Foto: Pexels

Dit artikel is voor iedereen die boos wordt na een bot bericht op WhatsApp

Op WhatsApp ben ik vaak kortaf en mijn vrienden krijgen regelmatig een ‘ok’ als reactie. Dit doe ik zonder er ook maar enigszins over na te denken. Het is niet lullig bedoeld en allesbehalve mijn intentie om miscommunicatie of een ruzie waar iemand nachten van wakker ligt te veroorzaken. Het betekent simpelweg hetzelfde als: Oké! 😀 😀 😀 – en dan met nog twintig smileys erachter.

Niets meer, niets minder.

Mensen kunnen hier alleen niet tegen. Er gaan ook nog steeds haren achterover staan bij het simpele woordje ‘Doei’, wat bij mij bijvoorbeeld gewoon: ‘Ik ga slapen’ kan betekenen. Daarom, speciaal voor alle mensen die te veel achter botte antwoorden op WhatsApp zoeken, dit stukje. Want het eeuwige gezeik over miscommunicatie op WhatsApp is nergens voor nodig.

Lees ook: Met deze handige trucjes haal je je WhatsApp-gesprekken naar de next level

Foto: GiphyFoto: Giphy

Miscommunicatie

Als iemand mij ‘Zullen we vanavond om 21.00 uur afspreken?’ appt, vind ik dat negen van de tien keer helemaal prima. Om deze reden zeg ik dan ook:

Ok.

Maar goed. Hier staat geen smiley achter – wat dus levensgevaarlijk is, want je weet niet hoe iemand het bedoelt:

Rosan? Is er iets?

Hopeloze vraag. Maar ik ben te naïef om te denken dat ik onaardig overkom – want ik vind het doodnormaal als ik zo reageer. Dus ik zeg altijd maar: “Nee, hoezo?”

Je klinkt zo boos.

Hier gaan mijn haren rechtovereind van staan. Als jij ‘Hahahahahaha’ zegt, weet ik toch ook dat jij niet écht in een scheur ligt?

Foto: GiphyFoto: Giphy

Ook als ik even niet reageer

Een ander voorbeeldje. Soms ben ik druk (lees: slapen, eten, schrijven, wijn drinken), en reageer ik even niet. Het kan dan echter wél zijn dat ik je berichtje gewoon heb gelezen. Weet je wat er dan gebeurt? Dan verschijnen er twee blauwe vinkjes in je telefoonscherm. Heel gevaarlijk, dat weet ik. Maar dit betekent niet dat je me honderd vraagtekens hoeft te sturen omdat je bang bent dat ik je negeer.

???????

Hallo?

Rosan???????????

Lompe verhalen

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben intens blij dat WhatsApp bestaat. Er is geen communicatiemiddel dat handiger is om al je lompe verhalen mee te delen (lees: ‘Ik heb ééécht honger’). Maar laten we het alsjeblieft niet al te serieus nemen, bespaar die energie gewoon voor de face-to-face gesprekken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook</a