Stenger (18)

Iris is acteur. Ze is transgender: geboren als jongen maar voelt zich een meisje. Stenger speelde één van de hoofdrollen in de serie SpangaS. In de serie is ze ook transgender. Ze zet zich in om zoveel mogelijk mensen te laten weten wat transgender zijn inhoudt.

Joris Olde Rikkert (21)

Joris is oprichter van Gight, een organisatie die wil voorkomen dat ouderen vallen. Met behulp van een gidslicht kunnen ouderen ’s nachts veilig opstaan om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Bij Gight werken inmiddels al dertig jongeren. Dagelijks helpen ze meer dan honderd ouderen.

Meteen stemmen op jouw favoriet kan hier!

Danny Wagemans (24)

Danny bedacht een manier om van urine drinkwater te maken. Wagemans studeerde Natuur- en Scheikunde en wilde zijn kennis gebruiken om vluchtelingen te helpen. Hij ontwierp een bidon met een filter die de niet-drinkbare stoffen uit urine haalt. De fles kan ook zeewater omzetten in drinkwater en je telefoon opladen. In de bidon zit een USB stick die werkt op energie uit het zout in de urine.

Lotte Leufkens (26)        

Lotte heeft veel succes met haar draagbare bed voor gehandicapte kinderen. Als mede-oprichter van start-up CloudCuddle won ze meerdere ondernemersprijzen. Ze won diverse awards binnen de wereld van startups en werd student-ondernemer van het jaar. Het Financieele Dagblad zette haar in de lijst van talentvolle ondernemers.

Jiami Jongejan (19)

Jiami is blogger en vlogger. Ze blogt over mode, beauty en lifestyle. Op YouTube post ze naast mode en beautytips ook persoonlijke filmpjes. Daarin vertelt ze onder andere over het gevecht tegen haar eetstoornis. Meer dan 160.000 abonnees volgen haar vlogs.

Loïs Rijgersberg (22)

Loïs helpt jongeren die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Jongeren benaderen haar op social media om hun verhaal te delen. Rijgersberg belandde in een depressie nadat ze was verkracht. Haar psycholoog raadde haar aan een hobby te zoeken als uitlaatklep. Ze ging schilderen om haar trauma te verwerken. Dat werkte. Ze verkocht haar schilderijen en doneerde de opbrengst aan Centrum Seksueel Geweld. Op dit moment is ze bezig met het organiseren van een fundraiser expositie tour waarbij lokale jongeren zich inzetten en creatief bezig  zijn om trauma’s te verwerken.

Gido Krom (19)

Gido zamelde via een crowdfundingsactie vierduizend euro in voor zijn documentaire ‘De Weg Naar Mezelf’. Deze documentaire, die hij helemaal zelf maakte, gaat over zijn transitie van meisje naar jongen. Voor het maken van de documentaire gebruikte hij zijn eigen ervaringen.

Cesar Majorana (22)

Cesar werd verkozen tot Beste Instagrammer tijdens de Best Social Awards. Maar toen hij de prijs in ontvangst nam hield hij geen standaard praatje. Vlogger Majorana gebruikte het moment om zich uit te spreken tegen het YouTube-kanaal van het bedrijf RTL MCN en andere YouTube-kanalen die botte seksvragen gebruiken om meer ‘kliks’ op hun video’s te krijgen.

Merlijn Kamerling (20)

Merlijn maakte voor het YouTube-kanaal van NPO 3 de serie Falen en Opstaan, waarin hij vertelt dat hij niet weet wat hij wil met zijn leven. Een typisch teken van generatie Z, ondervond hij na gesprekken met deskundigen. Met zijn verhaal wil hij jongeren die niet weten wat ze willen laten voelen dat ze niet de enige zijn.

Christian Luiten (24) en Curtis Penning (23) 

De twee werden geïnspireerd door muziek van Jay Z en Kanye West. Zij rappen over dure spullen, waaronder kunst van Picasso. De jongens besloten op zoek te gaan naar de Picasso’s van deze tijd en begonnen hun website en Instagramkanaal: Avant Arte, waar ze kunst tentoonstellen en verkopen.

