pixabay

De raarste dingen die mensen ooit hebben meegemaakt in het vliegtuig

Ik ben net terug van een heerlijke vakantie. Tijdens mijn vliegreis bedacht ik me ineens: mensen maken best wel rare dingen mee in zo’n vliegtuig. Ik ken genoeg verhalen van familie en vrienden en besloot ze dus eens op een rijtje te zetten. En ik ben de beroerdste niet, dus ik deel ze nu graag met jullie.

Sven, 28

“Ik kreeg ooit voedselvergiftiging op de dag van mijn terugvlucht. Eerst zat ik lange tijd op het toilet en bij de gate was helaas geen stoel meer beschikbaar dus ben ik van ellende op de grond gaan liggen. In het vliegtuig besloot ik me te melden bij de stewardess maar die kon weinig voor me doen. Ze bracht me water en zakjes maar het was nog steeds de ergste vlucht ooit, waarschijnlijk ook voor de mensen om me heen.”

Lisan, 25

“Ik werd wakker in het vliegtuig en zag dat mijn achterbuurman zijn blote voeten bovenop mijn stoel had geplaatst. Erg onsmakelijk. Ik wilde hem eigenlijk onder z’n voeten kietelen uit wraak maar besloot toch maar vriendelijk doch dringend te vertellen dat dit erg onbeschoft was.”

Karin, 34

“Ik stapte als één van de laatste in het vliegtuig en zocht mijn stoel. Die was bijna niet meer te zien omdat er een ontzettend dik persoon naast me zat, die een groot gedeelte van mijn stoel in nam. Helaas was het vliegtuig helemaal vol en kon ik nergens anders zitten. Gelukkig was het maar een korte vlucht.”

Lisette, 21

“Ons vliegtuig viel de laatste paar meter letterlijk uit de lucht. We landden dus met een harde knal op Schiphol. Het was best heftig en mensen schreeuwden en huilden van schrik. Gelukkig was er niemand gewond.”

Loes, 29

“Tijdens een nachtvlucht zat ik naast een man. Gelukkig zat er nog een stoel tussen ons in. Het licht was uit maar ik merkte dat hij de hele tijd naar mij keek. Hij had z’n dekentje over zich heen en opeens zag ik wel erg vreemde bewegingen onder het dekentje vandaan komen. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen, hij was zich duidelijk aan het aftrekken. In eerste instantie klikte in zijn lampje aan waardoor hij ineens vol in de spotlight zat. Hij stopte even, maar ging daarna door. Toen moest ik dus de stewardess roepen en uitleggen wat hij aan het doen was. Uiteraard hebben ze hem meteen ergens anders neergezet en toegesproken. De stewardess kwam daarna naast me zitten om te vragen of het goed met me ging en of ik geschrokken was. Gelukkig viel dat wel mee. Ik vind het vooral ongelooflijk. Wie doet nou zo iets? Echt een viezerik.”

Lucca, 28

“Ooit kreeg er een vrouw bij ons in het vliegtuig een hersenbloeding. Gelukkig was er een dokter aan boord en we waren al bijna bij onze bestemming. Ze kon dus snel naar het ziekenhuis gebracht worden. Ik weet niet hoe het met haar afgelopen is.”

Kay, 29

“Ik had al zo vaak gevlogen dat ik tijdens de veiligheidsinstructies al muziek aan het luisteren was. Toen we in de lucht zaten viel het zuurstof weg en kwamen de luchtmaskers omlaag. Er gebeurde vrij weinig, maar ik kreeg het toch even benauwd (letterlijk en figuurlijk).”

Jip, 27

“We waren bijna klaar om te vertrekken toen iemand blijkbaar dacht dat het een goed idee was om een sigaret op te steken in het toilet. De politie werd gebeld, mevrouw werd van boord gehaald en wij hadden een uur vertraging.”

Larissa, 22

“Toen ik het vliegtuig in kwam, merkte ik al dat er iets aan de hand was vooraan. Ik liep door naar achteren want daar was mijn plek. Het vliegtuig begon uiteindelijk te bewegen dus we leken op tijd te vertrekken. Uiteindelijk bleek dat er een vrouw zo in paniek was, dat ze niet meer mee wilde vliegen. Het vliegtuig moest toen dus terugkeren naar de gate en alle bagage moest gecheckt worden. Anderhalf uur vertraging…”

Nikki, 27

“De piloot zette de landing in en we merkten dat we snel aan het dalen waren. Ineens gingen we in rap tempo weer omhoog. Er bleek zich nog een kleiner vliegtuig te bevinden op de landingsbaan, gelukkig werd dit net op tijd opgemerkt door de piloot.”

Menno, 25

“Op een binnenlandse vlucht in Amerika heb ik ooit letterlijk achter mijn koffers aan moeten rennen. Er zaten maar 12 mensen in het vliegtuigje en de koffers werden dus gewoon buiten uitgestald, alleen zat mijn koffer daar niet bij. Het vliegtuig was zich inmiddels alweer klaar aan het maken voor de terugvlucht met mijn koffer erin. Samen met de grondmedewerker moest ik dus een sprintje inzetten om het vliegtuig te stoppen.”

Julie, 25

“Ik werd als kind van twaalf erg misselijk en ziek tijdens een lange vlucht. De stewardessen hadden zo met me te doen dat ze me in de businessclass hebben laten slapen.”

Linda, 30

“Ik zat in een rij van drie bij het raam. Naast me zat een stel tijdens een vlucht van acht uur werkelijk de hele tijd te tongen. Super ranzig.”

Tim, 29

“Ik zat ooit in het midden tussen een stel in. Ik vroeg nog of ze van plek wilden ruilen maar ze zeiden dat ze allebei een film gingen kijken en niet per se naast elkaar hoefden te zitten. Vervolgens gingen ze natuurlijk de hele tijd koekjes over en weer geven en super veel kletsen, ook met mij. Mega irritant.”

Heb jij leuke anekdotes die ik aan het lijstje toe kan voegen? Laat het me weten dan maak ik een deel 2!