Unsplash

De perfecte (niet voor de hand liggende) Netflix-tips van een serieverslaafde

Een nieuwe serie of film kiezen kost soms nog meer tijd dan het kijken zelf. Heb jij ook last van Netflix keuzestress? Je bent niet de enige. Britt schreef al eerder waarom we deze stress hebben en hoe je die kunt voorkomen. Zelf Google ik altijd naar ‘beste series op Netflix’, maar dan krijg je toch altijd de standaard series die de hele wereld (including you) al gezien hebben. Ja, dat series als Orange is the New Black, Breaking Bad en The Crown de moeite waard zijn, weet je nu wel. Daarom hier de ultieme tips die níet voor de hand liggen, van een serieverslaafde. Handig, nu je twee weken vrij bent en nodig moet uitbuiken van die dagen vreten.

Manhunt: Unabomber

Deze serie van Discovery Channel speelt zich af in de jaren 90 en vertelt het waargebeurde verhaal over de Unabomber. In zeventien jaar tijd verstuurde de Unabomber zestien pakketjes. Je raadt het al: als de niks vermoedende ontvangers van deze pakketjes de doos openmaakten, ontploften die in hun gezicht. De FBI had al die jaren geen enkel idee wie de Unabomber was, totdat profiler Fitzgerald ging kijken naar de taal, grammatica en spelling die de Unabomber gebruikte. Omdat dit in de jaren 90 afspeelt, waar eigenlijk alleen nog naar forensisch bewijs wordt gekeken, zorgt dit voor veel weerstand van de rest van de FBI. Vooral Paul Bettany, die de Unabomber speelt, zet een geweldige rol neer. Je gaat bijna medelijden krijgen met de man. Bijna dan.

Fargo

Fargo speelt zich af in het ogenschijnlijke duffe stadje Fargo in Minnesota. Deze serie heeft elk seizoen een compleet ander verhaal. In het eerste seizoen draait het om Lester, gespeeld door Martin Freeman. Lester is een mislukte polisverkoper met een mislukt huwelijk. Als hij toevallig Lorne Malvo, een huurmoordenaar, ontmoet, verandert zijn hele leven. Niet alleen om de dingen die Lorne Malvo doet, maar ook omdat Lester zelf doordraait. Met een 9 op IMDb is dit een serie die je wel móét kijken.

Orphan Black

Sinds deze Canadese sciencefictionserie is Tatiana Maslany echt mijn favoriete actrice. Tatiana speelt in deze serie namelijk maar liefst 12 verschillende personages. Sarah Manning ziet haar dubbelganger voor een trein springen en komt er daarna achter dat ze eigenlijk een kloon is. Klinkt heel erg sci-fi, maar zo kijkt het niet weg. Het mooiste aan deze serie is dat je door movie magic en Tatiana’s geweldige acteerwerk vergeet dat je constant naar dezelfde persoon zit te kijken.

Lees ook: 10 voornemens voor 2018, zodat we een hele hoop irritaties voorkomen

Sherlock

Misschien ben ik ook gewoon een beetje fan van Martin Freeman, want ook in deze serie speelt hij. Dit keer als Dr. Watson. Ook Benedict Cumberbatch zet een geweldige rol neer als de wereldberoemde Sherlock. De seizoenen hebben niet veel afleveringen, maar dat komt omdat elke aflevering een beetje aanvoelt als een film. Niet alleen vertellen de afleveringen elk een ijzersterk verhaal, ook de rode draad die steeds terugkomt is retespannend. Dat laat de 9.2 op IMDb ook wel zien. 😉

The Missing

Julien Baptiste is het hoogtepunt van de serie The Missing, een wereldberoemde rechercheur die eigenlijk al met pensioen is. Dit karakter is ook de enige overeenkomst in de twee seizoenen van de serie. In seizoen één krijgen de ouders van Oliver autopech op weg naar vakantie en moeten ze noodgedwongen overnachten in Chalons du Bois. Oliver en zijn vader Tony gaan ’s avonds nog even zwemmen, maar dan verdwijnt Oliver spoorloos. Acht jaar later heeft Tony de verdwijning nog steeds niet losgelaten. Als er een nieuwe aanwijzing is in 2014, zet hij alles op alles om samen met Baptiste zijn zoontje te vinden.

Jane the Virgin

Oké, ik snap dat je ook wel eens zin hebt in een iets luchtigere serie. Jane is nog maagd, maar toch zwanger van Rafael. Ze is namelijk kunstmatig geïnsemineerd, terwijl ze eigenlijk voor een uitstrijkje ging. Deze verhaallijn klinkt bizar en dat is nog maar het begin. De serie is namelijk gebaseerd op zo’n dramatische Spaanse telenova waar niets te gek is. Het enige verschil: Jane the Virgin is zich er super van bewust dat de verhaallijnen niet realistisch zijn en speelt daar hilarisch op in.

Rick and Morty

Rick and Morty is een tekenserie voor volwassenen. Alhoewel de serie een 9.3 op IMDb scoort, is Rick and Morty nog niet superbekend. Maar deze serie is zo raar en uniek, dat je ‘m wel moet kijken. Alhoewel elke aflevering echt werkelijk absurd is, hebben ze ook altijd een gevoelig onderliggend thema zoals alcoholisme, verwaarlozing en zelfbeeld.

Natuurlijk heeft iedereen weer een andere smaak als het om series gaat, dus deel vooral ook even jouw niet voor de hand liggende favo serie in de Facebookreacties!