Jipp Heldoorn (22)

Jipp begon in 2017 met vloggen over hoe het is om een jonge moeder te zijn. Ze kreeg op haar zeventiende haar eerste kind. Met haar video’s die tussen de 50.000 en 100.000 keer bekeken worden, wil ze de vooroordelen over jonge moeders weghalen.

Klik hier om alle jongeren op de Jonge 100 te checken! 

Sanne Knopper (23)

Sanne had maar één droom toen ze jonger was: een eigen kledinglijn opzetten. Ze koos in eerste instantie voor zekerheid en ging Rechtsgeleerdheid studeren in Amsterdam. In 2015 besloot ze om toch haar droom waar te gaan maken. Samen met medestudent Milou Knierim startte ze met het naaien en verkopen van zelfgemaakte kleding. De vraag naar deze kleding was zo groot, dat ze op zoek moest naar een producent in het buitenland. Nu worden alle collecties met veel liefde en passie ontworpen in Amsterdam en geproduceerd in Turkije.

Chloé Rutzerveld (26)

Chloé is een Nederlandse food designer. Met haar eigen bedrijf bedenkt ze manieren om voedsel gezonder en duurzamer te maken. Zo ontwierp ze de eerste stroopwafel gemaakt van biet, wortel en knolselderij.

Kevin Osepa (24)

Kevin, geboren en getogen op Curaçao, is fotograaf. Hij onderzoekt met zijn werk hoe zijn identiteit werd gevormd door de spirituele overtuigingen, rituelen en cultuur van het eiland waar hij opgroeide.

Milou Deelen (23)

Milou werd slachtoffer van slutshaming bij de Groningse studentenvereniging Vindicat. Deelen zette in 2017 een video op online waarin ze zich uitspreekt tegen slutshaming. Ze werd daarna uitgescholden op social media, maar liet zich niet uit het veld slaan. Deelen begon met actie voeren tegen het veroordelen van vrouwen om hun seksualiteit. Dat doet ze onder andere door middel van interviews, artikelen en in televisieprogramma’s.

Darine el Houfi (21)

Darine wil zoveel mogelijk jongeren huiswerkbegeleiding geven. Dat doet hij met zijn eigen huiswerkschool: De Toekomst. El Houfi begon met goedkopere begeleiding, omdat hij zag dat veel ouders geen bijles konden betalen. Daarnaast helpt hij ouders met een migratieachtergrond in het contact met docenten en de uitleg van het schoolsysteem in Nederland.

Nikki Pommer (21)

Nikki heeft in augustus 2018 haar eerste boek ‘De wijze lessen van een twintiger’ in eigen beheer uitgegeven. Dit boek gaat over het bewustwordingsproces dat zij heeft meegemaakt toen ze stopte met havo, nadat zij een jaar daarvoor haar mavodiploma had gehaald, wegens een burn-out. Ze bespreekt onderwerpen zoals persoonlijke groei, minimalisme, hooggevoeligheid en de impact die de hoge druk van de maatschappij op jonge mensen kan hebben. Daarnaast geeft ze gastlessen om jongeren bewuster, spreekt ze voor gemeentes & instanties over hoe zij de hulp voor schoolverlaters kunnen verbeteren en lanceert ze in 2019 haar eigen training voor schoolverlaters en (werk)loze jongeren.

Dennis Teeuw (22)

Samen met zijn tweelingbroer is hij PLANQ, een circulaire ontwerpstudio, gestart. Daarmee voorzien ze in custom-made inrichtingen, en maken ze meubilair op een zo milieubewuste en verantwoorde manier. Naast het custom-made werk zijn ze een circulaire meubellijn die bestaat uit hernieuwbare en natuurlijke materialen, aan het ontwikkelen.

Sanne Kooiman (24)

Sanne is documentaire maker, ondernemer en spreker. Ze kreeg een verschrikkelijke schok te verwerken toen haar vriend overleed door zelfdoding. Kooiman maakte een documentaire over zelfdoding en depressie en zet ze zich in voor bespreekbaarheid en preventie van psychische problemen onder jongeren.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.